Alla inlägg den 16 februari 2011

Av phoenix - 16 februari 2011 20:53

Onsdagar är lydnadsdagar men idag var det kallt, riktigt kallt! Termometern visade på -21 grader när det började närma sig utsatt tid. Gunilla var upptagen på annat håll idag och jag var ruskigt sugen på att krypa upp i soffan och hoppa över träningen idag. Men efter lite övervägande så packade vi in oss i bilen och åkte bort till Hägglundsparkeringen.


Började med Dice. Inledde med att testa av honom på en lydnadsetta utan någon annan belöning än matte. Det gick långt över förväntan:) Dice skötte sig fint och fixade att vara utan godis och leksaker. Enda plumpen i protokollet var ett klockrent ställande när vi skulle köra läggande under gång. Där fick man igen för att vi jobbat mycket med ställandet:) Linförigheten gick okej (7-7,5 poäng skulle jag tro), inkallningen gick bra men ett litet hopp på matte drog ned (9 poäng typ), ställandet under gång mycket bra (9-10) apporteringen bra (9-10), hoppet kanon (9-10). Nu återstår att träna vidare på linförigheten samt att träna med kommendering och störning så kanske han kan vara redo för start fram mot sommaren:) Körde även lite från klass två. Rutan, apportering, hopp och fjärrdirigering. Kan inte vara annat än nöjd!


Phoenix fick inleda med ett skick till rutan. Vi har ju haft problem med att han söker sig till konerna men idag gick han rakt ut och stannade i mitten:) Sen körde vi apportdirigering vilket vi nyss börjat med och det gick super. Kunde skicka honom till konan och vidare ut på apporten. Var så roligt att se!! Sen körde vi framåtsändande och nu går den första biten ut kanonbra! Han har börjat bryta av till trav efter en bit och där är vi nu. Det känns som ett riktigt krångligt moment så det kommer få ta tid. Avslutade med lite fritt följ och Phoenix var riktigt taggad. Riktigt roligt att träna då!


Kan bara konstatera att det blev en riktigt lyckad träning! Tur att vi åkte dit och inte stannade hemma:) Kylan var inte nåt problem. När man väl kommit igång så känner man inte av att det är kallt.


Ovido - Quiz & Flashcards