Alla inlägg den 10 maj 2012

Av phoenix - 10 maj 2012 21:42

Idag skulle jag och grabbarna träna apportering med Anna och Lira var det tänkt. Men så blev det inte, Anna sms:ade igår och sa att hon inte kunde. Efter jobbet idag tog jag istället med mig grabbarna när jag och Siv skulle ut och leta efter några geocacher. När vi sedan lämnade av Siv efteråt så bestämde jag att jag skulle träna lite iaf, även om vi var ensamma.


Började med att ta med mig Disse och visa att jag slängde ut ett antal dummysar i ett område. Vände upp och gick iväg ca 50 meter ifrån dummysarna på andra sidan om ett dike. Sköt sedan iväg en apport med apportkastaren, vände upp skickade på området. Sen fick ha ta in apporteringen. Jobbade så ett antal gånger, sköt, vände upp på linjetag och sen hämta apporten. Gick riktigt bra! Det enda negativa var att han ljudade några gånger men annars skötte han sig strålande.


Bytte hund till Phoenix och då låg linjetagsområdet redan utlagt så han fick inte se det. Började med lite tolling med honom och tror att jag börjar hitta ett bra sätt att jobba med honom för att få ett högre tempo in till mig med leksaken:) Sen fick han gå fot ca 100 meter, satte honom och gick själv ca 100 meter till. Stannade och sköt en apport med kastaren, kallade in Phoenix och vände honom sedan mot området och skickade på linjetag. Gick riktigt fint. Apporten efteråt var lite tuffare, han gick lite för långt ut och fick jobba lite innan han hittade.


Varvade sedan dubbelmarkeringar med apportkastaren med linjetag mot området. Nåt skick när jag skjutit ganska nära området så ville han vika av mot den skjutna apporten men han lyssnade fint på stoppsignalen och sidotecknen:)


Sen fick Phoenix sätta sig i bilen med Disse medan jag la ut ett sök med 8 dummysar. La dom på ett stort område med likadan terräng men 3 dummysar la jag lite svårare med terrängbyte. En av dom låg inne i skogen vid sidan av fältet, en på ett fält intill och en på andra sidan en vattenfylld bäck. Hämtade sedan hundarna och varvade hund på de olika skicken. Mest nöjd med Disse som gjorde sitt bästa sök någonsin. Han hade ju stora problem med söket ifjol men nu gick han ut bra, hittade två av dom svårare dummysarna och gav inte upp. Sååå roligt att se:)


Avslutade med att dom fick sitta bredvid varandra medan jag kastade först en dubbelmarkering där dom fick ta varsin följt av två dubbelmarkeringar i följd. Båda två jobbade jättefint så jag kan inte vara annat än nöjd med passet. Imorn ska jag ta fram lite vilt så att jag kan köra med fågel i helgen. Det var alldeles för länge sedan och provsäsongen närmar sig allt mer:)

Ovido - Quiz & Flashcards