Alla inlägg den 10 februari 2013

Av phoenix - 10 februari 2013 20:48

Vilken vecka det här har varit. En vecka som varit fullspäckad och som avslutades på bästa sätt med en härlig helg. På fredag hade vi en lugn kväll. Jag tränade ett pass och sedan var jag hundvakt åt syrrans Diva. Tog med alla tre hundarna och åkte upp på torpet där vi tog en promenad i mörkret. Var kallt, -20 grader men så himla härligt! Himlen var klar och full av stjärnor och hundarna var pigga och glada. På lördag åkte jag först upp till Gideå för att kika på lite rallylydnad och för att låta Disse känna av miljön. Vi hade en trevlig förmiddag. På kvällen var det dags för något jag inte gjort på många år. Jag skulle på date...


Har träffat på en kille på nätet och vi har pratat ganska länge med varandra nu. En kille som känns himla trevlig, som har liknande intressen som mig och som jag gillar att prata med. Men att surra via sms och internet behöver inte vara samma sak som att träffas på riktigt. Det vet jag av erfarenhet... Har tvekat, skulle jag våga? Men till slut så bestämde vi att vi skulle ses på lördagkväll. Något nervös men med bra peppning från Marie så styrde jag slutligen bilen mot Bredbyn. Kom fram, bjöds på en god middag och sen satt vi och kollade på Melodifestivalen och surrade. Kändes riktigt bra :) Vet inte vart det leder, om det leder någonstans men jag är glad att jag for. Det var fortfarande lätt att surra och vi hade skoj. Vi ska i alla fall ses igen...


Idag har jag vart på rallytävlingarna igen. Den här gången för att tävla. Började med Disse på en bana som var mycket tuffare än den vi körde för ett par veckor sedan. Nu fanns högerhandlingen med, det var mycket springa och Disses sämsta övning var med, backa vid sidan. Disse överraskade mig och utförde högerhandlingen mycket bra. Sen strulade det när vi sprang och han kom för långt fram. Backandet gick åt skogen precis som jag visste och han satte ned rumpan i en 360 grader vänster. Totalt sett tappade vi tre poäng för mycket och slutade på 67 poäng. Domaren kom fram efteråt och trodde att hon varit för otydlig vid banvandringen. Att jag inte hade förstått att hunden skulle backa vid sidan om mig. Disse gick nämligen bak och fram och följde mig. Fick krypa till korset och säga att han inte kan...:)


Phoenix inledde fint, tappade några poäng på vägen men sen ställde jag till det. Glömde bort att springa mellan två skyltar så då tappade vi en tia på fel övning. Trodde vi missat på någon till men fick bara 3 poängsavdrag på dom. Så vi slutade på tredjeplats med 82 poäng. Nu saknas bara ett kvalificerande resultat innan vi får starta i Mästarklass :)


Hundarnas träning:

Har inte tränat så mycket. Lite tricks och lydnadsmoment.


Min träning:

Måndag: Ingen träning

Tisdag: Crosstrainer 20 min och styrketräning

Onsdag: Crosstrainer 20 min och styrketräning

Torsdag: Ingen träning

Fredag: Löpbandet 20 min och styrketräning

Lördag: Ingen träning

Söndag: Löpbandet 25 min och styrketräning


I övrigt så fick jag ett mail från Helene i veckan och Tekla har nu börjat löpa så snart får Phoenix besök från Norge. Ska bli så spännande!


 

Fina Tekla <3

Ovido - Quiz & Flashcards