Alla inlägg den 16 januari 2011

Av phoenix - 16 januari 2011 14:43

Idag har vi haft en härlig träningsförmiddag. Vi blev hämtade vid tio av Ulla och Easy för en tur upp på hundtorpet. Väl framme mötte vi ett par med en boxertik som tydligen löpte. Det märktes på pojkarna kan jag lova.  Fick släpa dom bort till skogen för att gå rundan. Väl ute i skogen var det dock lugnt, där hade hon inte varit. Det blev en promenad med pulsning i nysnön. Jag var upp i fredags och gick, då var spåret kanon men nu hade det både snöat och drivit så det var rätt tungt att gå. Särskilt för matte som är förkyld...


När vi kom tillbaka hade Anna och Lira kommit. Vi började med platsliggning med skott. Det var första gången för Dice så för hans del handlade det mest om att vara passiv under skotten bredvid matte. Det var svårt, hjälp vilka förväntningar han har på skotten. Det bara spratt i kroppen och vid varje skott så studsade han upp och var beredd på att hämta. Kan inte säga att han var tyst heller. Här kommer det krävas mycket träning. För Phoenix gick det bättre. Han har ju gjort det flera gånger och även på tävling så han låg lugnt. Vände bara på huvudet vid skotten och kollade på skytten.


Sen körde vi budföring. Körde utan skott då Phoenix har passerat lägre klass och Disse inte är hundra säker på själva budföringen ännu. Phoenix skötte sig fint, bra fart och fina ingångar. För Disses del var det jobbigare. Har inte helt lärt mig hur jag ska jobba med honom än. Med Phoenix är det enklare, han gör det han ska utan en massa krussiduller men när man tränar med Disse måste man tänka på allt för det gör han:) Kolla in filmen nedan., den säger det mesta... Tur man lär sig hela tiden:)



Därefter körde vi lite markeringsträning för söket. Phoenix skötte sig bra. Lite jobbigt med sittande och stående figuranter men man ser att det går åt rätt håll iaf. Dice inledde sin första med att springa ut och kika på Anna som var figurant och sen vända och komma in tom till matte. Skickade om honom och då gick det bättre. Vid nästa skick sprang han ut, tog rullen men släppte den. Tog in honom och skickade om, då gick det bra. Tredje skicket gjorde han kanon, bra fart ut, tiog rullen direkt coh sen tillbaka till matte. Inga problem med påviset heller.  Sen valde jag att bryta för han kändes trött. hade ju vart mycket under förmiddan. Kändes bra att avsluta med en klockren markering:)


Nu sover båda pojkarna i soffan medan matte kollar på skidor och skidskytte. Blir en lugn kväll nu, bara en promenad och inget som kräver nån större tankeverksamhet.

Ovido - Quiz & Flashcards