Alla inlägg den 29 april 2011

Av phoenix - 29 april 2011 18:25

Det här har lätt varit det bästa påsklovet på väldigt länge:) Solen har visat sig varje dag tror jag och vi har haft massor av härliga träningspass. Extra bonus att vi även hann med att träffa två små valpar under veckan! Igårkväll körde vi ett lydnadspass med Anna och Lira som jag är riktigt nöjd med!


Vi träffades vid Arnäsbackarna, har inte tränat apportering där förut men det blir absolut fler gånger. Riktigt bra område med skiftande natur. Började med Disse. han fick först se när Anna la ut ett antal dummysar vid ett område med björkar som låg ute på en lägda. Sen skickade jag honom på linjetag till området. På vägen ut var han tvungen att ta sig över ett dike. Inga problem, han gjorde fina raka skick och jag såg inga tecken alls på det beteende han började med i vintras. Då sprang han ut en bit, tvärstannade och ville ha bekräftelse på att han skulle vidare. nu var det full fart hela vägen ut:)


Sen en transport där han gick riktigt bra för att vara Disse. Nästa övning var markeringar i en kuperad backe. Anna stod längst upp i backen och kastade och vi stod längst ned. Nedslagen blev relativt dolda och vissa dummysar kastade hon över krönet så dom landade helt dolt. Dice gjorde ett kanonjobb. Tror han spikade alla utom en. Han fick även en dubbelmarkering, även den klarade han bra.


Transport tillbaka till lägdan igen, lite ouppmärksam i transporten så jag fick påminna honom. Sen stod vi på ena sidan lägdan och Anna stod inne i skogen på andra sidan och kastade. Det innebar dolda kast och han var tvungen att byta naturtyp och ta sig över ett vattenfyllt dike innan han nådde fram till dummyn. Dice skötte sig otroligt bra även här. Han fick tre stycken markeringar. Tog  första direkt, den andra hamnade tuffare till och där jobbade han länge. Till slut hittade han den. Tredje spikade han och jag var nöjd och beslutade mig för att avsluta på topp. Hmm det tyckte inte Disse så istället för att komma direkt in med dummyn stannade han och badade lite i diket:)


Phoenix fick göra samma stationer. På linjetaget fick han dock inte se när dummysarna las ut utan han fick gå på dolda. Är inte hundra nöjd med linjetagen men han lyssnade på mina signaler och fick in sina 3 dummysar. Transporten till markeringarna gick fint. På markeringarna fick han jobba ordentligt på den första men sen gick det bättre. Han fick jobba mycket dubbelmarkeringar och dessa löste han bra.


Sista övningen med dold kastare var jobbig. Han tog första utan problem men på nummer två hamnade den under en gran. Han jobbade fint över lägdan, in bland träden, över bäcken och fram till granen. Men sen fastnade han där. Han cirklade runt varv på varv utan att hitta. Till slut blåste jag stopp och han stannade fint. Kommenderade UT och han gick rätt och hittade dummyn. Mycket nöjd med att han fick credit för att han lyssnade. Kastade en till på samma ställe och den var jobbig även nu. Måste träna mer på att passera naturliga gränser. Där har vi en hel del kvar.


I helgen ska vi köra lite fågel, måste ju ta tag i viltträningen inför TJP:et:)

Ovido - Quiz & Flashcards