Direktlänk till inlägg 17 oktober 2010

Vilken dag

Av phoenix - 17 oktober 2010 00:14

Packade in mig själv och pojkarna i bilen vid halv elva imorse och styrde mot Åviken. Hade i ett svagt ögonblick tagit på mig att gå ut spår åt mina och Ullas vovvar idag medan Ulla jobbade på utställningen. Själv klarade jag mig undan då ingen frågade om jag kunde hjälpa till. När vi kom fram så tog vi en promenad upp på Ögeltjärnsberget. Var riktigt härligt med hög, klar luft och strålande sol. Pojkarna var spralliga och glada och vi njöt av promenaden. Träffade på en arbetskamrat på vägen upp. Väl uppe passade jag på att fota grabbarna lite men fick inte så många bra kort tyvärr.


        

Gick tillbaka ned för att lägga spåren. Blev en lagom promenad på en timme så grabbarna var nöjda med att lägga sig i bilen. Började med ett spår till Casper. Han fick ca 600 meter med 7 pinnar plus slut. Sen Disse, 300 meter med 4 pinnar plus slut. Dom spåren kände jag mig nöjd med. Sen fortsatte jag längre upp till ett parti där vi inte lagt spår förut och då blev det sämre. Easys spår hamnade i väldigt kuperad och svårgådd terräng och Phoenix hamnade bitvis mitt i  ett träsk. Men men, bara att gilla läget och hoppas att hundarna skulle bry sig mindre än oss.


När jag kom tillbaka till bilen så hade Ulla kommit och hon hade fika med sig. Man kan ju bli lycklig för mindre:) Blev en snabb fikapaus innan vi började spåra. Casper skötte sig fint, hade ett litet tapp men hittade själv tillbaka till spåret en bit längre bort. Dice spårade jättefint. Klarade hela spåret själv så nu ska han bara lära siga att det lönar sig att ta upp ALLA pinnar. Nu är det lite si och så med den biten.


Easy spårade kanonbra på sitt bergsspår ända tills han kom till sista vinkeln. Där hände nåt och han tappde alldeles bort sig. Till slut redde det dock upp sig. Phoenix fixade upptaget bra men efter första vinkeln (som han först gick rätt i) tappade han bort sig, hittade till slut rätt men missade då en pinne. Träsket var ingen hit, varken enligt Phoenix eller matte men till slut så var vi förbi. Resten av spåret gick helt okej även om jag önskar att han skulle vara mer noggrann i vinklarna.


Efter spåren fick pojkarna busa lite tillsammans medan vi mumsade i oss en godisbit. Phoenix tog med sig en pipälg som sen Casper tog över. Oj vilket race det blev. Casper rusade runt medan Dice och Easy jagade honom. Phoenix fick tag på Ullas spårlina och ägnade sin tid åt att bita på den samt att avverka lite grenar.


                 


När vi kom hem igen var klockan halv fem så det blev verkligen en heldag utomhus. Pojkarna har varit genomtrötta hela kvällen så vi har haft det lugnt och skönt. Kvällen höll dock på att sluta illa. På sista kvällskissningen fick jag för mig att jag skulle ta med en dummy och köra några linjetag. La en hund på sidan medan den andra fick jobba.


När det var Dice tur att jobba hör jag efter en stund hur det kommer en hund runt hörnet. När den kommer runt så ser jag att det är den hundilskne labben som bor i grannhuset. Den börjar tokskälla och rusar mot oss. Som tur är så var den kopplad men matte hänger och dinglar i kopplet och det känns inte helt säkert. Phoenix flyger upp (han låg platsad) och skäller han med och springer mot den andra hunden. Lyckas blixtsnabbt suga tag i Dice och hivar upp honom under armen samtidigt som jag vrålar NEJ åt Phoenix. Han stannar som tur är och tjejen får då stopp på labben som blir tveksam av mitt nej. Hade Phoenix eller labben hunnit fram till den andre hade det blivit slagsmål för den där hunden är INTE trevlig. Vill inte att Phoenix ska få stryk fler gånger...

 
 
Ingen bild

sandra

17 oktober 2010 11:29

vilken underbar dag! Jasså barnslig :) Nä Dixon är inte så barnslig, han är lite feg och mammig men försöker ändå vara något han inte är. haha! när det gäller små hundar så tror han att han är störst och bäst men så fort vi möter lite större hundar så tittar han bort och försöker bli osynlig. haha!
ta hand om er!

 
Ingen bild

Ulla Easy och Casper

18 oktober 2010 08:51

Hej,
Vilka härliga dagar vi har haft, hoppas vi hinner med några till spår innan vintern.
ps. Jag kommer gärna med fika fler gånger, säg bara till :-)

 
Maria och Bruno

Maria och Bruno

18 oktober 2010 12:04

Tack för grattis till oss! Det var kul att det gick bra. Och vad skönt att det gick bra med labrador-mötet. Usch för elaka hundar!!!
Kram Maria och Bruno

http://www.tollarebruno.dinstudio.se

 
Ingen bild

Liselott & Spex

20 oktober 2010 18:24

Ville bara titta in och skriva hej. Samtidigt måste jag säga att vilka otroligt fina bilder du lagt in. Blir bara lite avis.
Ha det!

 
Jenny

Jenny

21 oktober 2010 18:19

Men tjusiga dom är då, allra helst Phoenix... Vilken grabb! ;)
Bara hålla tummarna för bra väder på lördag så vi kan ha en riktig heldag! Ni Behöver inte bry er i fika, Zelda tar med sig matsäcken med kaffe, chocklad och macka :)

http://www.zeldio.se

 
Nova´s matte

Nova´s matte

29 oktober 2010 19:56

hejsan
som vanligt har du superfina bilder på din aunderbara hundar:)
Synd att DU bor så lååångt bort, hade varit kul att få lära sig ett och annat av dig och din träning:)

http://storstrandsnova.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av phoenix - 19 maj 2013 23:08


På fredag efter jobbet så packade jag inte hundarna i bilen och styrde mot Bredbyn. När vi kom fram blev det en promenad tillsammans med Jonas innan vi hoppade in i bilen igen för färd mot Krokom utanför Östersund. Resan gick fint och ca tre timmar s...

Av phoenix - 15 april 2013 21:52


Det blir inte mycket bloggande för tillfället. Har varken tid eller lust för det. Finns för mycket annat som tar upp all tid just nu och det är ju inte många som läser heller så då känns det lite onädigt att lägga tid till det. Tiden sen sis har dela...

Av phoenix - 24 mars 2013 21:32

Livet är bra för tillfället! Har nyss kommit hem efter en härlig helg tillsammans med Jonas. Åkte till Bredbyn i fredags efter jobbet och när vi kom upp blev det en promenad över skoterspåren med hundarna. Glada och nöjda grabbar som tyckte att det v...

Av phoenix - 17 mars 2013 21:37


Tillbaka på jobbet igen. Jobbigt att kliva upp på morgonen men i övrigt har det gått bra. Hade "lära kännasamtal" med nya rektorn på måndag. Gillar inte sånt men det kändes bra trots allt. Hon känns väldigt vettig så här långt. Hoppas det håller i si...

Av phoenix - 10 mars 2013 20:26

Vecka 10, sportlovsvecka! Har varit riktigt skönt att vara ledig. Bara att väckaren inte ringer före sex på morgonen utan man får sova tills man vaknar är mycket värt. Dock är jag för gammal för att sova länge. Vaknar oftast mellan 7 och 8 någon gång...

Ovido - Quiz & Flashcards