Alla inlägg under maj 2008

Av phoenix - 20 maj 2008 10:50

Idag så blir Phoenix och syskonen nere i Vingåker 8 veckor. Tänk vad tiden har gått. Tycker att det är nyss som jag fick mailet från Ingrid om att valparna var födda. Samtidigt känns det oerhört länge tills nästa helg när han får komma hem. Skumt det där hur tiden kan vara både kort och lång på samma gång. Längtar verkligen tills dess att det blir dags att hämta honom. Kommer bli så skoj!


Kattungarna klarar sig fint. Små huliganer börjar dom bli som högljutt protesterar när livet inte blir exakt som dom har tänkt sig:) Just nu är det vild brottningsmatch på golvet här nedanför. Molly är mer självständig än sin bror så här långt. Han är mer för att kolla vad man gör och ska hänga med på allt. Han blir nog en bra vän till den familj som tar sig an honom.

Av phoenix - 18 maj 2008 16:30

Idag har jag och Lena vart ute i Gideå och hjälpt till att snitsla spår inför elittävlingen nästa helg. Det var skoj att vara med och kul att lära sig mer om hur det går till i den "stora" världen. Mycket trevligt hade vi med snitsling, ormskådning (inte lika trevligt) och korvgrillning. Nästa helg fortsätter vi på inslagen linje och hjälper till vid spårtävlingarna. Ska bli riktigt skoj att se ekipagen:)


Sen var jag hem ne sväng, gav missarna mat, de vildarna kommer äta mig ur huset:) Riktigt hungriga är dom varje gång det är dags för mat. Kastar i sig käket och ger sig inte förrän allting är slut på tallriken:) La mig på sängen en stund och givetvis så somnade man. Nu håller jag på att fixa lite middag till mig själv. Däefter blir det hundtorpet tillsammans med Lena och vovvarna för att titta på agilitycupen som startar idag. Blir skojigt det med!!

Av phoenix - 18 maj 2008 08:48

Igår när jag och Lena satt ute i bubbepoolen i Nyänget kom jag på att jag har glömt berätta om erbjudandet jag fick för en vecka sen. Var på simhallen med några elever sista timmen på fredag. När jag kom ut i bilen efteråt så hade jag ett missat samtal på mobilen och ett meddelande i mobilsvar. Okänd person som ville att jag skulle ringa upp. Trodde det var en förälder så ajg bestämde mig för att åka hem och kolla på nätet vem det var så att man skulle vara förberedd på vad man skulle få bemöta. Visade sig att det inte var nån förälder utan en hunduppfödare.


Tydligen hade uppfödaren haft lite koll på mig och vad jag presterat med Eliska och tyckte om det den såg. Blev erbjuden att ta en av den uppfödningens hundar på foder eftersom att jag inte fick behålla Eliska. Vilket erbjudande! Roligt att det finns folk som uppskattar det jobb man lagt ned och tycker att man har uppnått bra resultat. Så bra att de dessutom vill att man ska ta hand om deras hundar med.


Tyvärr är jag dock övertygad om att jag inte kommer ta fler hundar på foder eftersom det inte verkar finnas några garantier i dessa situationer. Vill veta att jag får ha hunden och inte leva med ovetskapen att ägaren ska ändra sig och plocka hem hunden. Dessutom känner jag verkligen att jag vill lägga min energi på Phoenix nu när han kommer hem och inte ha en ny hund som jag inte känner hemma. Hade vart en sak med Eliska som man vet vart man har och som man har en mycket väl fungerande relation med.


Men tack för att DU trodde på mig och ville lämna din hund i mina händer!


Mindre än två veckor kvar nu till årets tillställningar! Lena jag ser fram mot festen!! Sen ska vi briljera:P Blir hur kung som helst... haha

Av phoenix - 17 maj 2008 12:48

Vilken debut ni gjorde! Jag är så imponerad över er, 174 poäng och klassvinst i debuten i lydnadsklass 1!! Kan ju inte bli bättre:) Är så imponerad och glad för eran skull. Jag visste att ni skulle klara det!

Nu är det bara att anmäla igen så att ni plockar hem LP 1.


Supergrattis från oss!!!!



Av phoenix - 17 maj 2008 00:20

Japp, det blir Molly som lillkissen får heta. Är bestämt nu:) Till sällskap har hon för tillfället brorsan Krizan!


Johanna, här kommer några mysbilder, har tyvärr inga när dom busar ännu...




Av phoenix - 16 maj 2008 18:17

Ja direkt efter jobbet diag åkte jag bort till Susanne för att hämta hem trollungarna som ska flytta in. Gullungarna:) Satt och surrade med Susanne en stund, kissarna fick mat, skrev på papper och sen var det dags att åka hemöver. Selma mötte oss i dörren, luktade på katungarna genom burgallret och sen backade hon snabbt undan. Gick och la sig under min säng den filuren och där låg hon och tryckte sen. Då blir hon ju så himla fånig med så då fräser hon åt allting sedan. Mig med om man säger så:)


Catta kom förbi och lämnade salladen som vi ska ha till maten. Hon kommer tillbaka igen efter att hon vart på fotbollsträningen och då ska vi grilla hade vi tänkt. Ungarna har lagt sig i buren och sover nu som små stockar. Då vågade sig Selma ut från tryggheten under sängen. Nu har hon gått ut, sitter på fönsterbrädan ute och kikar in, tror hon vill att jag ska komma och öppna åt henne. Kanske måste ta och göra det..



Av phoenix - 15 maj 2008 21:35

Pratade just med Susanne och imorn kommer min kissemiss hem. Hon får dessutom med sig sin ena bror Krizan ett tag. Han ska bo här och ha sällskap med henne tills dom blir lite äldre och han kan flytta till ett eget hem han med. Dom är ju så små så det kan bli lite väl mycket att flytta hit alldeles själv. Får hoppas nu att Selma blir en bra "mamma" åt dom. Hon borde ju bli glad över lite sällskap iaf. Så som hon har avskytt ensamheten sen Freja flyttade till Kramfors. Säkerligen lär hon väl fräsa och vara sur på dom i början men förhoppningsvis lägger det sig snabbt.


Fick massa information inför Phoenix hemkomst igår. Intressant läsning och mycket nyttig info som man kommer ha nytta av. Blev med ens så verkligt med. Nu är det verkligen inte så länge kvar innan det är dags för mig och Lena att åka och hämta hem honom. Det kommer bli en rolig tur. Först partaj hemma hos Lena på fredag följt av resan söderut på lördag eftermiddag. Övernattar hos syrran och Anette, blir kanske nåt skoj på kvällen och på lördag drar vi först till förorten innan vi styr vidare mot Vingåker för att hämta upp lillgubben!!!!


Ska städa lite nu, missarna kommer som sagt efter jobbet imorn och sen på kvällen kommer Catta hit för lite grillning och annat. Ska bli väldans trevligt.

Av phoenix - 14 maj 2008 16:48

Ja visst är det komiskt vad intressant man är i vissas ögon:) Man skrattar ju när man tänker på det... *asg* Men det är bara att se det som en komplimang. Har folk ingenting intressant hemma så följer man andra desto mer. Det bjuder jag gärna på. Det är helt okej att läsa om hur bra jag mår just nu. Är otroligt nöjd med den uppfödare jag har hittat! Tycker om mamman till Phoenix, pappa har jag inte träffat. Valparna var riktigt trevliga när jag var ned och hälsade på och tiken uppträdde på ett sätt som tilltalade mig. Inte länge kvar tills han kommer hem nu. Väntar med spänning. Har massor av bra kamrater som lovat ställa upp och hjälpa till om det blir några problem. Tack till er! Även skoj att ha så många duktiga träningskompisar som kan komma med råd. Vet inte när jag tränade med en grupp som jag trivdes så bra med sist. Måste ha varit på Kramforstiden tror jag.


Funderar fortfarande på kattnamnet. De flesta verkar gilla Smilla men syrran sa att hon blir arg om jag inte väljer Molly:) Hmm svårt val.. Ska sätta mig ikväll eller imorn och kika igenom lite olika förslag ordentligt. Måste ju bli nåt man trivs med. När jag hämtade Selma hade jag bestämt att hon skulle heta Zelda, men på hemvägen kände jag att det inte gick, hon var en Selma ju:) Så säker kan man inte vara förrän man ska döpa dom..


Ikväll ska jag eventuellt åka med dom andra upp på torpet och träna lite. Har ju ingen hund men det kan ju vara skoj att träffa alla, surra lite och kanske kunna hjälpa till med lite träningstips eller filmning eller liknande...



Ovido - Quiz & Flashcards