Alla inlägg den 4 september 2011

Av phoenix - 4 september 2011 15:02

Idag var det apporteringsträning tillsammans med Anna och Lira. Vi åkte upp till Ytter Rötjärn och huvudfokus idag låg på vatten för Lira och Phoenix. Vi började med en vattendirigering som användes i ÖKL B-provet förra hösten. Det hade vi aldrig provat och Phoenix skötte det riktigt bra. Inte hundra nöjd, ville ha honom direkt ut till rätt udde men han gick i land ca 10 meter innan och tog landvägen sista biten. Jag ville dock inte bråka med honom så det fick vara okej.


Nästa övning blev en dubbel på vatten. Han tog den första fint men den andra hade han glömt. Men han är duktig, simmar rakt och fint ut och tittar sig omkring. Till slut fick han den och då kom den in utan problem.


Nästa blev dirigering till området som vi skickade till sist vi var här. Första skicket gick kanon. Andra tvekade han rätt mycket vid vattenlinjen men när han väl gick i så gick han kanonfint. Känns som att vattendirigeringarna börjar lossna nu:)


Därefter körde vi på land. Först en landdirigering och sen långa dubbelmarkeringar på myrmark. Nöjd med Phoenix som gjorde ett fint jobb!


Disse fick börja med enkelmarkeringar till samma område. På den tredje vände vi om, tog en kort liten markering åt andra hållet innan jag skickade honom på linjetag på den först kastade. Gick superbra! Gjorde om samma övning igen och när han var på väg in med den la Anna ut en ny i samma område. Dolt linjetag gick dock sämre. Fick stötta honom för att få ut honom men det gick och dummyn kom in.


Avslutade honom med ett fält. Svårt, svårt tycker Disse men till slut var alla inne. Nöjd med Disses jobb idag med!

Av phoenix - 4 september 2011 14:40

Igår var det dags för lite spårträning. Älgjakten börjar ju på måndag så jag kände att jag ville utnyttja helgen till att vara i skogen. La varsitt spår åt grabbarna. Dice fick ett spår som var 1000 meter långt och med ett lite krångligare parti. Där drog jag spåret över grusvägen och in i skogen på andra sidan vägen. I övrigt var det inga större svårigheter, dock lite varierande terräng. Skog, hygge, bäckar och berghälla. Phoenix fick ett rutupptag och därefter ett spår på ca 1200 meter. Även hans spår gick i varierande terrängsorter med flera bäckpassager, skogsterräng, myrmark och berghälla.


Medan spåren låg till sig tog vi en promenad längs en skogsväg där vi inte har gått tidigare. Blev en skön promenad med en Disse som var väldigt speedad. Han hade såå stora förväntningar, visste mycket väl att det var nåt spännande på gång.


Disse fick börja sitt spår. Han tog an spåret och spårade de första två sträckorna väldigt fint och plockade två pinnar utan att tveka. Lagom till tredje vinkeln studsade han till och verkade bli rädd för något. Jag kunde inte se nåt men Disse drog snabbt iväg i sidled och sen strulade han på ordentligt ett bra tag. Var inte på spåret och jag fick till slut hjälpa honom i rätt riktning. Under den strulperioden missade han tåv pinnar men sen kom han på igen och då gick det bättre. Vägpassagen vållade honom inga problem och ahn fixade slutet av spåret utan problem. Kom i mål med 5 pinnar plus slut.


Phoenix började sitt spår med ett klockrent upptag. Gick rakt ut i rutan och tog direkt av i rätt riktning när han hittade spåret. Efter ca 50 meter stannade han upp och nosade lite. Såg precis ut som om han hittat en pinne men han fortsatte utan att plocka upp något. När jag kom fram till platsen så låg det mycket riktigt en pinne där, dock en gammal pinne som nån annan hade glömt kvar. Han spårade fint och i ett bra tempo hela vägen, plockade pinne efter pinne.


När han hunnit ungefär halva spåret så ringade han i en vinkel och sen tyckte jag att han gick åt fel håll men Phoenix verkade säker på sin sak. Efter ett tag var jag dock säker på att han bakspårade så jag bad honom stanna och tog fram gps:en på telefonen för att se. Men fy skäms på matte, Phoenix gick helt rätt. Bara att fortsätta spåret. Tur att han inte blir störd av att man stannar honom. I mål kom vi och när jag kollade pinnarna så hade vi med oss alla sju plus slutpinnen. Dessutom extrapinnen som han hittade i början:) Mycket nöjd matte!

Ovido - Quiz & Flashcards