Direktlänk till inlägg 5 september 2010

Working Test

Av phoenix - 5 september 2010 21:41

Ja i helgen var det verkligen fullt upp. Tidigt upp på lördagmorgon för att hinna rasta hundarna ordentligt innan vi skulle till Mäja för SSRK Västernorrlands DM i Working Test. Hade annmält båda pojkarna så det skulle bli en intensiv dag.  Hade startnummer 2 med Dice och 3 med Phoenix så vi fick börja med de första stationerna. Ettan var transport lös i fotposition följt av enkelmarkering med skott.


Dice har inte fotgåendet och jag valde att ha koppel på. Han satt fint i skottet och inväntade kommandot. Mycket fin markering, spikade den i princip. Vände tillbaka med den till mig men när han var ca 3 meter ifrån mig så dyker det upp en labbe från fältsöket som kommer fram till Dice. Han blir förvånad och släpper dummyn. Som tur var kan jag ta tag i honom och inget händer med den andra hunden.  Han fick 12 poäng, mycket avdrag för koppeltransporten kan jag tänka mig.


Phoenix går fin transport, sitter fint i skottet. markerar lite sämre än Dice, kommer lite långt ut men vänder in och kommer med den. Först vill han lämna av till domaren så jag får påminna honom och då kommer han med den till mig. Han får 15 poäng.


Därefter var det en transport till ett dolt linjetag på ca 15-20 meter. Dice fick gå med hjälp av godis eftersom vårt koppel hjälper till att få tillbaka labben till sin ägare just då. Han har aldrig gjort ett dolt linjetag men han förvånar mig helt genom att gå ut klockrent och hitta dummyn. När han ska in får han nån doft i näsan och vänder för att gå tillbaka till området där han hittade dummyn. Jag blåser inkallningssignal och han vänder fint tillbaka med dummyn och lämnar i hand. Mycket nöjd matte och Dice får 17 poäng.


Phoenix tar transporten  bra, linjetaget går bra men han kommer lite ut åt vänster. Stannar upp när jag blåser söksignal och vänder sedan in mot dummyn och hittar den. Fin leverans och 16 poäng.


Sen går vi till station 4 och 5.  Den första är en transport följt av enkelmarkering kastad från båt med skott.


Dice sitter fint i skottet men när dummyn landar lättar han och studsar fram till strandkanten. Stoppar dock där tills kommando ges. Ut fint, hämtar dummyn men går i vanlig ordning upp till vänster om mig där han lämnar dummyn på land, skakar sig och rullar. 13 poäng.


Phoenix går fin transport, sitter stadigt och hoppar fint i för att hämta dummyn. Sen kommer även han tillbaka lite snett och går upp på land vid sidan av mig. Detta brukar inte vara nåt problem utan han brukar komma fint med den så jag avvaktar. Men då släpper han dummyn och skakar sig. 13 poäng även på honom och matte grämer sig att hon inte blåste in honom men jag var så säker på att han skulle komma.


Nästa var ett närsöksområde som var betydligt större än vad vi tränat på. Det fanns 5 dummys ute och man skulle ta in tre.


Dice låste sig helt på vattnet och fattade inte alls vad han skulle göra. Efter mycket tjat och strul så kom två dummys in men han jobbade inte bra där. 10 poäng.


Phoenix jobbade fint, kom lite långt ut en gång men i övrigt bra. Tog in 4 dummys. Fick 15 poäng. Lite förvånande faktsikt, trodde det skulle skilja mer mellan dom på den här stationen.


Sista stationen var det låååång kö till och framförallt Dice hann bli riktigt trött medan vi väntade. Rapporterna sa att det var riktigt svårt. inte många hundar som klarade det. Söket låg i ett blött område fullt av vass och även i skogsområdet bakom blötan.


Dice orkade inte alls. Han fattade inte riktigt vad jag ville att han skulle göra och sånt här område hade han inte sökt i förut. Han fick in en dummy men sen var det helt stopp. Blev en nolla här.


Phoenix jobbade och försökte. Hittade en dummy direkt och kom in med den men trots att han sökte både i blötan samt i skogsbrynet bakom så hittade han inga fler. Tror att även han var ganska trött. Slutade med en nolla även för honom.


Totalt så fick Phoenix 59 poäng och Dice 52 poäng. Dice är jag supernöjd med. Han fixade de två första stationerna mycket bra. Vattnet var som det kunde förväntas av honom. Söken kan han bättre på. Phoenix skötte sig inte hundra. Han kan bättre än han visade då.  Bara att ta nya tag och träna mer:)

 
 
Anna

Anna

6 september 2010 10:52

Tycker Phoenix kämpade bra på söket! Ångrar att jag inte satte Lira i bilen medan vi väntade på vår tur, så onödigt att hon fick sitta och bli trött i stället för att vila och ladda. Komiskt ang. närsöket, till mig sade han att det fanns 6 st ute och fem skulle in. Trodde vi hade misslyckats totalt när han avbröt efter 4 st:-)

http://annzin.blogspot.com

 
Nova´s matte

Nova´s matte

19 september 2010 21:41

Har äntligen anmält mig till SSRK Skellefteås WT d.10/10 Jättkul att du skrivit så utförligt hur ett WT går till. Det är en stor hjälp för en gammal tant som mig som saknar erfarenhet av WT.
//Susanne

http://storstrandsnova.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av phoenix - 19 maj 2013 23:08


På fredag efter jobbet så packade jag inte hundarna i bilen och styrde mot Bredbyn. När vi kom fram blev det en promenad tillsammans med Jonas innan vi hoppade in i bilen igen för färd mot Krokom utanför Östersund. Resan gick fint och ca tre timmar s...

Av phoenix - 15 april 2013 21:52


Det blir inte mycket bloggande för tillfället. Har varken tid eller lust för det. Finns för mycket annat som tar upp all tid just nu och det är ju inte många som läser heller så då känns det lite onädigt att lägga tid till det. Tiden sen sis har dela...

Av phoenix - 24 mars 2013 21:32

Livet är bra för tillfället! Har nyss kommit hem efter en härlig helg tillsammans med Jonas. Åkte till Bredbyn i fredags efter jobbet och när vi kom upp blev det en promenad över skoterspåren med hundarna. Glada och nöjda grabbar som tyckte att det v...

Av phoenix - 17 mars 2013 21:37


Tillbaka på jobbet igen. Jobbigt att kliva upp på morgonen men i övrigt har det gått bra. Hade "lära kännasamtal" med nya rektorn på måndag. Gillar inte sånt men det kändes bra trots allt. Hon känns väldigt vettig så här långt. Hoppas det håller i si...

Av phoenix - 10 mars 2013 20:26

Vecka 10, sportlovsvecka! Har varit riktigt skönt att vara ledig. Bara att väckaren inte ringer före sex på morgonen utan man får sova tills man vaknar är mycket värt. Dock är jag för gammal för att sova länge. Vaknar oftast mellan 7 och 8 någon gång...

Ovido - Quiz & Flashcards