Direktlänk till inlägg 23 maj 2010

Utställningshelg

Av phoenix - 23 maj 2010 21:23

I helgen har vi kuskat omkring i landet på utställningar. Jag och Dice åkte hemifrån i fredags efter jobbet och hamnade i Kramfors där vi åt middag tillsammans med pappa. Blev en lugn kväll med promenad, biltvätt och lite datatid innan sängen lockade. Tidigt uppe på lördag för vidare färd söderut mot Sundsvall för SKK utställning. Blev lång väntan trots att vi kom iväg senare än planerat men vi hade trevligt sällskap av Maria och kipper samt Jenny, Henrik och Zelda så det gick bra. Dice var betydligt lugnare än sist. Då drog han som en tok och skulle fram till varenda hund som fanns på området. Nu var han lugn och ville bara fram och hälsa om det var någon som var riktigt nära så det var ett stort framsteg.


På värmningen kändes han fokuserad och var bra med. Men då vi blev inropade i ringen så lyckades Dice trampa på ett lock i golvet som vickade till och skramlade. Dt tyckte han var riktigt läskigt så första halvan av bedömningen var han rätt skärrad och såg ut som att han väntade att nån skulle hoppa på honom hela tiden. Fick honom dock att ställa upp helt okej och han fick helt okej kritik.


Maskulin hane med bra proportioner. Bra huvud och uttryck. Korrekt bett. Bra hals och välutvecklad kropp. Front och förbröst skall ännu utvecklas. Normalt vinklad bak. Något hög has. Pälsen ej i bästa utställningskondition. Behöver träning och självfötroende. Rör sig med något kort steg.

 

Så synd att han skulle bli skrämd men sånt är livet. Bara  att gilla läget och ladda om inför nästa gång. Dice var ensam i sin klass, fick en slät etta och kom så klart etta i juniorkonkurrensen. Inte så svårt när man inte har några motståndare:)


Stort grattis till Terror som fick sitt utställningschampionat samt till Kipper som slog till med CK!


Efter utställningen blev det ett kort stopp på IKEA för att äta en glass, dom har ju så god mjukglass där:) Sen styrde vi vidare mot Östersund. Kom fram betydligt tidigare än beräknat och hann då gå en ordentlig rastningsrunda. For upp till utkikstornet på Frösön och gick en slinga där det brukar vara skidspår på vintern. Dice hittade snö och låg överlycklig och rullade ett bra tag.


Därefter åkte vi till Krokom, där Anna Lena, Ludvig och Chippen bor. Där samlades ett helt gäng trevliga människor som har hundar från Tuvalyckans kennel. Det var 6 familjer med hundar. Vi grillade och hade mysigt innan vi bröt upp runt halv elva. Då åkte jag och Dice hem till Jimmy och Ellinor där vi skulle övernatta. Hann inte surra så mycket innan det var sovdags dock.


På morgonen åkte vi direkt bort till travet där dagens utställning skulle vara. Dice föll inte domaren i smaken idag och fick en tvåa. Motiveringen var att han hade för tunn benstomme samt rörde sig med för kort steg. Dagens kritik:


Bra huvud och uttryck. Tillräcklig hals. Godtagbar överlinje. Tillräcklig bröstkorg för åldern. Kunde ha mer benstomme. Normalt vinklad. Kraftig päls. Rör sig spänstigt. Kunde ha bättre steg bak.


Övriga hundar från Tuvalyckan fick blandade resultat. Casper fick en tvåa, Brasse en etta, Cindy en etta, Chippen, etta, CK, CERT och BIM! Tuva etta, CK och BIR! Stort grattis! Easy fick en etta och CK men förlorade mot sonen Chippen om bästa hane. Domaren tyckte att han var för tjock vilket jag inte håller med om. Man kan känna revbenen på honom och han har markerad midja... Uppfödargruppen fick HP så det blev en lyckad dag för Lena och Tuvalyckans kennel!


Tack alla för en supertrevlighelg! Det här måste vi göra om. Nu laddar vi inför nästa tur till Östersund den 19-20 juni när Dices kull ska funktionsbeskrivas. Dets ska bli otroligt roligt att träffa kullsyskonen!


Här kommer lite bilder från helgen:


  Chippen   Tuva   Tuva  Cindy   Cindy   Tuva   Easy   Chippen   Chippen   Casper

Cindy

    

Easy

Brasse   Cindy   Cindy   Dice Chippen 

Chippen  

 
 
Lena Och Freja

Lena Och Freja

23 maj 2010 22:14

Jag såg/hörde när ni sprang på locket (jag satt ringsekr i ringen brevid)Jag tyckte att han löste det bra.

http://www.spin-tail.se

 
Ingen bild

Ulla, Easy och Casper

24 maj 2010 08:50

Tjenamoss, vilken härlig helg vi haft!
Synd bara att inte våra pojkar föll domaren i smaken. Tror dock Dice växer på sig, så det ska nog inte vara några problem när han går upp i ringen och är jämnårig med konkurenterna. Det är stor skillnad på några månader hit och ditt när man inte är så gammal :-) Fina bilder det blev!

 
Lena, Tuva och Atla

Lena, Tuva och Atla

24 maj 2010 19:52

Tack, tack alla som var med i helgen. Helt underbart. Klart att vi ska göra om det. Vad är en uppfödare utan sina fina valpköpare. Jag är så stolt över er alla. Jag är övertygad att Dice kommer att få framgångar i utställningsringen när han växt på sig. Jag tycker han är väldigt vacker redan. Även jag blev så glad när lilla Ida och Signe dök upp. Signe är så söt och full av liv. Vilka härliga bilder du tagit på syskonen Jenny.
Kan berätta att Tuva blev BIS 5:a veteran. Jag har en fin gammal dam.
Kramar från ett kylslaget Brunflo.

http://goto.glocalnet.net/tuva

 
Ingen bild

Chippen

28 maj 2010 03:35

Hejsan o tack för helgen, vilka roliga kort du tagit på mig, såg att jag var sur på ett, fick ju inte va med.... Matte o husse hälsar, matte kommer att knycka bilderna på mig om det är ok, speciellt det där då jag suger in läppen precis som bror Casper...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av phoenix - 19 maj 2013 23:08


På fredag efter jobbet så packade jag inte hundarna i bilen och styrde mot Bredbyn. När vi kom fram blev det en promenad tillsammans med Jonas innan vi hoppade in i bilen igen för färd mot Krokom utanför Östersund. Resan gick fint och ca tre timmar s...

Av phoenix - 15 april 2013 21:52


Det blir inte mycket bloggande för tillfället. Har varken tid eller lust för det. Finns för mycket annat som tar upp all tid just nu och det är ju inte många som läser heller så då känns det lite onädigt att lägga tid till det. Tiden sen sis har dela...

Av phoenix - 24 mars 2013 21:32

Livet är bra för tillfället! Har nyss kommit hem efter en härlig helg tillsammans med Jonas. Åkte till Bredbyn i fredags efter jobbet och när vi kom upp blev det en promenad över skoterspåren med hundarna. Glada och nöjda grabbar som tyckte att det v...

Av phoenix - 17 mars 2013 21:37


Tillbaka på jobbet igen. Jobbigt att kliva upp på morgonen men i övrigt har det gått bra. Hade "lära kännasamtal" med nya rektorn på måndag. Gillar inte sånt men det kändes bra trots allt. Hon känns väldigt vettig så här långt. Hoppas det håller i si...

Av phoenix - 10 mars 2013 20:26

Vecka 10, sportlovsvecka! Har varit riktigt skönt att vara ledig. Bara att väckaren inte ringer före sex på morgonen utan man får sova tills man vaknar är mycket värt. Dock är jag för gammal för att sova länge. Vaknar oftast mellan 7 och 8 någon gång...

Ovido - Quiz & Flashcards