Alla inlägg den 21 juni 2009

Av phoenix - 21 juni 2009 13:19

Snart är denna vecka till ända och då inleds min sista arbetsvecka innan semestern. Är dock inte en hel veckan utan jag jobbar hela måndag och tisdag och sen bara halva onsdag. Sen har vi ledigt lääänge jag och Phoenix. Ska bli oerhört skönt!


I onsdags hade vi en riktigt rolig träning. Ulla har köpt en apportkastare och den tog vi med oss ut till Genesön där vi körde ett dummypass. Det var jag, Ulla och Yessica som var med. Vi startade med ett stort fältsök som Amos inledde på. Han var glad och energisk som vanligt, sökte fint och kom in med dummysarna. Sen var det Phoenix och Easys tur. Vi satte dom på linje och så fick dom ta in varannan. Phoenix skötte sig riktigt bra. Sökte av området fint och hittade sina dummysar utan större svårighet.


Amos ville inte jobba med skott så han fick göra en dirigeringsövning. Gud vilken hund! Han är så härlig att se på:) Har sån enorm fart och glädje i det han gör. Klarade övningen fint!


Därefter var det dags för kastaren att göra entré. Phoenix fick börja och vi körde tre stycken enkelmarkeringar. Hjälp vad han tänder på skotten! Var verkligen full fart ut. Första försöket så hade han lite problem att hitta den eftersom han sökte vid första nedslagsplatsen. Andra omgången KNALLAR min hund som jag vet inte vad. Direkt då apporten skjuts iväg så sticker han i 180 ut ochy nyper den! Är så kul att se honom jobba så där att jag inte ens kom mig för att ta in honom. Vid sista höll jag dock i honom för att han inte skulle upprepa det...


Fredag och lördag var lugna dagar för Phoenix, bara lugna koppelpromenader i princip. Midsommaraftonen tyckte han nog var rätt trist. Vi var hemma hos Catta och Hans och grillade. Det var jag, Frida, Catta, Hans, Pernilla, Ivan och Christoffer. Hade en lugn och trevlig kväll. På lördag var det rätt segt så vi tog endast promenader samt kastade lite freesbee ute på gården. Han börjar bli rätt duktig på det nu, är imponerande då vi kastat så få ggr. Försökte knäppa lite kort men det var svårt att få någon riktig skärpa.


Idag inledde vi dagen med en promenad till Bergsjön. Gick runt sjön, Phoenix badade lite och sen åt vi frukost på klipporna. Riktigt skönt att sitta ute i solen och fika. Hade med en fågel som vi körde lite vattenapportering med. Gick fint, han simmar mycket bättre nu och är inte lika försiktig när han ska ned i plurret. Simterapin lönar sig:)



Ovido - Quiz & Flashcards