Alla inlägg under oktober 2009

Av phoenix - 17 oktober 2009 16:03

Ja förra helgens bravader svarade vi inte upp till idag. Phoenix var helt med mig när vi kom till Sollefteå och svarade fint på värmningen. Han var suveränt med in på platsliggningen och låg fint hela tiden. Både la sig och satte sig direkt på kommandot och låg koncentrerat. Han var fint med även när det var dags för vårt program. Vi hade dragit sista startnumret vilket innebar att det hade hunnit bli ganska skönt i solen. Dessvärre för oss så betydde det även att marken hann tina och det hade blivit rejält blött. Phoenix är, som de flesta vet, inte speciellt förtjust i att blöta ned sig så jag var lite nervös för hur det skulle gå.


Men fria följet gick superfint. Han svarade fint på kommandona men kändes dock lite seg. Språng marsch var ingen höjdare, där sackade han men vi belönades med 9 poäng så matte var jättenöjd. Läggandet kändes fint men tydligen la han sig lite försiktigt och vi fick bara 8,5 poäng med kommentaren "något långsamt läggande" Därefter började eländet, Phoenix gick ned sig mer och mer och visade tydligt att han var störd av vätan. På inkallningen var tempot uselt och han sicksackade mellan två pölar. Själva ställandet var dock fint. Fick 7 poäng och kommentaren "tempo". På rutan cvar det samma sak, uselt tempo och lite snett, gick dock in i rutan utan extra kommando men endast 7 poäng och kommentaren " Går in från fel sida, tempo". Apporteringen är det moment som jag helst ville skulle fungera. Kastade apportbocken och Phoenix trippar fram till den, sätter knappt ned baktassarna i vattnet, griper dock okej, släpper den INTE och trippar tillbaka till mig. Sätter sig dock snett med den och hade hon inte sagt att jag skulle ta apporten ganska snabbt så hade han nog spottat ut den. Men vi fick faktiskt en åtta på det och kommentaren "tempo, snett sättande". Hoppet brukar funka bra, men strular ibland då han hoppar ut snett. Men idag hoppade han fint ut, satte sig direkt på kommando, rakt och fint dessutom. Men sen när han ska hoppa tillbaka gör han nåt som han inte brukar göra, han tar stöd på hindret och nollar (!) momentet. Vad kom det ifrån???? Sista momentet, fjärren börjar fint men vid andra sättandet får jag ta DK. Skumt, han kan strula på första sättandet men har han väl gjort ett skifte så brukar de andra gå bra. Vet inte varför det blev så här idag... Fick 7,5 poäng med kommentaren "DK". I helhet blev det 8, kommentar "trevligt ekipage"


Hade ingen bra känsla på planen idag, Phoenix sjönk för varje moment och visade tydligt hur ÄCKLIGT det var att bli blöt. Vi får träna i en sjö eller nåt nästa gång... Måste få ordning på det här. Som det är nu kan vi snart inte tävla alls:P Det får inte vara för varmt (seg hund), blött underlag (äckligt), ridhus (äta bajs), regna (blir blöt = äckligt). Känns som att chansen att vi får tävla på en luktfri, torr plan utan hästbajs i uppehåll utan allt för hög temperatur är ganska liten;) Nej nu ska vi intensivträna svåra yttre förhållanden tror jag... Måste dock tydliggöra, viss ironi finns i texten. Jag var besviken efter tävlingen på att han föll tillbaka till den segare attityd han visade i våras. I övrigt är det ingen fara:) Mattes älskling är han iaf! Vi tar nya tag och tränar vidare:)


Totalt blev det ett andra pris på 149,5 poäng. Det är vi inte nöjda med! Det jag tar med mig är platsliggningen, fria följet och apporteringen. Är ju första gången han inte spottar ut apportbocken:)


För Ulla och Casper gick det inte bättre, en nolla på hoppet och en snusande hund renderade i ett tredje pris. Nu får vi ladda om inför nästa helg.

Av phoenix - 15 oktober 2009 20:46

I natt blev Dice sjuk! Har slutat att ha honom i buren på nätterna och han har sovit kanonbra i sängen hela nätterna. Inga kisspölar när vi vaknat på morgonen och man ser hur han njuter av att ligga där. I natt vaknade jag dock av ett udda ljud. Hmm lyssnade igen, vad var det för något? Då hör jag hur det pruttar till och jag hinner tänka nej, han bajsar sen hörs systers röst - Vi har PROBLEM! Vi tänder och Dice har DIARRÈ! Det är bajs överallt (i alla fall vid dörren ut från sovrummet) Riktigt löst bajs dessutom... Blev bara till att kliva upp, skura, torka, tvätta mattan, vädra och gå ut med lilltrollet. Resten av natten fick han sova i buren.


På morgonen när vi gick ut var han otroligt lös i magen med och så har det fortsatt under dagen. Lille stackaren ville inte äta sin lunch men har druckit ordentligt hela dagen. Han har varit lite spak under dagen men nu på kvällen har det varit full fart på honom. Han bajsade något fastare ikväll så förhoppningsvis är det på rätt väg.


Igår var det lydnadsträning på IP. Tråkigt nog kunde ingen mer än jag och Ulla komma. Är ju skoj om man är många men vi får hoppas på fler träningssugna nästa vecka. Vi jobbade igenom hundarna iaf och dom presterade bra allihop. Easy var riktigt taggad och pep och skuttade. Roligt att se honom:) Provade vittringen med Phoenix och han förstår verkligen ingenting av det. Han är nöjd bara att få hämta en pinne till matte så han springer bara ut och plockar första bästa. Sen spelar det ingen roll vad den luktar. Måste hitta nån bra strategi för att lära in det momentet...


Imorn blir det en lugn dag, vi laddar inför helgens tävlingar. Blir tidig morgon på lördag eftersom vi ska åka redan klockan åtta. Men det är inte så många startande så förhoppningsvis blir dagen inte så lång. Håll tummarna för att det ska gå bra för oss!

Av phoenix - 13 oktober 2009 22:41

 

                                         Dice 15 veckor

 

         

                                         Phoenix 18 månader

Av phoenix - 13 oktober 2009 06:52

Väldigt kort inlägg med ny viktrapport på Dice. 15 veckor gammal väger han nu 8,5 kg:) Phoenix vägde 10,2 kg när han var 15 veckor så Dice är betydligt mindre än så länge.  

Av phoenix - 11 oktober 2009 14:56

Idag har vi tillbringat förmiddagen tillsammans med Ulla, Easy och Casper ute i Åviken. Vi började med att gå ut tre spår. Den här gången gick vi åt varandra så jag la åt Easy och Casper medan Ulla la åt Phoenix. När vi var färdiga åkte vi som vanligt ned till stranden medan spåren låg till sig. Jag hade tinat fågel för att vi skulle kunna träna lite vattenapportering. Men vi inledde med apportering på land.


Dice fick börja, han fick mest leka med fågeln men han plockar upp den direkt och bär fint. Han var inte sugen på att äta upp fågeln idag utan skötte sig fint. Vill inte komma med fågeln utan springer helst runt med den men han går helt klart framåt. Idag kom han faktiskt in med fågeln en gång:) Sen körde Ulla med de andra tre medan jag knäppte kort. Gick fint för allihop! Var roligt att se att Phoenix tog fågeln direkt utan att snusa på den. Det finns hopp:)


Sen körde vi vatten, var för grundt för att de skulle behöva simma men alla fyra var ut i vattnet och hämtade pippi. Easy och Phoenix apporterade STOR trut medan Dice och Casper hämtade kaja. Kul att se hur fint dom jobbade.


Tillbaka till spåren där Easy fick inleda. Han hade bråttom i starten så första sträckan, vinkel 1 och sträcka 2 blev lite fladdriga. Där missade han även en pinne. Men sen fick han fatt på spåret och då gick det jättebra. Hittade alla pinnarna och även slutet. Idag hade vi inte märkt ut vart slutet var för att undvika att man styr hundarna.


Sen körde vi Phoenix och Casper samtidigt. Casper hade spårat jättebra idag. Lugnt och fint tempo och alla pinnarna med sig hem! Phoenix markerade första pinnen, dock utan att ta upp den, en pinne gick han över utan att uppmärksamma men så att matte hittade den. De resterande 5 spårpinnarna samt slutet hittade han och plcokade upp. Är så intressant att se hur de jobbar i spåren, speciellt när man inte har en aning om spårsträckningen utan helt måste lita på hunden!


Dice körde jag samma upplägg med som sist. Han stod kopplad tillsammans med Ulla på vägen medan matte smet in i skogen och gömde sig ca 30 meter in. Efter två minuter släppte Ulla lös honom och han hittade mig direkt. Den här gången kom han dessutom samma väg som jag hade gjort:)


Här kommer kort från dagen:


 

                                                  
           Casper

  

 

                                       Casper apporterar i vatten

  

 

                                               Easy med truten

  

 

                                        Här kommer den matte!

  

 

                                                  
    Easy på väg in
 


 

                                    Phoenix lämnar av till Ulla


                                Phoenix med kajan  


 


 

                             Väntar på vår tur, pest tycker Dice

  

 

                                    Cappe med kajan

  

 

                                               Easy på väg

 

 


 

                                                  Kasta då!

 

 

                                                 Mattes pojk! 


 

                                     Easy har knyckt Dices boll

 

 

                                          Cappe vill oxå ha bollen!

 

 

                            Dice kommer förbi med pippin

 

 

                              Lilltroll kan oxå hämta i vattnet

 


 

                                                Så vacker här!

 

 


 



 

                                                 Full fart framåt


 


 


 


 

                                         Titta vad jag har!

  

                          Crazy puppy! Den här bilden ÄR Dice:)

Av phoenix - 10 oktober 2009 17:04

Idag har jag och Ulla tillbringat dagen på lydnadstävlingar i Nordmaling. Phoenix skulle försöka sig på att ta ett första pris i klass 2, något vi inte har lyckats med tidigare. Förhoppningarna fanns, han har gått jättefint på träning men tävling är tävling och Phoenix går lätt ned sig om han inte får någon belöning så man vet ju inte.


Började med platsen, Phoenix fick ligga mellan en tollartik och en golden. Hade innan fått höra av föraren till Golden att den brukade sätta sig upp under platsen så det kändes lite jobbigt. På väg från hundarna till gömstället passerar vi Lena som hade dömt klass ett. Hon säger då- en tollare har satt sig upp. HJÄLP tänkte jag och sneglade bakåt men båda två låg ned, Lena hade bara retats... Det var dock skakiga ben på matte:) Minuterna var ¨långa men när vi kom tillbaka så låg Phoenix fint. Golden satt upp...


Blev en stunds väntan innan det var vår tur, Phoenix kändes inte hundra med när vi skulle in på planen men det var dags och bara att köra. Linförigheten kändes fin. Han var med mig hela tiden utom på en raksträcka där han snusade till lite på backen. Bra betyg fick vi - 9,5 poäng! Kändes hur stort som helst. Minns ju hur han gick i våras då han knappt ville följa med..


Läggandet gick fint - 10 poäng!


Inkallning med ställande är ett svårt moment för oss. Velade länge mellan om jag skulle ta ett DK med handtecken eller om jag skulle chansa. Slutade med att jag chansade. Lite långt ställande och inte så bra tempo resulterade i en 8:a


Rutan vet man aldrig med, han gick ut fint men snusade lite på första konan till vänster (han som alltid går mot högra) men jag väntade lite och då hittade han in själv. Blev en 9:a på grund av snuset.


Apporteringen är vårt värsta moment, den har strulat länge och vi får inte riktigt till det. När hon visar apportbocken är det en modell XXL så jag ber om en mindre. Hon tar då fram en med lite otydliga gränser mellan mittpartiet och kanterna. Känner på mig att han kommer ta kanten men kände att jag inte kunde be om ännu en annan så jag tog den och kastade den. Phoenix går ut fint, tar i vänster kant, byter till höger kant och kommer in med den... Blev 8,5 trots allt.


Hoppet gick fint, bra ut, satte sig fint och inväntade mitt kommando. Ibland vill han ju hoppa tillbaka på tävlingsledarens kommando men inte idag. Lite snett sättande som han dock på egen hand reder ut men hon ger oss e½ poängs avdrag för dk. Tror hon såg det som att jag rättade upp honom.


Fjärren är jag alltid orolig för. Han har svårt att komma upp på första sättandet men idag gick det fint, en 10:a!


Helheten fick vi för första gången en 10:a, matte blev så stolt över lilleman:)


Ulla debuterade med Casper i ettan idag och dom fick en tuff start. På platsliggningen hade dom inte mer än hunnit lämna hundarna så flyger briarden bredvid Casper upp och kastar sig bort till Casper som inte kan ligga kvar. Dessutom dras två hundar till upp och börjar busa. Ulla ryter till åt Casper som lämnar dom andra och kommer till henne men de andra tre rusar iväg på ett race runt planen. Alla utom briarden får lägga om och Cappe ligger som tur är fint, får en 10-a:) Så himla trist när det blir så där på platsen.


Tandvisningen får han en 10:a på:)


Linförigheten går bra, lite snusande men en 9:a, galet bra gjort!


På läggandet glömmer han bort sig och sitter kvar när matte går iväg, men Ulla ropar på honom och han utför momentet fint, får en 8:a.


Inkallningen är kanon, 10:a igen!


Samma problem på ställandet som på läggandet, han sitter kvar först men kommer sen  och gör momentet fint. Får en 9:a:)


Apporteringen ger en 8:a på grund av att han rullar apporten i munnen.


Hoppet går fint, en klockren 10:a och sen avslutar dom med en 10:a på  helheten:)


Vi tar en hamburgare medan vi inväntar prisutdelningen. När den börjar visar det sig att Ulla och Casper skrapat ihop 187 poäng i debuten, fixat ett första pris och en tredje placering! Hur grymt är inet det? Phoenix får härliga 187,5 poäng, första pris och vinner klassen! Är så himla stolt över honom! Mattes goding! Nu hoppas vi att det håller i sig och han fixar två till första pris så vi kan träna trean i vinter:P


  

Av phoenix - 8 oktober 2009 19:19

Idag efter jobbet tog Frida och jag med oss grabbarna och åkte ut till Åviken för att lägga ett spår. Frida fick gå ut ett spår på ca 600 meter åt Phoenix som jag inte såg. Sedan åkte vi ned till stranden där grabbarna fick busa. Vi hade även med en fågel, en kråka denna gång som dom fick apportera. Dice går framåt, nu var det inte enbart döda fågeln och ät upp den utan han kunde komma mot oss med den och även lämna den för att hämta godis hos mig:) Phoenix satt bredvid kopplad och häll på att krypa ut skinnet:) Även han skötte sig fint! Vi passade även på att knäppa lite kort på dom. Dock svårt när man inte kan vara stilla. Vet inte hur många kort som blev suddiga:(


Sen åkte vi tillbaka till skogen igen och jag satte Phoenix på spåret. Han tog an det bra och hittade snabbt den första pinnen. Var jätteintressant att gå spåret när man inte visste hur sträckningen gick. Phoenix skötte sig kanon och hittade alla pinnarna utan att tveka. Är så imponerad av honom. Dice fick sedan komma ut och vi hade honom kopplad vid vägen. Jag busade lite med honom och sprang sedan in i skogen en bit och gömde mig. Frida släppte Dice efter en halv minut och han kom som ett skott. Dock inte riktigt samma väg som jag hade gått. Sen fick han göra samma sak med Frida och även hon blev hittad:) Nu sover båda pojkarna.


             


     















Av phoenix - 6 oktober 2009 20:36

Igår var det alltså dags för Dice första ordentliga träning med andra hundar. Det var SSRK som körde igång sina måndagsträningar igen och nu skulle Dice få följa med. Är superbra miljöträning för honom. Det var inte så många hundar, tror vi var fem stycken med Phoenix och Dice inräknade men det räckte bra:) Frida fick följa med och gå med Phoenix. Han skötte sig fint fast han ville gärna veta vad matte och lillebror sysslade med.


Dice skötte sig fint, lyssnade bra när man pratade med honom och kunde både sitt och ligg och kontaktövningar trots allt runt omkring. Gå i koppel och ha kontakt med matte betydde i hans värld att han skulle hoppa på två ben bredvid matte för att komma åt godisbiten... Det får vi öva mer på. Är supernöjd med honom!


Idag var vi in och vägde lilltrollet, nu väger han 8,3 kg så det går fort framåt. Han har tappat en till tand och en ny börjar redan komma i första gluggen. På ryggen börjar valppälsen släppa och det resulterar i ett fint mönster. Ljus på sidorna och med en mörkare rand längs med ryggraden. Ansiktsmasken är dock kvar! Han öron ser ut som två hårbollar, måste snart ansa dom men det tar emot att göra det första gången. Svansen börjar bli lite behängd med, så söt:) Ska se om jag akn få lite nya kort på honom. Idag lägger vi in några nygamla. Var en vecka sedan dom togs men jag har inte visat dom. Huvudbilden är dock från igår så den visar hans nuvarande uppsyn:)


  


                 

Ovido - Quiz & Flashcards