Alla inlägg den 8 maj 2010

Av phoenix - 8 maj 2010 17:48

Vaknade i god tid imorse eftersom Dice inte tycker att morgonen är till för att sovas på utan för att gå upp och busa. Vi gick en promenad och åt frukost i godan ro. Men tydligen är det, det värsta man gör. Plötsligt var klockan halv tio och vi skulle vara i Bredånger klockan tio för samling. Kastade mig i bilen och lekte rallyförare till samlingen. I Domsjö kom jag på att jag inte hade med mig vaccinationspapperen och jag hade inte tid att vända hem igen. Ringde upp Åsa som lovade att jag skulle få vara med iaf. Visade sig sen att det inte var nån kontroll så det var lugnt.


Vi kom fram i tid och fick startnummer två. Kunde ta det lugnt en stund innan det var vår tur. Phoenix tyckte det var trevligt för det var i princip bara tikar på plats. När det var vår tur så gick vi  upp till starten. Det var två enkelmarkeringar på station 1. Phoenix strulade lite men hittade båda dummysar och kom in med dom. Här fick han 18 poäng.


Nästa station var närsök, något som Phoenix har svårt med. Han har lkätt att sväva ut från området när han hittat en, tycker att han redan letat där men idag höll han sig rätt bra där han skulle och kom in med alla tre dummysarna. Tempot var dock riktigt lågt. 19 poäng på stationen.


Tredje stationen var ett linjetag mot en kraftledningsstolpe. Phoenix vek av lite åt höger efter ca 8 meter men kom sen rätt iaf. Hittade dummyn och kom in med den fint. Samma problem som innan med uselt tempo. 17 poäng fick han här.


Sista stationen var ett fältsök. Phoenix gick typ runt och sökte men när han hittade en dummy tog han den och galopperade tillbaka med den. Han fick in alla dummysar som domaren ville ha in även om det tog lite tid så han fick 18 poäng även här.


Domarna tyckte om Phoenix och särskilt den ene pratade väldigt gott om honom. Han tyckte att han sökte bra och att ett lugnt sök där näsan användes var bättre än att dom rusade runt för då var det lätt att dom sprang över dummysarna.


Totalt fick han 72/80 poäng och slutade tvåa. En poäng efter vinnarna så matte kan inte vara annat än nöjd. Nu vet vi vad vi ska träna vidare på. Blir markeringar i skogsterräng där man inte ser nedslaget. Vi har ju kört mycket på ängsmark nu och det syntes på honom. Sen ska han busas upp mer innan så han inte är så loj.


Blev lång väntan innan prisutdelningen, Phoenix var så uttråkad och somnade. Matte hade som tur var trevligt folk att surra med. tyvärr kunde man inte se de andra ekipagen jobba. Det hade vart skojigt!


Lite bilder från dagen:


              


Ovido - Quiz & Flashcards