Direktlänk till inlägg 4 januari 2013

2012 är förbi

Av phoenix - 4 januari 2013 10:38

Har inte riktigt vant mig vid att det är 2013 nu men man har väl inte så mycket val :) Bäst jag vänjer mig! Rent spontant känns 2012 som ett skitår då allt känts tungt och ingenting fungerat. När jag bläddrade tillbaka i den dåligt uppdaterade bloggen  så hittar jag dock en hel del väldigt roliga och bra saker. Vi inledde året tillsammans med Helena och Puma då blev parning på nyårsdagen. Efter en spännande väntan så föddes sen 11 små valpar i Pajala den 1 mars. Efter att hans första kull blev så övertecknade så kändes det fint att se att han även kan lämna en kull med väldigt lite vitt. Inte för att jag har något emot valparna i kull 1, dom är underbart fina men det är ju inte optimalt med så mycket vitt. Det blev tre resor upp till Pajala för att träffa dom små liven. Jobbiga resor men otroligt givande när man väl var på plats.


   

 


I april startade vi rallylydnad. Phoenix tog sitt sista kvalificerande resultat i fortsättningsklass på 97 poäng och Disse sitt första med 85 poäng. Phoenix gjorde comeback i utställningsringen. Han har inte ställts sedan han var 2 år. Det gick mycket bättre än jag hade trott och han fick med sig ett CK.


I maj gick vi kurs för Anita Norrblom vilket var mycket roligt och givande. Tror att vi skulle ha mycket ut av att gå mer för henne. Blev lite för ont om tid nu när det bara var en dag och väldigt många hundar. Men hon kändes väldigt vettig och hade bra tankar och övningar. Vi åkte till Värmland och startade på tollingjaktprov. Phoenix gjorde ett bra jobb och blev väl belönad. Vi tog vår andra etta i ÖKL och var nu kvalificerade till den nya Elitklassen som skulle införas under året. Kändes sjukt stort, speciellt med tanke på att när jag kom in i tollarvärlden så var inställningen bland folk omkring mig att jaktprov är SVÅRT! Man skulle vara otroligt duktig för att ens ta sig till start inom jakten, för att inte tala om att gå till pris! Nu stod vi där, jag och Phoenix, med 2 stycken första pris i ÖKL:) Var aningen svårt att tro på. Var med ett stort leende som jag lämnade Värmland och ett superbra arrangerat prov för att resa norrut igen.


I juni fick vi besök av Liselott och Spex. Vad som var tänkt som ett helgbesök utökades till en vecka. Åhh vad roligt vi hade. Blev mycket träning, hundsurr, hemsidesbyggande och skratt. Roligt när man hittar personer som man trivs så himla bra med. Vi avslutade hennes vistelse med Workingtest i Umeå. Blandad nivå på våra prestationer i rutan men Phoenix tog sig upp på prispallen. Det var ju skoj :) Valparna i första kullen blev 1 år, tänk så fort det går. Ska bli spännande att följa dem nu när de börjar hitta ut på tävlingsbanorna med. Vi jobbade mycket med vattendirigeringar under juni och Phoenix utvecklades mycket. Så stolt över honom. Vi hann även med en utställning där Phoenix fick ännu ett CK och blev BIS-3 jaktmeriterade.


       


I juli tog vi det ganska lugnt, tränade en del, gick skogspromenader och njöt av ledigheten. Passade på att tävla rallylydnad med Disse. Han slog på stort och vann fortsättningsklass på 100 poäng. Inte ett fel med andra ord. Det trodde jag inte riktigt om min lille strulpelle.


I augusti var det fullt upp. Vi åkte på roadtrip tillsammans med Helena och Julia. Det blev först en helg i Ockelbo där Phoenix debuterade i Elitklass TJP. Sveriges första elitprov och jag och Phoenix startar, helt sjukt. Jag är supernöjd med Phoenix´s jobb. Tyvärr föll det inte domaren i smaken utan vi fick en nolla men jag var så nöjd med hans arbete. Vi fortsatte söderut för att slutligen hamna på Öland där årets Tollarspecial gick av stapeln. Phoenix startade TJP, ännu en nolla men han jobbade fint. Vi ställde ut och han fick HP och åkte ut precis innan det var dags för placering. Helgen avslutades på bästa tänkbara sätt då Phoenix korades till Årets Tollingjaktprovsmeriterade 2012! Johanna och Tippa kom upp och hälsade på vilket var riktigt roligt!


       


I september startade jag och Phoenix högre spår. Han gjorde en jättebra insats och blev godkänd. Var otroligt nöjd med honom och väldigt taggad att träna vidare för att kanske kunna fixa ett uppflytt till elitklass nästa år. I övrigt var detta en tung månad, saknade helt motivation.


I oktober var det Disses tur att starta i bruks. Han blev uppflyttad från apellen vilket gjorde mig jätteglad. Så roligt att han klarade av att hålla ihop huvudet hela dagen. Extra roligt att han hade full pott på specialdelen:)


Framförallt hösten har varit en tung period. Har haft uselt med träningsmotivation. Funderat mycket kring livet, mig själv, vänskap och kärlek. Har inte alls blivit mycket tränat utan vi har nöjt oss med promenader och lite småövningar ibland. I december vaknade dock motivationen igen, mycket tack vare Malin. Tack för det! Vi har tagit tag i både spårträning, rally och lite lydnad. Nu får vi se vart 2013 leder:) Är ruskigt sugen på att flytta söderut. Ska hålla koll lite koll på arbetsmarknaden i söder. Kanske dyker det upp något  som gör att jag tar chansen... Vill ha kortare vintrar, bra träningsmöjligheter, mycket träningskompisar och närmare till allt. Blir spännande att se hur det blir :)

 
 
Liselott

Liselott

4 januari 2013 11:34

Låter inte som ett dåligt år med allt som hänt. Men har förstått att hösten varit jobbig för dig.
Vi hade en riktigt rolig vecka med mycket roligt på schemat och det kan jag tänka mig att göra om.
Fundera du över att flytta söderöver. Öppnar nog upp mycket för dig och hundarna. Men det är inte bara att göra det. Mycket ska fungera. Men fortsätt fundera du.
Nu är det ett nytt år med nya möjligheter. Får se vad 2013 kan bjuda på.
Vi hörs och ses vännen.

http://Spexen.weebly.com

 
Ingen bild

Ulla

4 januari 2013 13:29

Våga och vinn Jennie, hoppas att du tar chansen när den kommer... för det kan bli hur bra som helst. Unnar dig det vännen <3

 
Ingen bild

Lis, Jessi och Fixa

4 januari 2013 18:24

Alltid kul att läsa din blogg och se dina underbara bilder! Om du funderar på flytt söderut, kan du lika väl ta ett stort kliv ända ner till Skåne! Här finns gott om träningskompisar och barmark nästan hela vintern... :-)

 
Ingen bild

malin keno iver

5 januari 2013 22:23

Kul att läsa din sammanfattning av året! Hoppas du kommer fram till nåt beslut där du landar i att må bra. Kram till dig!!

 
Ingen bild

Monica Tolla o Busan

10 januari 2013 13:16

Visst har det hänt en hel del;-) Ni är så duktiga:-)
Ibland kan man ju onekligen behöva förändringar i livet och för dig som dels är mycket duktig i hundvärlden skulle det ju absolut "snurra snabbare" och finnas så många flera möjligheter för dig på ett mycket mera lätt tillgängligt sätt söderöver och vi är många som gärna skulle vilja ha dig närmare:-)Får väl se vad du "hittar" i jobbvärlden!! Hoppas 2013 blir ett kanonår för dig:-)
Kramiz

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av phoenix - 19 maj 2013 23:08


På fredag efter jobbet så packade jag inte hundarna i bilen och styrde mot Bredbyn. När vi kom fram blev det en promenad tillsammans med Jonas innan vi hoppade in i bilen igen för färd mot Krokom utanför Östersund. Resan gick fint och ca tre timmar s...

Av phoenix - 15 april 2013 21:52


Det blir inte mycket bloggande för tillfället. Har varken tid eller lust för det. Finns för mycket annat som tar upp all tid just nu och det är ju inte många som läser heller så då känns det lite onädigt att lägga tid till det. Tiden sen sis har dela...

Av phoenix - 24 mars 2013 21:32

Livet är bra för tillfället! Har nyss kommit hem efter en härlig helg tillsammans med Jonas. Åkte till Bredbyn i fredags efter jobbet och när vi kom upp blev det en promenad över skoterspåren med hundarna. Glada och nöjda grabbar som tyckte att det v...

Av phoenix - 17 mars 2013 21:37


Tillbaka på jobbet igen. Jobbigt att kliva upp på morgonen men i övrigt har det gått bra. Hade "lära kännasamtal" med nya rektorn på måndag. Gillar inte sånt men det kändes bra trots allt. Hon känns väldigt vettig så här långt. Hoppas det håller i si...

Av phoenix - 10 mars 2013 20:26

Vecka 10, sportlovsvecka! Har varit riktigt skönt att vara ledig. Bara att väckaren inte ringer före sex på morgonen utan man får sova tills man vaknar är mycket värt. Dock är jag för gammal för att sova länge. Vaknar oftast mellan 7 och 8 någon gång...

Ovido - Quiz & Flashcards