Alla inlägg den 21 juli 2011

Av phoenix - 21 juli 2011 17:07

Torsdag den 14 juli var det dags, dagen vi väntat på sen i april. Nu skulle vi äntligen pka och träffa Phoenix´s valpar. Kom iväg tidigt från Skärblacka och knappade in Helens adress i GPS:en. Hmm en liten felkörning trots det när vi skulle hitta rätt avfart från E4:an inne i Stockholm. Fanns två avfarter till höger alldeles efter varandra och givetvis skulle man ta nummer två och jag valde den första. Men det gick bra, kunde vända och hamnade sen rätt.


Kom fram strax efter klockan 10 och blev väl mottagen. Valparna låg fortfarade kvar i valplådan för att de inte skulle vara trötta redan när jag kom så vi började med att bära ut dom i köket. Vilka godingar! Jag smälte direkt:) I köket blev det sen full fart. Det skulle uträttas behov, busas, utforskas, bitas, gosa, ätas och socialiseras. Åhh helt underbart:) Låg mest på golvet och förundrades över godingarna.


Tyvärr räcker motorerna inte så långt i den här åldern utan valparna somnade. Rätt så mysigt att sitta med en liten sovande 4,5 veckas valp i famnen kan jag lova:) Vi passade på att ta ut de andra hundarna samt mina på en promenad. Härligt att få springa med två energiska brudar tyckte Disse och gasade på. Phoenix var med och busade lite han med men var sedan upptagen med att utforska omgivningarna. Blev en skön skogstur och även lite bad för de fyrbenta.


När vi kom tillbaka fixade Helen jättegod lunch och Annika som delar Agrosofens kennel med Helen kom förbi. Blev en trevlig stund med en hel del hundsurr och efter en stund kom Agneta som ska ha hanvalpen förbi. Jätteskoj att få träffa en av valpköparna. Jättemysig familj, där kommer han få det kanon den lille mannen. Dom passade även på att kika lite på Phoenix som hade tid att vara lite mysig innan han ville snusa på allt runt omkring.


När alla åkt gick vi in och gosade lite mer med de små. Sen tog vi med oss Phoenix, Dice, Glada och Scilla på en runda. Tror dom kände igen varandra Phoenix och Glada men han är rätt behändig på det viset Phoenix. Han snusade lite på henne men då det inte var nåt löp den här gången så fick hon vara ifred sen.


Snälla Helen erbjöd oss att sova över vilket vi tacksamt gick med på. Skönt att slippa köra hela vägen på natten och mysigt med lite extratid med valparna nästa dag. Kvällen ägnades åt mer valpmys och en massa surr. Härligt att kunna sitta och bara njuta av de små:) Fick även jättegod kvällsmat. Pojkarna skötte sig bra under natten. De skällde lite vid ett tillfälle när Helen gick ut med Glada men annars var dom tysta och lugna.


Dagen efter tillbringade vi förmiddagen med valparna innan det var dags att åka norrut igen. Tack Helen för en fantastisk vistelse! Det var superroligt att träffa dig igen och valparna var helt underbara! Längtar massor tills nästa gång vi åker ned. Är bara 1½ vecka kvar nu. Ska bli sååå skoj!


Här kommer lite bilder på dom små. Fler finns på hemsidan.


              Hanen  

 

               Tik 1

 

              Tik 2

 

               Tik 3

 

              Tik 4

 

             Tik 5

 

Mer bilder:


                                                 

Ovido - Quiz & Flashcards