Direktlänk till inlägg 24 oktober 2009

Bara ett kvar nu:)

Av phoenix - 24 oktober 2009 17:20

Idag var vi och tävlade lydnad igen, denna gången på Kramfors BK. Var jag, Ulla, Susanne och Karin som åkte och vi var alla framme i god tid innan lottningen. Jag vill gärna starta tidigt och skulle helst ta nummer 1 men den hinner alltid försvinna innan det är min tur att dra. Idag blev det startnummer 4 för oss, 8 för Karin och 9 för Susanne. Totalt var det 10 startande i tvåan.


För ovanlighetens skull var det platsliggning efter lydnaden så Phoenix fick stanna i bilen tills nummer tre var inne. Tyvärr körde en granne till brukshundklubben omkring med ett radiostyrt flygplan över apellplanen. Det störde Bernern som hade startnummer tre så mycket att den stack från planen för att jaga planet två ggr när den skickades mot rutan och hon valde då att bryta. Lite kortare uppladdning än tänkt men vi kände oss taggade när det var dags att gå in på planen.


Fritt följ: Phoenix kändes inte helt med utan var lite virrig och okoncentrerad.

8 poäng, släpper position


Läggande: Kändes helt okej.

9 poäng, ngt sent


Inkallning med ställande: När jag går ifrån honom böjer han sig ned och toknosar på backen, lite dåligt tempo men stannar rätt okej, samma tempo in igen efter stoppet. Kändes ändå helt okej för att vara Phoenix:)

7 poäng, nosar, ngt långt stopp, tempobrist


Rutan: Phoenix går rakt ut, stannar fint på kommandot.

10 poäng, Bra!


Apportering: När jag kommenderar honom tar han ett steg, stannar sedan och snusar på backen. Tar ett DK och då går han ut, plockar apporten direkt och kommer in med den. Lite snett sättande gör han och spottar ut apporten just som tävlingsledaren kommenderar så jag hinner precis ta den.

7 poäng, lydnad utgång, tempobrist, avslut


Hoppet: Hoppar direkt, sätter sig väldigt nära hindret men på återhoppet tar han i bättre än sist och klarar sig över.

10 poäng, Fint!


Fjärren: Funkar jättebra, med direkt vid alla skiften.

9 poäng, tvekar ngt


Helhet:

10 poäng, ser bra ut. Bra samarbete¨


Platsliggning: Inga problem, litade bra på Phoenix och han svarade upp till mina förväntningar.

10 poäng


Summa: 179 poäng, 1:a pris och placering 1/10!


Så duktig kille matte har! Nu ska vi träna i veckan och hålla tummarna för att det inte blir regn i helgen:) Målet blir att klara sista ettan på hemmatävlingen! Vore så skoj om han kunde fixa ett LP innan jul:)


Kenzo fixade också ett första pris i tvåan idag, det var hans tredje så nu är han även LPII:) Galet bra gjort! Grattis önskar vi er. En fin tredje placering tog dom oxå:)


Yazza fick ett andra pris idag, endast 4 ynkliga poäng från första priset. Grattis tjejer, bra jobbat!


Casper var lite okoncentrerad idag och nollade tyvärr läggandet och slutade på en tredje plats på 152 poäng. Med andra ord ett andra pris idag! Men han jobbade väldigt fint på vissa moment så dom får Ulla ta med sig!

 
 
Monica Busan & Tolla

Monica Busan & Tolla

24 oktober 2009 17:59

GRATTIS Vad roligt det gick bra igen!
Jo du snart LP2 :) för det fixar ni säkert:

Kram

http://tolla.zoomin.se

 
Linda

Linda

24 oktober 2009 18:17

Grattis till 1:a priset!!! :)

http://www.zebochaxa.info.se

 
Lena

Lena

24 oktober 2009 18:52

GRATTIS till kanonresultat i dag. Bra jobbat. Ni är så duktiga. :-) Kram från oss.

http://www.lenashundliv.se

 
Kenzo

Kenzo

24 oktober 2009 20:33

Grattis kompis till klassvinsten idag :-) Klart ni fixar ett till nästa helg!

http://www.ravestahund.se

 
Ingen bild

Hummelviksgårdens Fröken

24 oktober 2009 21:20

JÄTTEGRATTIS Phoenix och Kenzo!!! Kanonbra gjort av er!Och såklart ett grattis till syster Yazza till väldigt fina poäng i tvåan!

 
Ingrid

Ingrid

24 oktober 2009 21:37

GRATTIS!! Vad bra ni är! Kram Ingrid

http://www.bluenosers.se

 
Sara

Sara

24 oktober 2009 22:03

Va roligt att hitta hit till denna "tollarblogg". Vilka fina hundar du har! Jag har också en liten tollartjej på dryga 6 månader hemma. så kommer absolut kolla in här fler ggr!

http://mittlivmedhund.webblogg.se

 
Monica Busan & Tolla

Monica Busan & Tolla

25 oktober 2009 12:18

Jo tack,det är mycket bra träning på Tollas kurs:) Jag är så glad att det går så bra också,för vi har haft ganska jobbigt att "hålla koll på matte"Men det har gått så mycket frammåt med Tolla sista tiden..Därav mest kontakt och samarbete med Busan ännu och det känns som det funkar bra det med men snart är de ju tonåringar och då vet man aldrig :)
Kramen

http://tolla.zoomin.se

 
sara

sara

25 oktober 2009 14:42

Hej igen, Alma (Foxie Ladys Diamant) kommer från Foxie Ladys i Vislanda utanför Alvesta i Småland.

http://mittlivmedhund.webblogg.se

 
Ida

Ida

25 oktober 2009 21:16

Grattis! Vad duktiga ni är! Kram

http://www.husetvidsjon.blogspot.com

 
Monika Amby

Monika Amby

26 oktober 2009 00:25

GRATTIS! matchboll på LP2 nu ;) det fixar ni nästa helg!

http://www.freewebs.com/monikaochelaisa

 
Ingen bild

Ulla, Easy och Casper

26 oktober 2009 08:02

Halloj!
Grattis bästa Phoenix och Jennie. Stora bamsekramar från oss i Järved, hoppas ni tar chansen till LP nästa helg. Vi håller våra tummar blå, vi är så fika sugna :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av phoenix - 19 maj 2013 23:08


På fredag efter jobbet så packade jag inte hundarna i bilen och styrde mot Bredbyn. När vi kom fram blev det en promenad tillsammans med Jonas innan vi hoppade in i bilen igen för färd mot Krokom utanför Östersund. Resan gick fint och ca tre timmar s...

Av phoenix - 15 april 2013 21:52


Det blir inte mycket bloggande för tillfället. Har varken tid eller lust för det. Finns för mycket annat som tar upp all tid just nu och det är ju inte många som läser heller så då känns det lite onädigt att lägga tid till det. Tiden sen sis har dela...

Av phoenix - 24 mars 2013 21:32

Livet är bra för tillfället! Har nyss kommit hem efter en härlig helg tillsammans med Jonas. Åkte till Bredbyn i fredags efter jobbet och när vi kom upp blev det en promenad över skoterspåren med hundarna. Glada och nöjda grabbar som tyckte att det v...

Av phoenix - 17 mars 2013 21:37


Tillbaka på jobbet igen. Jobbigt att kliva upp på morgonen men i övrigt har det gått bra. Hade "lära kännasamtal" med nya rektorn på måndag. Gillar inte sånt men det kändes bra trots allt. Hon känns väldigt vettig så här långt. Hoppas det håller i si...

Av phoenix - 10 mars 2013 20:26

Vecka 10, sportlovsvecka! Har varit riktigt skönt att vara ledig. Bara att väckaren inte ringer före sex på morgonen utan man får sova tills man vaknar är mycket värt. Dock är jag för gammal för att sova länge. Vaknar oftast mellan 7 och 8 någon gång...

Ovido - Quiz & Flashcards