Alla inlägg den 26 april 2010

Av phoenix - 26 april 2010 20:00

I lördags hade jag stämt träff med Ulla och Anna i Högland för en ny apporteringsträning. Jag och pojkarna åkte lite tidigare och rastade nere vid ån innan träningen. Tog med en boll och busade lite med dom. Ruskigt skoj tyckte framför allt Dice. Provade även att kasta bollen i ån och Phoenix visade prov på sina simfärdigheter. Han är snabbare än Dice så denne hann inte med. Fick lägga Phoenix för att Dice skulle få chansen och plums så hade han tagit sig i vattnet och hann även med att simma några tag. Det var lite läskigt men han hade inget emot att fortsätta bada fötterna:)


Sen var det dags för träningen. Casper var först ut för att han inte skulle hinna tagga igång allt för mycket medan han väntde. Han fick jobba med korta enkelmarkeringar samt inkallningar med dummy i munnen. Han skötte sig fint idag. I sin andra omgång körde han dubbelmarkering och dirigeringar, lite jobbigt med UT men i övrigt snyggt!



  

    

  

 


Sen var det Liras tur att jobba. Hon fick jobba med dubbelmarkeringar i första omgången, något hon skötte riktigt bra. Blev även några markeringar med dold kastare. Andra omgången körde hon dirigering, ingen större tvekan här heller utan hon gjorde ett jättefint jobb.


 

    


 


  

  

 


 



Nästa på tur var Phoenix. Matte tänkte för dåligt och gjorde hans första övning alldeles ör svår. Hade tänkt skicka honom på ett dolt linjetag och han gick ut riktigt fint ca 15 meter, vinglade lite och jag pushade ut, då går han rätt 5 meter till men sen tappar han och hittar nåt gott på backen. Fick tänka om och det blev enkelmarkeringar istället. Det löste han mycket bättre:) Körde även ett par inkallningar med dummy på backen framför honom. 


Andra omgången fick han först dirigering och sen långa markeringar på andra sidan om ett dike. Första gången han går ut stannar han och börjar äta på nåt ca 2 meter innan dummyn. Ulla som var kastare går fram och kollar. Vad har han hittat? Jo en skiva formfranska! Vad är oddsen på det? När den är borta slkötte han övningen fint!


  Franskan...


 



  

Easy om därefter. Han fick börja med dubbelmarkering och skötte det fint. Sen fick han lite stadgeträning vilket var jobbigt innan han förstod vad han skulle göra. Andra omgången fick han markeringar över diket som Phoenix. Easy är en smart kille så han valde den mest lättframkomliga vägen istället för den närmsta:) Fina markeringar gjorde han!



  

 


  


 


  


Sist och minst, Dice:) Han fick göra enkelmarkeringar första omgången. Han skötte sig så fint. I höstas var jag redo att strunta i apporteringen för han fattade ingenting av vad jag ville att han skulle göra. Nu har han gått framåt nåt otroligt. Han lämnade till och med dummyn i hand. DET är stort! Andra omgången fick han först linjetag på en dummy som han sett läggas ut. Inga problem, fina inlevereringar med. Sen fick han dubbelmarkering. Jobbigt att sitta still och vänta medan två föll men han markerade dom bra.


  

  

  

  


 

      


Har insett en väsentlig skillnad mellan att träna Dice och Phoenix. När Phoenix tränar vill han ha mycket bekräftelse under övningarna, man ska gärna berömma honom flera gånger. Gärna mitt i övningen till exempel när han plockat upp dummyn. Dice kan man inte berömma mitt i en övning för då tror han att han är klar. Har gjort det felet i apporteringen och tränat honom som jag tränar Phoenix. När jag berömt honom har han släppt dummyn och kommit för belöning. Nu när jag fattar hur han funkar så går det SÅ mycket bättre!


En härlig träning, trevliga människor, glada och duktiga hundar, blå himmel och strålande sol:) Kan det bli mycket bättre?


Ovido - Quiz & Flashcards