Alla inlägg den 1 juni 2010

Av phoenix - 1 juni 2010 21:10

Idag var det dags, att återigen starta på viltspårsprov. Höll ju på med det tillsammans med Phoenix förra våren och nu var det dags för Dice. Idag skulle vi starta anlagsklass och vi åkte ut till Ås i god tid inför provet. Var bara två hundar som skulle gå idag. Dice fick startnummer två så vi fick börja med att vänta. Traskade upp mot spårstarten och fick vänta där en stund. Fick faktiskt Disse att dricka lite vilket brukar vara svårt. Han vill oftast inte ha nåt när han vet att det är arbete på gång.


När det var vår tur gick jag som vanligt fram till spårstarten och satte mig på huk och pratade och precis som vanligt kom Disse sättande fram istället för att lugnt sitta kvar som han borde göra:) Han tog an spåret fint, i väldigt lugnt tempo för att vara Disse och spårade första sträckan spårnoga utan tvekan. Vinkel 1 tog han med en liten ringning. På sträcka två tappade han lite strax innan vinkeln men hittade åt spåret efter en ringning. Tog vinkeln direkt och spårade sträcka 3 med kommentaren utmärkt.


Vinkel 3 klarade han med liten ringning. Sträcka 4 utmärkt igen och vinkel 4 tog han direkt. På sista sträckan kom vi ut på en liten myr där domaren efteråt berättade att det varit färska älgspår när han la ut spåret. Dice tappade lite och fick ringa. Jag följder efter honom, lyckades trampa fast min sko ute i myren så jag fick stoppa upp Dice för att kunna ta på mig skon igen... Bad honom sedan ta an spåret och det gjorde han och spårade fint fram till klöven som han fann utan problem.


Var en mycket nöjd kille som glatt stoltserade med klöven efteråt. Spårtiden var 13 minuter. Phoenix gick sitt anlag på 17 minuter så nog håller han ett rätt högt tempo det lille trollet. Kommentaren från domaren var: En hund som arbetar målmedvetet hela spåret igenom. Spårnoga.


Resultat: Godkänd i anlagsklass viltspår

Nu fortsätter vi träningen inför start i öppen klass


Tyvärr inga bilder från dagen men här kommer två från tidigare


    

Ovido - Quiz & Flashcards