Direktlänk till inlägg 5 september 2010

Utställning

Av phoenix - 5 september 2010 22:03

Idag var vi till Vännäs på SSRK:s utställning. Dice var först ut i ringen. Är mycket nöjd med hur han skötte sig. Han var fokuserad och sprang fint i ringen. Nån vid sidan kommenterade honom medan vi var inne och Frida hörde henne. Den tjejen var mycket imponerad över när Dice stod och menade att det syntes att han var tränad på det där. Hmm, är det nåt vi är dåliga på så är det utställningsträning. Men roligt om det ser fint ut från sidan.


Han fick en 1:a med HP och kom tvåa i konkurrensen. Krut som vann över Dice placerades sedan som BIR med CERTET så det är ingenting vi skäms för. Här kommer hans kritik:


14 månaders juniorhane med bra proportioner och benstomme. I härlig kondition. Behöver mer kropp och bröstkorg. Behöver vara längre. Maskulint huvud och uttryck. Aningen djupt stop. Bra bett, underkäken skulle vara starkare. Bra hals. Allt för kort och brant kors. Högt satt lång svans. Tillräckliga vinklar. Härlig färg och pälskvalité. Fin storlek. Trevligt temperament. Ännu lite valpiga frambensrörelser. Bra steglängd från sidan men överlinjen behöver vara stramare.
Sen var det hundbyte och Phoenix tur att entra ringen. Även han skötte sig helt okej i ringen. Var ju länge sedan han ställdes ut men nu skulle han få chansen. Hörde domaren säga att han var en lydnadschampion i sitt sätt att springa. Ingen utställningshund min kille utan han springer och kikar upp på matte:) Han ställdes för första gången som vuxen och det blev inte i öppen klass som tänkt utan i jaktklass vilket kändes superskoj. Ännu roligare när han sedan fick en etta:) Phoenix hade ju bara två stycken tvåor sedan innan så jag blev jättenöjd. Den andra hanen tog hem jaktklassen men vad gjorde det:)
 
Hans kritik var:
2,5 år. Välkroppad hane men utan benstomme. Bra proportioner. Maskulint huvud och uttryck. Väl ansatta, aningen stora öron. Bra bett. Stark hals. Behöver bättre vinklar i fronten. Bra bröstkorg. Tillräckliga vinklar bak. Bra färg och pälskvalité, dock inte i bästa kondition. Aningen lösa frambensrörelser. Behöver bättre steglängd bak. Aningen kohasig. Trevligt temperament.
Efter uställningen for vi hem, vilade en timme innan det var dags för spårträning med Ulla i Gideå. Måste ju passa på innan älgjakten startar. Phoenix skötte sig fint. Spårade säkert och hittade pinnarna. Inga avstickare på egna upptåg utan höll sig fint i spåret och löste spetsvinklar, upptag, tillbakagångar, vittringsfält och vägpassager på ett bra sätt.
 
Dice fick även han köra bruksspår. Idag hade poletten med pinnarna trillat ned och han plockade upp dom så fint. Roligt att se att han vid ett tillfälle gick förbi en pinne för att sedan vända tillbaka och leta rätt på den:)
 
Knäppte lite kort på hundarna efter spårningen. Här kommer nåt smakprov. Kanske blir fler sen...
 
        
 
 
Elisabeth, Emil & Lynx

Elisabeth, Emil & Lynx

5 september 2010 23:00

Hohoooo! Grattis med flotte prestasjoner i ringen!

Det der med å løpe og samtidig se på føreren er som å høre om meg og Emil i utstillingsringen :)))) Emil løper ofte med bedre kontakt der enn på lydighetsbanen. Raringen!

http://www.turbotoller.com

 
Monica Tolla o Busan

Monica Tolla o Busan

6 september 2010 08:08

WOW GRATTIS till era fina prestationer i helgen..
Vad långt ni kommit i apporteringen du o Disse imponerande poäng på WT.Kul det gick så bra på utställningen också..
Kramar från hyenan med familj

http://tolla.zoomin.se

 
Marie - Andrummets kennel

Marie - Andrummets kennel

6 september 2010 10:32

Grattis till helgens resultat i utställningsringen. :)
Jag har ju kontakt med Ann och Krut, så hon skvallrade om att du varit där. :) Härligt med 1:a HP på lillkillen och 1:a på gammelgrabben... hmmm kan man säga så... för han är ju inte så gammal ;)

http://andrummets.se

 
Lena, Tuva och Atla

Lena, Tuva och Atla

6 september 2010 13:53

Grattis till utställnigsresultaten och WT. Roligt att det går så bra.
Kramar från damerna i Brunflo

http://goto.glocalnet.net/tuva

 
Vildandsmamman

Vildandsmamman

10 september 2010 12:54

Skrattar lite åt kommentaren "Behöver vara längre".... Det låter ju som en domare för Pixel!!!
Grattis till era fina resultat på sistone :)

http://www.vildandens.com

 
Annica

Annica

10 september 2010 15:07

Grattis till fint utställnings resultat. Det är ju alltid kul när det går bra.

Trevlig helg

http://www.tervoristerna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av phoenix - 19 maj 2013 23:08


På fredag efter jobbet så packade jag inte hundarna i bilen och styrde mot Bredbyn. När vi kom fram blev det en promenad tillsammans med Jonas innan vi hoppade in i bilen igen för färd mot Krokom utanför Östersund. Resan gick fint och ca tre timmar s...

Av phoenix - 15 april 2013 21:52


Det blir inte mycket bloggande för tillfället. Har varken tid eller lust för det. Finns för mycket annat som tar upp all tid just nu och det är ju inte många som läser heller så då känns det lite onädigt att lägga tid till det. Tiden sen sis har dela...

Av phoenix - 24 mars 2013 21:32

Livet är bra för tillfället! Har nyss kommit hem efter en härlig helg tillsammans med Jonas. Åkte till Bredbyn i fredags efter jobbet och när vi kom upp blev det en promenad över skoterspåren med hundarna. Glada och nöjda grabbar som tyckte att det v...

Av phoenix - 17 mars 2013 21:37


Tillbaka på jobbet igen. Jobbigt att kliva upp på morgonen men i övrigt har det gått bra. Hade "lära kännasamtal" med nya rektorn på måndag. Gillar inte sånt men det kändes bra trots allt. Hon känns väldigt vettig så här långt. Hoppas det håller i si...

Av phoenix - 10 mars 2013 20:26

Vecka 10, sportlovsvecka! Har varit riktigt skönt att vara ledig. Bara att väckaren inte ringer före sex på morgonen utan man får sova tills man vaknar är mycket värt. Dock är jag för gammal för att sova länge. Vaknar oftast mellan 7 och 8 någon gång...

Ovido - Quiz & Flashcards