Alla inlägg den 28 mars 2012

Av phoenix - 28 mars 2012 16:49

I fredags var det så äntligen dags för resan som jag längtat efter så länge. Eller ska sanningen fram så var det väl inte själva resandet som lockade utan målet. I 3 veckor har Phoenix´s valpar tultat omkring i Pajala och nu var det dags för första besöket för min del. Efter jobbet åkte jag hem och rastade grabbarna och sen hoppade jag och Phoenix in i bilen medan Disse fick stanna hemma. Han hade turen att få vara hos syrran och Diva under helgen men just när vi åkte såg han inte ut att uppskatta arrangemanget. Låg och tjurade på sängen och ville inte krama matte innan hon for.


Resan upp tillbringades med en ljudbok, otroligt bra underhållning längs vägen. Efter tre timmar var vi framme i Skellefteå där vi bjöds på middag hos Malin och Håkan. Hann även med en del hundsurr och en promenad innan vi fortsatte norrut. Helt suveränt med ett matstopp så där längs vägen. Det uppskattades mycket! Den fortsatta resan gick fint, stannade till efter Töre för att kissa och insåg då att det var superhalt. Fick lätta på gaspedalen en aning, kändes inte värt att köra i diket. Till slut var vi i alla fall framme och vi möttes av Helena och en sovande Anton inne i Pajala för guidad tur ut till Maalari.


När vi kom fram tog vi en promenad med hundarna så att de skulle få bekanta sig med varandra samt för att Phoenix skulle få sträcka på benen och uträtta sina behov. Phoenix blev superglad över att träffa Puma men insåg snabbt att det gällde att respektera henne, var man för framfusig så blev man nedplockad på jorden direkt.


Sen in och träffa valparna. Åhh, vilka små godingar! Mycket mindre än jag hade föreställt mig dom. På bilderna ser dom mycket större ut. Resten av kvällen tillbringades i valplådan. Vi passade även på att väga, fota enskilda bilder samt handmata alla valpar med köttfärs. Tror vi satt uppe till närmare tre innan det var dags att krypa till sängs.


 


Dagen efter steg vi upp kring åtta. Släppte ut Phoenix på gården, något han inte är van vid. Inte kunde han vara ute ensam heller, det brukar man ju inte få sa Phoenix som resolut ställde sig vid ytterdörren och väntade. I stort kan man säga att största delen av dagen tillbringades med valparna men vi hann även med promenader, besök i Helenas butik samt att slutgiltigt bestämma valparnas namn. Vad det blir för namn får vara en hemlighet ett tag till...


På söndag fyllde Phoenix 4 år! Det firades med paketöppning. Han var lycklig då han fick två stora mjukleksaker samt en burk med godis. Vi tillbringade så mycket tid som möjligt med valparna och vid tretiden var det slutligen dags för mig och Phoenix att vända hemåt. Hemresan var jobbig. Redan under de första 20 milen var jag så trött att jag tvingades stanna och ta en liten powernap på 10 minuter. Även den här gången fick vi middag i Skellefteå. Tack Malin och Håkan, det är guld värt! Var hemma i Övik vid elva och for direkt för att hämta Disse. Åhhh vilken glad kille som mötte matte! Sånt värmer massor i mattes hjärta! Därfter blev det snabb färd hem för att bara stupa i säng. Totalt slut med det var klart värt det! Längtar redan tills påsk då vi ska upp igen!


Här kommer några bilder:


                     

Ovido - Quiz & Flashcards