Alla inlägg den 23 maj 2010

Av phoenix - 23 maj 2010 21:52

Helgens absoluta höjdpunkt var ända att få träffa Ida och Dices syster Signe. Dom kom förbi under utställningen och kikade. Dice blev alldeles till sig och visste inte hur han skulle göra för att kunna busa med henne. Signe var en jättesöt liten tik med världens härligaste päls. Full fart och väldigt tillgänglig.


Vi bestämde oss för att åka och släppa syskonen tillsammans så när bedömningen av tollarna var över så åkte vi till ett grönområde. Släppte lös dom och hjälp vilket race det blev. Dice jagade Signe runt runt tills vi trodde att dom skulle stupa. Hade dock inget emot att försöka sätta på sin syster heller.


Verkligen roligt och uppskattat av både mig och Dice att få träffa Ida och Signe. Hon är en kanontjej!


               

Sötaste Drottning Signe!     

Av phoenix - 23 maj 2010 21:23

I helgen har vi kuskat omkring i landet på utställningar. Jag och Dice åkte hemifrån i fredags efter jobbet och hamnade i Kramfors där vi åt middag tillsammans med pappa. Blev en lugn kväll med promenad, biltvätt och lite datatid innan sängen lockade. Tidigt uppe på lördag för vidare färd söderut mot Sundsvall för SKK utställning. Blev lång väntan trots att vi kom iväg senare än planerat men vi hade trevligt sällskap av Maria och kipper samt Jenny, Henrik och Zelda så det gick bra. Dice var betydligt lugnare än sist. Då drog han som en tok och skulle fram till varenda hund som fanns på området. Nu var han lugn och ville bara fram och hälsa om det var någon som var riktigt nära så det var ett stort framsteg.


På värmningen kändes han fokuserad och var bra med. Men då vi blev inropade i ringen så lyckades Dice trampa på ett lock i golvet som vickade till och skramlade. Dt tyckte han var riktigt läskigt så första halvan av bedömningen var han rätt skärrad och såg ut som att han väntade att nån skulle hoppa på honom hela tiden. Fick honom dock att ställa upp helt okej och han fick helt okej kritik.


Maskulin hane med bra proportioner. Bra huvud och uttryck. Korrekt bett. Bra hals och välutvecklad kropp. Front och förbröst skall ännu utvecklas. Normalt vinklad bak. Något hög has. Pälsen ej i bästa utställningskondition. Behöver träning och självfötroende. Rör sig med något kort steg.

 

Så synd att han skulle bli skrämd men sånt är livet. Bara  att gilla läget och ladda om inför nästa gång. Dice var ensam i sin klass, fick en slät etta och kom så klart etta i juniorkonkurrensen. Inte så svårt när man inte har några motståndare:)


Stort grattis till Terror som fick sitt utställningschampionat samt till Kipper som slog till med CK!


Efter utställningen blev det ett kort stopp på IKEA för att äta en glass, dom har ju så god mjukglass där:) Sen styrde vi vidare mot Östersund. Kom fram betydligt tidigare än beräknat och hann då gå en ordentlig rastningsrunda. For upp till utkikstornet på Frösön och gick en slinga där det brukar vara skidspår på vintern. Dice hittade snö och låg överlycklig och rullade ett bra tag.


Därefter åkte vi till Krokom, där Anna Lena, Ludvig och Chippen bor. Där samlades ett helt gäng trevliga människor som har hundar från Tuvalyckans kennel. Det var 6 familjer med hundar. Vi grillade och hade mysigt innan vi bröt upp runt halv elva. Då åkte jag och Dice hem till Jimmy och Ellinor där vi skulle övernatta. Hann inte surra så mycket innan det var sovdags dock.


På morgonen åkte vi direkt bort till travet där dagens utställning skulle vara. Dice föll inte domaren i smaken idag och fick en tvåa. Motiveringen var att han hade för tunn benstomme samt rörde sig med för kort steg. Dagens kritik:


Bra huvud och uttryck. Tillräcklig hals. Godtagbar överlinje. Tillräcklig bröstkorg för åldern. Kunde ha mer benstomme. Normalt vinklad. Kraftig päls. Rör sig spänstigt. Kunde ha bättre steg bak.


Övriga hundar från Tuvalyckan fick blandade resultat. Casper fick en tvåa, Brasse en etta, Cindy en etta, Chippen, etta, CK, CERT och BIM! Tuva etta, CK och BIR! Stort grattis! Easy fick en etta och CK men förlorade mot sonen Chippen om bästa hane. Domaren tyckte att han var för tjock vilket jag inte håller med om. Man kan känna revbenen på honom och han har markerad midja... Uppfödargruppen fick HP så det blev en lyckad dag för Lena och Tuvalyckans kennel!


Tack alla för en supertrevlighelg! Det här måste vi göra om. Nu laddar vi inför nästa tur till Östersund den 19-20 juni när Dices kull ska funktionsbeskrivas. Dets ska bli otroligt roligt att träffa kullsyskonen!


Här kommer lite bilder från helgen:


  Chippen   Tuva   Tuva  Cindy   Cindy   Tuva   Easy   Chippen   Chippen   Casper

Cindy

    

Easy

Brasse   Cindy   Cindy   Dice Chippen 

Chippen  

Ovido - Quiz & Flashcards