Alla inlägg den 15 april 2011

Av phoenix - 15 april 2011 20:41

Tog mig i kragen och skickade in anmälningen till vårens tollingjktprov i Umeå idag. Vi startade ju i Piteå i höstas och det gav mersmak. Otroligt roligt, men nervöst så klart. Synd bara att det finns så få prov här uppe i norr. Egentligen ligger Umeåprovet för tidigt på säsongen för mig men i och med att det inte finns så många prov så är det bara att satsa. Finns fortfarande inga träningsmarker att använda så vi har egentligen tränat alldeles för lite. Men nu är det bara att hoppas på att snön ger upp så vi kan ta oss ut i skogen och förbereda oss.


Känns i alla fall otroligt inspirerande att provsäsongen börjar närma sig. I år ligger fokus i första hand på jakten, i andra hand på brukset och i tredje hand på lydnaden. Längtar verkligen tills man kan ta sig ut i skogen på riktigt. Ingen i söder som vill ha träningssällskap nån gång under veckan efter påsk:) ??? Skulle lätt vara värt att åka för att få träna:)


I veckan har det inte hänt så mycket. Helgens bravader tog lite musten ur matte och fokus har inte varit hundra på topp. Phoenix har haft kärlekssorg och ätit dåligt hela veckan. Är bara kvällsmaten som han velat ha. Han var så söt i tisdags. Jag hade glömt stänga dörren till garderoben där tvättkorgen är och när jag kommer in i sovrummet står han halvvägs in i garderoben. Gick dit för att se vad han gjorde. Jo han stod och luktade på påslakanet som vi lånade ut till Helen när hon och Glada var här i helgen:) Sötpojken!


I onsdags gjorde vi ett försök att träna lite lydnad. Gunilla med Ghino och Barbro med Aqua dök också upp och medan vi stod och surrade lite innan träningen så svänger det in en bil på parkeringen. Ingen visste vem det var men när föraren steg ur bilen visste plötsligt allihop vem det var. Det var Carin som precis fått hem en liten tollarvalp från Min Vildas kennel. Jätteskoj att hon kikade förbi, tyvärr utan lille Cash men hon lovade komma förbi fler gånger när vi tränar. Sak bli otroligt roligt att träffa den lille. Har följt kullen på nätet så det var riktigt skoj att se att en av grabbarna skulle flytta till Övik.


Tränade lite blandade moment från tvåan med Disse och det gick riktigt bra faktiskt. Sen fick Phoenix öva höger och vänsterdirigering inför dirigeringsapporteringen i eliten. Är så roligt att börja med lite nya moment igen! Tror Phoenix tycker det med.





Ovido - Quiz & Flashcards