Alla inlägg den 22 april 2011

Av phoenix - 22 april 2011 23:02

Igår körde vi årets första riktiga apporteringspass i skogen. Jag, Barbro och Katarina träffades på Åsberget för att träna med alla hundar. Vi körde relativt enkelt i och med att det var första gången för i år. Två och två hundar ute, Dice fick köra ensam i och med att vi hade fem hundar.


Phoenix fick börja med att sitta passiv och kolla när Thia jobbade. Det var inga som helst problem, lugn och tyst. När det var hans tur började vi med en enkelmarkering. Den skötte han fint. Sen tog vi en dubbel där dummisarna kastades åt varsitt håll. Första gick kanon men den andra hade han helt glömt. Jobbade länge men på helt fel område så till slut fick jag dirigera honom rätt. Gjorde en likadan till och då gick det bättre. Avslutade med en dubbel på rad. Han spikade första men fick jobba en hel del med nummer två.


Körde lite enkelmarkeringar med fågel sen. Första blev ett tveksamt upptag på men sen gick det betydligt bättre. Han fick jobba med trut och and, var anden han tvekade på i första läget. Roligt att se att truten kom in utan problem. Nu får vi jobba med vilt ett tag inför tollingjaktprovet i Umeå. Då ni....:)


Sen var det Disses tur. Han var taggad till tusen men fixade markeringarna utan att knalla:) Det kan ju vara ett problem för honom ibland. Han fick jobba med enkelmarkeringar till en början. Märks stor skillnad på honom nu motför ett år sedan. Då sprang han bara som ett litet tok och använde inte näsan alls. Nu markerar han och man ser att han slår av på tempot i området och börjar leta. Så roligt att se. Dock var han lite mer osäker på nedslaget än vad han var i höstas men det kommer nog tillbaka med lite mer träning.


Även han fick testa fågel. Gick väl så där, han är fortfarande relativt tveksam. Men vi ska jobba på, nån gång ska det väl lossna även för honom.


Idag åkte vi ned till Kramfors för att hälsa på pappa. Har haft en lugn dag med mycket promenader. Tog en stund ute på gräsmattan med hundarna på eftermiddagen. Man ser verkligen att dom njuter av att få vara ute och härja. Skulle ha haft ett hus så att dom kunde få ligga ute en stund varje dag... Passade på att knäppa lite kort på dom:)


                                  

Imorn blir det viltspår för lilleman, ska bli spännande att se hur det kommer gå. Hade ju tänkt fixa de sista första priserna så han får ut ett championat han med:) I övrigt så ser vi fram emot söndag då vi ska träna med Anna och Lira.

Ovido - Quiz & Flashcards