Alla inlägg den 20 juni 2011

Av phoenix - 20 juni 2011 13:18

Igår var jag och Anna till Trehörningen för ett träningspass. Med Phoenix började jag med linjetag med skottstörning. Skickade honom mot samma område som vi använde förra gången och på vägen ut fick han ett skott. Det var svårt, han stannade upp och tittade efter skytten så jag fick påminna honom om att det var ut han skulle. Körde sedan linjetag igen till ett annat område där jag sträckte ut avståndet tre gånger. Det gick kanon de två första skicken. Tredje skicket gick han snett så jag fick ta in honom. Anna fick skjuta ett skott ned mot området och då gick det kanon!


Sen blev det en lång transport ner mot stranden. Hade lagt ett sök ute i ett blötområde. Några låg på blötmarken, nån i vatten och några på små miniöar. Han jobbade bra och fick in alla dummysar. Dock så är han bekväm. På några ställen fanns det brädor som man kan gå på och där gick Phoenix! Varje gång.... Gick dock fint i vattnet för att hämta dom som låg där samt de som var på öarna.


Nästa övning för honom var vattenmarkering där fokus låg på att hoppa i från kanten (kan vara tveksam ibland) och komma tillbaka till mig utan att simma närmaste väg in till land och sedan ta landvägen tillbaka. De tre första kasten stod vi alldeles vid kanten. Inga problem med igång, hoppade ut utan att tveka. Fick dock jobba lite med honom för att få in honom rätt väg men det gick. Sen backade jag ut på blötområdet och skickade därifrån. Inga problem vare sig ut eller in:) Avslutade med att ställa oss ute på en ö. Det innebar att han var tvungen att simma, klättra upp på land och sen gå i och simma igen. Ut gick det fint men på tillbakavägen ville han inte simma sista biten utan gick runt så han kunde hoppa över till ön. Tog med honom tillbaka och kallade in, då simmade han.


Avslutade med att skicka honom på linjetag mot det första området och det gjorde han kanonbra! Mycket nöjd med honom.


Dice fick börja med linjetagen. Han fick följa med ut och lägga ut dummysarna i första området. Sen skickade jag honom, funkade fint. Backade ett par meter och skickade igen, det gick inte så vi minskade avståndet igen och då gick det. Gjorde sedan samma övning men till nytt område och det funkade bra.


Nästa för honom var transport bakom skytt ned till stranden. Längs vägen sköt Anna ett antal gånger och det var jobbigt. Åhhh vad han vill iväg och kolla vad som händer. Fick säga till honom ordentligt! Nästa övning handlade om att släppa fokus på vattnet. Satte honom med ryggen mot vattnet och la ut ett antal dummysar i riktning från vattnet. Sen vände vi upp mot vattnet och Anna kastade en sten i sjön. Vände sedan om och skickade på linjetag mot dummysarna. Det var otroligt svårt för Disse. Bara att vända sig bort från vattnet var jättesvårt! Men det blev bättre och bättre allt eftersom vi jobbade.


Nästa övning för honom var söket. Upplägget var likadant som för Phoenix men här hade matte tänkt alldeles fel. Hans fokus var i första hand på vattnet där han ville hämta in stenarna som Anna hade kastat. Men efter ett antal påminnelser så kom alla sju dummysarna in. Duktig kille!


Avslutade med linjetag mot första området och även han klarade sin uppgift bra:)

Var en nöjd matte som åkte hem efter träningen.

Ovido - Quiz & Flashcards