Alla inlägg den 6 juli 2010

Av phoenix - 6 juli 2010 20:18

Idag var et dags för ett nytt försök i öppen klass viltspår. Vid första försöket var Dice allmänt yr och det mesta strulade. Sen dess har vi haft en paus från proven och bara tränat men idag var det alltså dags igen. Matte var gruvligt nervös kan jag lova.  Dice har oftast rätt bråttom i spåret och blir då lite slarvig så jag litar inte fullt ut på honom alla gånger.


Förutsättningarna var inte de allra bästa, det har varit torrt och varmt länge nu så det skulle inte bli lättspårat men det är bara att gilla läget. Försökte få trollet att dricka vatten innan spåret men han visste vad som var på gång och tycker att vem har tid att dricka när man ska jobba?


Han tog an spåret fint och började bra. Sen strulade han en del och domaren  trodde att det var nån fågel eller annat vilt som störde honom. Kom dock tillbaka och tog upp spåret igen men matte blev nervösare. Var det redan kört nu? Resten av spåret gick helt okej. Lite svajigt bitvis men bitvis jättefint med. Tar alla vinklar direkt utom återgången där han ringar.  Spårade jätetfint fram till klöven efter skottet!


Kommentaren från domaren var:

En energisk hane som följer spåret säkert. Lite fram och tillbaka över spåret men säker. Fixar vinklarna på ett säkert sätt. Medveten om vart spåret ligger.


Slutade med ett första pris! Så roligt att han fixade det! Matte är bara så nöjd med lilleman:) Nu är det bara att jobba vidare för att fixa dom två sista med:)


      

Ovido - Quiz & Flashcards