Alla inlägg den 29 januari 2011

Av phoenix - 29 januari 2011 20:11

Idag hade SSRK ögonlysning här i Övik så jag passade på att åka dit med Phoenix. Det var en kille som absolut skulle jälsa på alla andra i väntrummet så vi fick bråka lite innan matte kunde fylla i papperen. Medan vi väntade passade Phoenix även på att klättra upp i knäet på Katarina som också var där.  Till slut var det dock vår tur och då skötte sig mannen fint. Snusade längtansfullt på sköterskan och det visade sig att hennes taxtik som satt ute i bilen var i höglöpet. Veterinären berömde honom och tyckte att han var trevlig och lättsam att hantera. Hans utlåtande om ögonen var, Perfekta, UA!


Efter ögonlysningen åkte vi till Bjästa för ridhusträningen. Dice fick börja och han skötte sig mycket bra. Började med rutan där han hade riktigt bra skick. Fin fart och snygga stopp. Ibland har han dock en tendens att vilja bestämma själv vart han ska stanna istället för att vänta på kommandot. Sen fick han träna inkallning med ställande vilket gick super. Tror min hund kan klass två momenten bättre än klass ett:) Matte tycker att dom är mycket roligare att träna på. Blev lite ställande under gång och nu har vi börjat få till avslutet på momentet. Tidigare har han flyttat sig varje gång jag har försökt ställa upp bredvid honom men idag stod han stilla:) Så roligt när träningen ger resultat. Avslutade med lite apportering och klickerträningen har varit till stor hjälp. Nu väntar han in kommandot istället för att kasta sig över apporten så fort man håller fram den.


För Disses del handlar det mest om att befästa momenten nu samt att dra ned på belöningen. Det moment som vi har svårast för är linförigheten men det ska vi fortsätta jobba med. Kanske kan bli start i sommar om grabben mognar på sig lite mer:)


Hade inte tänkt köra med Phoenix på grund av ögonlysningen men veterinären sa att det inte var några problem så då fick han vara med han också. När det var dags för Phoenix var det bara Gunilla och Ghino som var kvar. Vi körde platsliggning och sittande i grupp innan dom åkte hem. Perfekt för mig att ha hela ridhuset för mig själv. körde rutskick och fick till en hel del riktigt bra skick. Så roligt att se att han kan! Han har ju haft problem med rutan på slutet men idag var det riktigt bra! Körde lite hoppapport. Såg okej ut men han slarvade med ingångarna så det får vi slipa på. Körde även lite framåtsändande men där har vi mycket kvar...


Imorn blir det sökträning och invigning av nya tjänstecknet:) Har även beställt ett till Dice.

Ovido - Quiz & Flashcards