Alla inlägg den 1 maj 2010

Av phoenix - 1 maj 2010 14:29

Idag hade jag bestämt mig för att ta en tur till Genesön för spårträning med pojkarna. Vi stack iväg vid elva och när jag hade lagt Dices spår och står och plockar fram pinnar till Phoenix´s spår så inser jag - spårselen hänger hemma i hallen. Hängde upp den där efter förra spåret eftersom den var så blöt då. Hade inte en tanke på att jag inte hade lagt tillbaka den i spårväskan. Jippi! La Phoenix´s spår och precis när jag är på väg tillbaka mot bilen så svänger det ner en karavan med ca 8 bilar mot mig. Första bilen stannar, vevar ned rutan och det visar sig att det kommer ett helt gäng från brukshundklubben som ska ha en apellspårkurs precis där jag lagt mina spår. Tur man kom först, nu fick de lägga på sidan av mina.


Bara att sätta sig i bilen och brumma hem efter selen istället för att ta en promenad ner till havet som jag hade planerat. Kändes ju aningen onödigt att köra fram och tillbaka en extra gång. Är ju typ 2 mil enkel väg... Men är man dum så är man:(


När jag kom tillbaka så släppte jag på Phoenix på sitt spår. Han gick fint idag, inga missar utan alla pinnar plus en vimpel som matte hade tappat i spåret kom med tillbaka. Lite för bråttom har han men han är lätt att stoppa i spåret så man hinner med utan problem. Spåret var lite kortare idag, ca 400 meter med 5 pinnar plus slut.


Sen var det lilltrollets tur. Idag skulle han få ett fullt anlagsspår på 600 meter med fyra vinklar samt bloduppehåll. Jga var lite osäker på om han skulle orka men jag tänkte att jag provar iaf så vet jag ju sen. Han var riktigt laddad och drog mig från bilen till spårstarten. Precis som igår så klarar han inte att jag sätter mig ned och undersöker spårstarten utanm då kom han farande. Tog spåret direkt och spårade faktiskt aningen lugnare än sist. Första sträckan inga problem. Vinkeln ringade han i. Andra sträckan riktigt fint, ringade vinkeln. Tredje sträckan hade bloduppehåll, där svajade han lite men i övrigt bra. Vinkeln tog han utan problem. Fjärde sträckan, även den med bloduppehåll gick riktigt bra, rakt och fint i spårkärnan hela sträckan. Vinkeln tog han direkt. På sista sträckan tappade jag honom, skulle ta om runt ett träd men då var han för snabb så jag tappade linan och fick erfara att han inte är lika lätt att stoppa som Phoenix. Fick rusa efter honom men till slut stannade han och väntade på mig. Tog sedan resten av sträckan bra, en liten sväng ut till höger efter halva sträckan bara, annars super. Klöven hittade han utan problem.


Är så stolt över lillgubben! Trodde inte att han skulle fixa ett så långt spår. Är ju bara andra spåret för i år. Förra året tror jag han fick 1-2 spår innan vintern kom och dom var riktigt korta så han är ju verkligen nybörjare. Åhhh det är så skoj med spår! Härliga vår:)

Av phoenix - 1 maj 2010 07:15

I torsdags efter jobbet hämtades jag och pojkarna upp av Ulla. Vi åkte ut mot Genesön för att lägga spår. Började med att gå ut ett viltspår till Dice. Använde mig av ett av våra gamla spår från ifjol som är uppsnitslade redan. Använde inte hela spåret då han är så grön ännu. Blev 100 meter, vinkel åt höger, 100 meter, vinkel åt höger igen och sen ca 50 meter till spårslut. Phoenix fick sedan ett bruksspår på 500 meter med 6 + 1 pinnar i skogsterräng.


Sen åkte vi bort mot en lägda där jag och Ulla gick ut varsitt apellspår åt Casper och Easy. Mitt blev lite krångligare än tänkt då det hade bildats en vårbäck i diket. Tog sedan hundarna på en skogspromenad ned till havet medan spåren låg till sig. Härligt att se hur framförallt Casper och Dice härjade. Åhh vad lyckliga de var:)


Casper var först ut på sitt spår. Lite vingligt första biten men sen gick det jättebra. Han tog alla pinnar och bäcken var inga problem för lille mannen. Easy fick en jobbig start då det på hans spår inte fanns nån utmärkt startpunkt så första 50 meterna hade han det jobbigt men efter första pinnen fick han tag på spåret och gick jättefint. Så roligt att se:)


Phoenix var näste man på tur och han tog an sitt spår fint. Hittade pinne efter pinne och höll sig fint i spåret. Efter sista vinkeln vinglade han dock ut och missade då en pinne. Slutpinnen fixade han dock utan problem. Matte var riktigt nöjd med honom. Så nu är årets första bruksspår avklarat.


Slutligen var det Disses tur. Han hade laddat bra i bilen och var riktigt på tårna. När matte gick fram och kollade in spårstarten kom det en liten kanonkula bakifrån som inte hade ro att vänta. Tog upp spåret direkt och stack iväg. Han spårade första sträckan fint. Väldigt bråttom dock men han tog den fint. Vinkeln ringade han in och kom på andra sträckan bra. Den slog han en del över men löste på egen hand. Andra vinkeln tog han direkt och hittade spårslutet bra. Summan av det hela, lite väl bråttom i spåret, vet dock vad han ska göra och blir lycklig när han finner klöven.


Tyckte att jag märkte att han blev störd när jag höll emot i linan så det måste vi öva på. När det blev motstånd i linan såg ahn osäker ut och slog i sidled. Kändes som att han trodde att han gjorde fel och måste hitta rätt igen. Men det är nog en träningssak skulle jag tro. Tänkteåka ut idag med och lägga ett spår åt honom. Får se hur han jobbar då. Målet är att vi ska få till en start i anlagsklass i vår. Men vi får se...

Ovido - Quiz & Flashcards