Alla inlägg den 10 juni 2012

Av phoenix - 10 juni 2012 21:39

Vilken rolig vecka jag har bakom mig! Förra torsdagen väntade Liselott och Spex på mig när jag kom hem från jobbet. Vad roligt det var att ses igen:) Det är ju så långt till Götene så vi träffas ju inte mer än 2-3 gånger per år men nu var det dags igen. Liselott är en person som jag trivs så himla bra med så det kändes jätteroligt i våras när hon sa att hon och Spex gärna ville komma upp och hälsa på oss.

På torsdagen hade jag och Anna planerat att träffas och träna. Nu fick vi sällskap på träningen vilket var kanon. Vi har ju ofta pratat om att vi skulle vara fler på träningarna för att kunna göra mer övningar vilket funkade fint nu. Vi körde hundarna i par. Disse och Lira tillsammans och Spex med Phoenix. Vi valde att inleda med dubbelmarkeringar där vi stod i en trekant och kastade åt varandra. En kastare dold och den andra synlig för hunden. Därefter körde vi linjetag och vattendirigering. Disse hade det tufft. Fokuserade väldigt på Liselott vid dubbelmarkeringen och struntade helt i den dummy Anna kastade. Phoenix var bättre med och jobbade på fint. Efter träningen åkte vi hem, käkade lite och sen satt vi och pratade hund i flera timmar.

På fredag jobbade jag på dagen men sen när jag slutade så tog vi med oss hundarna upp till Bergsjön på en promenad. Miljön där uppe är helt underbar så vi njöt! När vi kom hem efteråt så gjorde vi middag, bakade efterätt och hade en trevlig kväll. Man kan ju undra hur det kan finnas så mycket att surra om men det var inte många sekunder som var tysta.


På lördag inledde vi dagen med en promenad runt Sörliden och tillbaka. Därefter frukost innan vi åkte in till stan och kollade in Örnsköldsvik. Vi passade även på att åka ut till Fjällrävens outlet en snabbis. Efteråt satt vi och jobbade med en ny hemsida till Liselott och Spex. Riktigt skoj och roligt när man får till något som uppskattas. Under tiden öste regnet ned utanför. Vi hade planerat att åka upp till Bergsjön för att träna vattendirigering och den idén höll vi fast vid. I hällregn stod vi uppe vid sjön och tränade och lyckades faktiskt riktigt bra. Roligt hade vi men hjälp vad blöt man blev innan vi kom hem igen. Efter ombyte till torra kläder så grillade vi, tog nåt glas vin och surrade vidare om allt och ingenting. En härlig kväll fylld av skratt.


Söndagen inleddes med samma promenad som lördagen gjorde. Sen jobbade vi på en del med hemsidan innan vi tog med oss hundarna och åkte ut till stranden vid Ottelandet för lite promenad, lek och fotografering. Där spenderades några trevliga timmar.


                   


På måndag körde vi träning igen. Tog en tur upp till Ytter Rötjärn och jobbade på med markering med störning, dirigering med störning och krångliga vattendirigeringar. Vid vattendirigeringen var tanken att skicka mot en udde, för att sedan gå ned i vattnet på andra sidan, vidare över två små flytöar och upp för att hämta dummyn på den tredje. Det gick faktiskt riktigt bra! Dock flöt en dummy iväg och drev långt ut i sjön. Testade att skicka Phoenix på den vilket inte var det lättaste. Han ville mot området där han hämtat innan men lyssnade på mina tecken. Vände åt det håll jag pekade simmade några simtag ditåt för att sedan vända tillbaka mot "sitt" håll. Blev måååånga kommandon och vid ett tillfälle fastnade han och bara satt. Men till slut fick vi in dummyn och då var det en stolt matte. Efter mätning på google earth så visade det sig att det var ett avstånd på ca 170 meter till slut. Så långt har vi aldrig dirigerat ens på land innan.



                 

Tisdagen blev en lugn dag. Vi valde att ta en långpromenad istället för att träna så att hundarna skulle få ta det lugnt inför onsdagens WT. Vi hade en riktigt mysig tur. Så skoj att bara gå och surra med nån under promenaderna!


   


På onsdag var det sedan WT men det kan man läsa om i föregående inlägg. På kvällen satt vi bara i soffan och tog det lugnt medan vi snackade om allt möjligt. Torsdagmorgon var det sedan dags för Liselott och Spex att styra söderut igen. Vilken toppenvecka vi hade! Tack för att ni kom!

Ovido - Quiz & Flashcards