Alla inlägg under november 2008

Av phoenix - 22 november 2008 17:18

Idag har vi tillbringat dagen ute i Järvedsskogarna. Var härligt väder och trevligt sällskap tycker jag. Phoenix skötte apporteringen utmärkt idag! Han hade bra fart, plockade alla fåglar, var lite tveksam till en av krickorna. Vet inte om den var dålig eller om det var nåt annat. Han tog den dock när jag bad honom om det. Tycker att avlevereringarna börjar fungera bättre med. Nu kommer han in och söker efter min vänstra sida på ett helt annat sätt än tidigare. Sätter sig snett nu men det kommer nog. Vill inte bråka på honom.


Tidigare har vi nästan enbart kört enkelmarkeringar men idag så avslutade vi med en dubbel och gissa om han förvånade mig. Trodde inte alls att han skulle fixa det för jag tycker inte att han har några vidare bra minnesbilder. Men det var tydligen inga problem för mattes superkille. Han hämtade in första fågeln och på andra skicket visade jag honom inte alls utan sa bara apport och iväg sticker han och går helt rätt direkt! Kom sedan in med fågeln utan problem. Då blev matte stolt över lilleman!


Både Casper och Easy skötte sina uppgifter bra. Easy tyckte att den nya anden var lite äcklig men när matte bad honom om det så plockade han upp även den! Duktig kille! Casper klarade markeringarna bra och gör hela tiden framsteg med  passiviteten. Frida följde med idag och stod då med Casper vilket verkade fungera bra! Är så roligt att se att han börjar förstå det där med att inte få vara med hela tiden. Att man kan koppla av i alla fall:)


Sökövningen klarade alla utan problem. Den tycker dom är så rolig att det går bara på ren glädje tror jag. Mit i söket så kom det dock en lätt desperat matte vars hund var på rymmen. Inte roligt, måste kännas otroligt jobbigt. Jag hoppas för familjens skull att han kom till rätta. Fy vad jag skulle oroa mig om det var Phoenix som he försvunnit!


Efter träningen bjöd Ulla på fika. Tack snälla du för det, det var supergott. De galna småpojkarna tyckte att det var jätteskoj och busade runt som jag vet inte vad:) Nu har jag en trött hund som ligger och sover här bredvid.  Gullegubben mattes!

Av phoenix - 19 november 2008 17:07

I söndags hade vi sista träffen på valpkursen som vi har gått. Vi hade då en liten tävling där hundarna och förarna fick visa upp vad de lärt sig på kursen och genast slöt tävlingsdjävulen sin hand kring mig. Kan verkligen INTE tävla utan att vilja vinna. Helt sjukt, spelar ingen roll vad det handlar om, kortspel, kula, hundar, fotboll osv- Jennie ska vara bäst!


Första momentet innebar att hunden skulle vara passiv medan föraren skulle kasta 3 dummiesar så att de landade i ett par rockringar som var utplacerade. Phoenix skötte sin del klockrent, låg fint och tyst hela tiden men matte var inte lika skicklig. Missade ALLA tre dummiesarna och fick vackert vandar vidare med 15 tappade poäng i bagaget. Phoenix fick däremot full pott, 10 poäng!


På nästa station var det lite lydnad. Först linförighet, sen fritt följ, därefter sitt stanna kvar och slutligen en inkallning. Man fick använda både dubbelkommandon och godis så Phoenix gick kanon, full pott för honom även här.


Nästa station skulle hunden först hoppa upp och sätta sig på en bänk, därefter krypa under bänken, hitta 5 korvar som var gömda på/vid ett träd, gå igenom en tunnel, hitta en vante som matte tappat bort. Phoenix tappade här ett poäng på grund av att han missade en korv i trädet. Den satt för långt upp, han fattade inte alls vad jag ville...


Sista uppgiften var att visa upp vad hunden kunde för trix. Phoenix visade när han gick slalom mellan benen, en vacker tassövning, puss och gå mellan benen sen hade vi våra 5 poäng.


Slutade med att vi vann tävlingen. Phoenix insats var riktigt bra, han missade 1/65 poäng. Matte missade 15/15:) Tur man har en duktig hund... Därefter samlades vi inne för att surra lite, utvärdera och avtacka våra härliga ledare Susanne och Lena. Dom hade med sig fika som vi glatt tog emot och hade gjort fina diplom till alla ekipage. Roligast av allt var dock att dom hade skrivit ned några ord om varje ekipage i gruppen. Riktigt roligt att höra vad någon annan tycker med.


Så här skrev dom om Phoenix och mig: Ett samspelt par som gör allt för varandra. Har en fantastisk kontakt. Ni har roligt tillsammans. Vi ser fram emot att er er på lydnadsplanen. (Kramfors i februari!!!!)


Stort TACK till Lena och Susanne för en underbart trevlig kurs. Vi hade gärna fortsatt längre tid. Bra arrangemang av Goldenklubben i Örnsköldsvik!


Nedan kommer två bilder som Susanne tog under dagen. Först Phoenix i tunneln sen alla trevliga  kursdeltagare: Barbro med Aqua, Lena med Falcon, Stina med Lacey, jag med Phoenix, Helena med Iris, Ulla med Casper, Marianne med Fia och Lisa med Kenzo.
 




 

Av phoenix - 18 november 2008 21:52

Hittade en film från när Phoenix var valp som jag inte har lagt ut förut. Svårt att föreställa sig att han var så liten:)




Av phoenix - 18 november 2008 18:59

Känns svårt att skriva blogg nu för tiden. Känns inte som att jag har någon som helst motivation och energi för att skriva. Kommer inte direkt på nåt att skriva heller. Men nu var det så länge sedan så jag måste försöka producera lite text.


Phoenix blir äldre och äldre. Om en vecka är han 8 månader. Känns lite onaturligt att tänka tanken att jag har haft honom i ett halvår nu. Tiden går ruskigt fort ibland. Känns som att vi har hunnit med mycket på den här tiden men nu verkar vi ha kommit in i en period med större svårigheter än tidigare. Tycker att det känns som att han blir mer och mer nonchalant. Jag ska bara snusa lite här eller ja, jag ska bara kissa på den här fläcken innan jag kommer och liknande beteenden blir vanligare och vanligare. Hmm kanske kan det vara en liten trotsperiod som inträtt. Bara att fortsätta jobba vidare. Tänker INTE ge upp om ni trodde det:) Det ska ju inte vara FÖR enkelt:)


Imorn tänkte jag ta med honom till Monica och väga honom. Ska bli intressant att se vad han väger nu. Var ju nästan uppe i 20 kg förra månaden så nu borde han ha passerat.


Bara tre stycken utvecklingssamtal kvar nu. Fatta vad skönt när man är klar med dom. Det tar mer på en än vad man tror. Tur att vi har en relativt liten klass iaf. Det finns dom som har det betydligt värre. Jag har ju bara 11 stycken samtal totalt.


Igår var vi på SSRK-träning igen. Riktigt skoj och det var nästan som att vara på tollarträff. Phoenix, Easy, Casper, Kenzo, Kaizer, Yazza, Doris och Amos hade alla hittat dit så vi var definitivt den ras som hade flest representanter på plats. Roligt var det, Phoenix var helt galen och ville bara busa från början men sen funkade det rätt bra. Instruktören är riktigt bra och körde roliga och varierade övningar. Då är det roligt att gå! I övrigt så tränar vi inför nästa kurstillfälle. Är platsliggning och fotposition i läxa. Vi spottar korvar så det står härliga till:)


   

Av phoenix - 15 november 2008 22:47

Helgerna har varit intensiva ur hundsynpunkt på slutet. Har haft fullt upp nästan varje helg men det är inget jag klagar på. Jag tycker ju att det är roligt! Idag var jag upp tidigt och hämtade Ulla. Vi for till hundtorpet där vi skulle vara med på en utbildningsdag där man skulle gå igenom vad som krävs för olika funktionärssysslor i samband med tävlingar. Var en trevlig dag som var bra arrangerad. Var kul att få prova på lite praktiskt med. Mycket bra initiativ av tävlingssektorn!


Sen for vi till Järved där vi tog en tur i skogen och körde fågelapportering. Phoenix skötte sig bra och jag är jättenöjd med honom. Det är avlämningarna vi måste jobba mer med. Han vill helst sätta sig framför mig med fågeln istället för att gå in i fotposition. Får se om vi kommer tillrätta med det.


Vädret har svängt till vinter idag. Började medan vi satt på torpet med att det började snöa. Sen har det fortsatt hela dagen vilket resulterat i ett fint vitt täcke på marken. Roligt med snö för det blir så mycket ljusare ute då. Det här var första gången som Phoenix fick känna på riktig snö, innan har det mest varit frost. Verkade som att han tyckte det var roligt. Inga problem med att sitta och ligga i snön heller. Det har jag oroat mig lite för eftersom att han inte gillar när det är blött men för tillfället fungerade det bra!


Nackdelen med snön är dock att det inte blir någon spårträning imorn. Hade ju planerat in att jag skulle lägga spår innan valpkursen imorn som man sen kunde gå efter kursen men nu verkar det inte bli så. Kanske hinner det töa bort under natten chansen är väl inte så stor.


Under veckan har jag haft med mig Phoenix på jobbet två halvdagar vilket gjort att man har kunnat träna i dagsljus. Det är man inte bortskämd med direkt. Har då börjat lägga lite krut på Rutan vilket vi bara provat på en eller två gånger tidigare. Tycker att det har gått förvånansvärt bra. Han vet på ett ungefär vad han ska göra nu. Springer oftast rakt ut, vet att han ska stanna och att det är någonstans runt konorna. Inte alltid det blir klockrent men det händer titt som tätt att han gör helt rätt. Känns verkligen bra! Jag tränade ju rutan med Eliska och tyckte att det var svårt så med Phoenix har jag tänkt att köra igång tidigt så att vi hinner lära in det ordentligt innan det är dags för tvåan. Tycker han börjar få en bra grund men det är massor med jobb kvar än.


Tycker att det är roligt med lydnaden. Jag vill träna lite olika moment och inte enbart köra momenten i ettan även om fokus i första hand ligger på dom. Vill inte att vi ska tjata ut momenten i ettan utan variera med moment från andra klasser med. Tror att det kommer passa oss bäst. Lägger in en liten film från träningen idag när vi jobbade med rutan. Har filmat själv så kvalitén är riktigt dålig men bättre det än inget alls:)

Av phoenix - 13 november 2008 10:14

Huvva dom här veckorna har vi utvecklingssamtal med sjuorna på skolan. Det innebär längre dagar på jobbet eftersom att "mina" föräldrar inte verkar överförtjusta i att ha samtal på dagtid:( Detta leder i sin tur till att jag har haft mindre tid för att träna ordenligt med Phoenix. Blir mest kortare småpass med lydnad och lite konster. Det senare verkar vara något som han uppskattar:) Roligt att se honom när han blir ivrig och ska försöka komma på vad det är jag vill att han ska göra...


I måndags var vi dock ordentliga och var på bilprovningen för SSRK-träning. Inte så mycket folk den här gången men regnet var där som vanligt:( Typiskt men bara att göra det bästa av situationen. Tycker att Phoenix gjorde riktigt bra ifrån sig med tanke på vädret. Han var inte alls lika seg som han kan vara och gick utan större övertalning med på att både sitta och ligga på den blöta marken. Wiiihooo!


Ikväll hade vi tänkt köra fågel efter jobbet men därav blir intet. Man hinner inte ut i skogen efter jobbet längre. Igår var det kolmörkt redan vid halv fyra och jag slutar jobba klockan tre. I fortsättningen blir det till att lägga fågelträningarna på helgerna om man ska kunna träna i dagsljus. Jag blir så less på det. Jag blir nog tvungen att flytta söderut:P


Det blir kurs istället ikväll. Första tillfället på tävlingslydnadskursen. Får se hur pass mycket praktiskt det blir första gången eller om vi mest pratar. Kul ska det bli iaf. Ser verkligen fram emot den här kursen. Lilleman börjar bli stor nu och kan nu få ut mycket av träningen.



Av phoenix - 9 november 2008 13:52

Blev hämtade tidigt igen av Ulla för att åka på SSRK:s inofficiella utställning i Gideå. När vi kom dit träffade vi på Therese som har haft Bond. Det var roligt så vi stod och surrade med henne ett tag. Var ju väldigt länge sedan man såg henne så det gör ju det hela ännu roligare. Vi gick sedan in och satte oss tillsammans med Elenor som har Doris och surrade lite. Gick ut på en promenad med killarna och träffade sen på Malin som vi ska ha som instruktör på kursen som börjar på torsdag. Surrade lite med henne med innan vi gick tillbaka till våra platser. Blev lite dödtid innan det var vår tur.


Casper och Phoenix var enda tollarna i valpklass igen och Casper var först ut. Phoenix var duktig medan vi väntade och stod snällt. SEn var det vår tur. Tyckte inte att han var helt med när vi sprang runt men han stod relativt bra under bedömningen. Slutade med att Phoenix vann klassen, fick HP och därmed BIR-valp. Roligt att domaren gillade honom. Dock tyckte hon att det märktes att han fortfarande var ung, att han behöver få mer massa. Men det är ju ingen nyhet direkt:) I gruppfinalen stod han mot en engelsk springer spaniel, en welsh springer spaniel, en flat, en golden, en labrador och en lagotto. Där gick det inget vidare. Welshen plockades bort först och sen Phoenix. Tror det var goldentjejen som vann men jag är inte hundra.


Roligt att se hur han uppträdde i ringen. Stod snällt och fint under bedömningen och var positiv. Är ju mest med för att jag tycker att det är bra träning för honom men sen är det alltid roligt när det går bra. Är mycket nöjd med kritiken på honom.

Den var enligt följande:


Trevlig valp med fint huvud och uttryck. Bra vinklar fram. Bra skuldra men dock något framskjuten. Bra rygg och bröstkorg. Bra vinklar bak. Rör sig med lätta flytande steg och bra steglängd. Välvisad.

Av phoenix - 8 november 2008 13:13

Åhh vad jag är nöjd med lilleman! Dagen började redan halv nio med att Ulla kom och hämtade upp oss. Vi for ut till Åviken där vi tog en promenad med hundarna. Riktigthärligt att få vara ute i skogen och hundarna var glada.


Sen stoppade vi in alla tre hundarna i bilen och gick ut för att lägga spår. Ulla la ett åt Easy medan jag la till Casper och Phoenix. Började med Caspers spår. La två vinklar, lite längre sträckor och med ett bloduppehåll. Hade lite problem med blodningen eftersom jag hade en ketchupflaska den här gången och inte en petflaska som jag är van vid men det löste sig efter en stund.


Till Phoenix bestämde jag mig för att göra det lite svårare än tidigare. Jag la två vinklar precis som förut men minskade ned blodet till en droppe var 8:e steg. Tidigare har jag lagt var 4:e steg. Mitt i en av sträckorna kom det dessutom plötsligt en rätt stor stig som vi var tvungna att korsa. Var lite tveksam efteråt om det skulle bli allt för svårt. Men det är ju lite svårt att ändra då så det fick ligga kvar.


Därefter for vi hem, kastade i mig en macka på stående fot innan jag for och hämtade upp Ulla för valpkursen. Körde rally genom  skogen från Järved till Arnäs och höll på att hamna i diket vid ett tillfälle när jag skulle bromsa in och insåg att bilen bara gled i leran. Men det gick bra och vi hann dessutom dit på utsatt tid.


På kursen var det först teori och sen delades vi in i två grupper. I vår grupp var det Phoenix, Casper och en golden som heter Fia. Vi följde med Susanne och jobbade med apportering. Körde enkelmarkeringar med dummy med vinge på. Phoenix skötte sig bra. Han är duktig och hämtar allt utan att tveka. Lite svårt med greppet bara men det ska vi jobba med. Under tiden som de andra jobbade fick han ligga själv och det klarade han kanonbra! Låg stilla utan att kliva upp och sa inte ett knyst. Matte var så imponerad!


Sen fick vi jobba med lydnad. Först platsliggning två minuter där Phoenix låg klockrent. Mycket nöjd. Han låg i mitten mellan Fia och Casper och låg kvar trots att Casper ställde sig upp! På linförigheten var han inte med mig alls till en början men på slutet gick han riktigt fint. Läggande och ställande såg väl ok ut inte mer. Apporteringen var lite tveksam men han höll apporten fint. Slutligen hoppet. Körde bara på ca 20 cm höjd men det klarade han bra. Fuskade inte och gick på sidan iaf:)


Sen var det lit utställinngsträning och jag inser varje gång att jag inte har nåt riktigt öga för det här. Kommer nog aldrig bli nån stjärnhandler... Men men det är roligt iaf:)


For till Järved och hämtade Easy och tillbaka till skogen i Åviken igen. Lena och Falcon följde med för att se hur det gick till. Roligt när fler är intresserade! Easy fick börja. Han löste spåret bra men vinglade lite vid nåt tillfälle. Men Ulla var nöjd med honom vilket är det viktigaste. Det var roligt att få se honom spåra med. Har ju inte gjort det förut.


Sen var det Caspers tur. Första gången som jag följt med bakom honom i spåret. Försökte första gången vi spårade men då blav han så störd och sen dess har vi låtit bli men nu tyckte vi att det var dags att testa och det var inget problem. Han strulade lite i första vinkeln men löste resten av spåret riktigt bra. Jag hade missat att märka ut slutet så Ulla visste inte vart hon skulle utan tvingades lita på Casper och det gick ju riktigt bra. Bloduppehållet var inget problem.


Phoenix på tur sen. Jag var mycket tveksam om han skulle klarar spåret med tanke på svårighetsgraden och att han hade kört på valpkursen och sen inte vilat efteråt men det gick riktigt bra. Han klarade spåret helt själv och löste alla vinklar och övergången över stigen kanon. Var så imponerad över honom!

Ovido - Quiz & Flashcards