Alla inlägg den 6 juni 2010

Av phoenix - 6 juni 2010 23:00

Efter en hel helg med utställning kände vi att vi behövde ha en myseftermiddag där det bara var lek och slams. Så jag stoppade hundarna i bilen och åkte ut till vår favoritplats ute vid Ottelandet på stranden. Släppte lös hundarna i skogen och började gå. Efter en bit stannar Phoenix upp på stigen och jag ser på honom att det kommer någon. Kallar in pojkarna som kommer fint. Sätter dom på sidan av stigen. Kommer en äldre man gående och han stannar upp hos oss och pratar en stund. Han gillade pojkarna och tyckte det var roligt att se en hundägare som har koll på sina hundar. Inte utan att man blir stolt över dom:) Dom fick komma fram och hälsa och jag tror att han blev lite förälskad i tollare efter det:) Det var många superlativ iaf:)


Fortsatte sedan ned på stranden och vi hade tur. Var alldeles ensamma så jag la mig i sanden med kameran och pojkarna härjade. Blev både bad och lek i sanden och självklart lite posering med. Glada pojkar kan jag lova! Var en riktigt härlig avslutning på en rolig helg!


                                  

Av phoenix - 6 juni 2010 21:31

I helgen har det gått i utställningens tecken. SSRK Västernorrland har haft dubbelutställning och Dice har deltagit båda dagarna. Igår var det i Köpmanholmen och Dice gjorde bra ifrån sig i ringen. Domaren var lite  brysk i sitt sätt med hundarna men Dice hanterade det bra. Han var lite snusig när han skulle springa så det blev jag inte riktigt nöjd med. Däremot ställde han upp sig fint under bedömningen.


Hans kritik löd: Bra huvud. Något kort hals. Önskas en aning längre i ryggpartiet. Bra underlinje. Öppen skuldervinkel. Bra vinklad bak. Bra benstomme och tassar. Riklig och för dagen fluffig päls. Annars bra färg.


Han fick en etta i kvalité och placerades etta i konkurrensen då han var ensam i sin klass. Certet gick till Hummelviksgårdens Gin and Tonic. Han var riktigt fin så det var dom väl värda. Grattis Lena och Tonic.


Efter utställningen for jag och Ulla till Bredånger och tränade lite tolling. Mer om detta senare. Sedan hämtade jag upp Frida och vi åkte ned till Kramfors och sov där.


Idag var utställningen i Nordvik. Dice var första hund i ringen och idag var han inte lika sugen. Domaren skulle inte alls få titta på hans tänder men han som dömde gjorde det mycket pedagogiskt och bra så det löste sig. Snusade en del när han skulle springa även idag. Stod gjorde han riktigt okej.


Kritiken idag var: Bra storlek. Vackert huvud. Bra hals. Tillräcklig kropp för sin ålder. Knappt vinklad bak. Utmärkt päls. Rör sig med något korta steg. Behöver lite mer självförtroende.  


En etta med Hp renderade den kritiken i. Certet idag gick till Hummelviksgårdens Good Kipper. Riktigt roligt då han fått ck nyligen och nosat på certet. Stort grattis till Maria! BIR blev Karins Yazza! Grattis Karin, vad roligt att det gick så bra i debuten i championklass!


    

Ovido - Quiz & Flashcards