Alla inlägg den 13 juli 2010

Av phoenix - 13 juli 2010 21:34

Ja, sommar och sol har det varit den sista tiden. Varmt och skönt och vi har haft ledigt från träningen i största allmänhet.  Phoenix är ingen dyrkare av värme så han blir rätt seg när det är så här varmt så då känns det inte så motiverat att jobba med honom. Vill ju att han ska tycka att det är roligt att träna. Vi har endast kört några små korta lydnadsmoment. Håller på att lära honom skall och riktningsförändringar i krypet. Går sakta men säkert framåt. Sen måste vi slipa på klass tre momenten så att vi kan ge oss ut och tävla igen. Men det får bli när det är lite svalare.


Dagarna har mest ägnats i vatten. Pojkarna, framförallt Dice älskar att bada. Han går i spontant och njuter av svalkan. Phoenix badar gärna om man kastar i nånting som han får hämta. Vi har gått ett par promenader uppe vid Hamptjärn och igår så tog även jag och Frida oss ett bad. Riktigt skönt men nästan för varmt i vattnet. Simmade runt i nästan en timme. Känns i armarna idag:)


Tog lite bilder under dagen


              


Var ute ett par timmar och när vi kom hem fick jag ett sms från Lena som undrade om vi hade lust att ta en kvällspromenad ut till Balesudden. Är en tur på ca 4 km enkel väg i mycket kuperad terräng. Vi startade runt halv tio och kom tillbaka till bilen strax efter halv ett. Det är det bästa med den norrländska sommaren, man kan utan problem vara ute sent för det är ljust så pass länge.


För ett par år sedan brann det i skogen längst ut på udden och det syntes fortfarande spår av elden. Lite spöklikt faktiskt. Nästan uppe på toppen ligger det en sagolikt vacker liten tjärn med riktigt klart vatten. Pojkarna badade så klart! Så roligt att se hur de kan gå tillsammans, alla tre hanarna utan att det blir nåt tjafs. De träffas ju inte alltför ofta och är inte uppväxta tillsammans på samma sätt som mina pojkar är med Ullas. Men inget strul utan alla sköter sitt och Kaizer är otroligt snäll och cool. Phoenix tycker att andra hanar som han inte känner är obehagliga (detta efter att han blivit påflugen vid 3 tillfällen) men Kaizer bryr han sig inte alls om.


Hade inte min rätta kamera med eftersom det skulle bli nog jobbigt iaf och den väger ju en del så bilderna från kvällen är av usel kvalité. Man blir riktigt bortskämd när man är van vid systemkameran. Men här kommer ett par stycken iaf:


Phoenix, Dice & Kaizer      


Alla bilderna är tagna mellan 23.00-00.30 så man kan ana det norrländska ljuset trots bildkvalitén:)


Idag träffade jag en arbetskamrat för sommarens höjdstrapats. Vi är rätt höjdrädda båda två så vi brukar försöka hitta på nåt varje år för att träna. I år hade vi beslutat oss för att klättra upp i hoppbackarna i stan. Gick faktiskt riktigt bra och upp kom vi. Men en sak kan jag konstatera. Skulle ALDRIG ge mig utför backen på ett par skidor!


Några bilder från backarna:) Tagna med mobilen dock


          

Ovido - Quiz & Flashcards