Alla inlägg den 14 juli 2010

Av phoenix - 14 juli 2010 23:59


Imorse vaknade jag tidigt, Frida levde om en massa när hon skulle packa det sista inför sin tripp till Junsele. Sen blev det en lugn morgon. Satt och surrade med "farmor" på msn ett tag och sen ringde pappa. Han ville ha sällskap ut till Norrfällsviken så vi skippade planerna på lydnadsträning och åkte ned till Ullånger där vi plockade upp pappa.


Ute i Norrfällsviken blev det en skön promenad. Vi gick en led längs kusten och jag passade på att fotografera en del medan vi gick. Är ju så himla vackert där ute. Var till slut ute och gick ca tre timmar så med tanke på värmen så var vi rätt nöjda när vi var tillbaka till bilen.


                


På slutet av promenaden blev det även lite bad till framförallt Disses stora glädje:) Tror han skulle kunna bo i vattnet...


          


Kom hem och vilade en stund innan vi åkte upp till Gideå för spårträning. Då jag inte hade nåt blod hemma och inte vill blanda in bruksspår på Disse än så fick han nöja sig med ett släpspår med enbart klöv idag. Det är nåt helt nytt, har alltid haft både blod och klöv innan så det skulle bli spännande att se hur han löste det.


Phoenix fick ett kort spår även han. Anna gick ut spåret och placerade ut 5 pinnaroch 2 vinklar på 300 meter. Han fick även ett riktigt spårupptag. Var intresserad av hur han skulle lösa uppgiften med tanke på att han bara gjort såna spårupptag med personer som han känner väl. Han har ju strulat lite i spåret på slutet så jag har backat tillbaka några steg i träningen. Frågan var hur han skulle gå idag.


Dice tog an spåret fint och gick ovanligt lugnt och ordentligt. Inga misstag på spåret men sen missade han slutet. Irrade omkring en bra stund alldeles bredvid den utan att hitta den och sen fick han fatt på Annas spår när hon gick tillbaka på vägen så då satte han iväg på det. Fick tillslut vända honom och då löste han det tillslut. Men jag är riktigt nöjd med hans arbete. Han spårade fint på ett för honom ovant spår.


Phoenix svajade lite i påsläppet och gick inte rakt ut mot spåret som jag vill att han ska göra. Men när han väl stötte på spåret så tog han av i rätt riktning och kom på fint. Sen gjorde han ett jättefint spår. Inget strul och ned vid alla pinnarna och letade tills han fann dom. Gav inte upp och gick vidare en enda gång. Första vinkeln tog han med en ringning och den andra vek han direkt. Har inget att klaga på utan han gjorde bra ifrån sig. Nu får vi fortsätta jobba vidare med det här. Vi ska fixa högre spåret med;)


Båda Annas hundar fixade sina spår fint så det var en lyckad träningskväll. Nu har jag tagit fram vilt så imorn blir det mycket träning. Ska hinna med både lite lydnad och apportering hade jag tänkt:) Kommer bli skoj, hoppas bara att det inte blir för varmt...


Ovido - Quiz & Flashcards