Alla inlägg under juni 2009

Av phoenix - 13 juni 2009 15:57

Huvva vad det är länge sedan jag skrev nu. Ibland har jag bara totalt noll motivation till att skriva även om det händer saker som är värda att berätta om..


I tisdags hade  vi en bra kväll. Det var återigen dags för apporteringskurs. Phoenix skötte sig strålande! Var så roligt att se vilket fint tempo han hade hela träningen. Såna gånger vill man aldrig sluta träna. På slutet pratade jag med Monica om sidodirigeringar ochjag berättade om hur svårt Phoenix har för att förstå tecknen. Vi testar tyckte Monica, och vad händer? Jo han klarar det strålande i varje skick!


På onsdag körde vi ned till Bredånger igen för att delta på träningen. Var Johan och Terese som höll i träningen och dom körde vattenmarkering. Phoenix gjorde dom bra, dock något sämre tempo än dagen innan. När vi var klarar ville jag köra några linjetag med honom på dold apport. Första gick strålande men sen bra strulade det...


På torsdag var vi till Gdeå för att snitsla spår inför söndagens lägre spår. Var trevligt och fungerade bra. Fruktansvärt blöt blev man dock eftersom att det hade regnat en massa innan så det var vatten på alla kvistar, buskar och dylikt.


På fredag lämnade jag Phoenix hos Ulla eftersom att jag skulle åka ned på stadsfesten i Kramfors. När jag kom hem for jag direkt till Marlene där det blev fest tillsammans med Robert, Marianne och Anna. Riktigt trevligt hade vi! Var så länge sedan vi sist hittade på nåt så det var extra skoj att träffa alla igen. Vid tio gick vi ned till stan och kollade på Alcazar. Därefter drog vi runt mellan dansgolv och öltält. Träffade en massa folk som jag inte sett på länge!


När jag skulle promenera hem så träffade jag en gammal vän som jag har tänkt mycket på. Vi har dock inte pratat på väldigt länge. Nu tog jag dock tag i det vilket resulterade i ett trevlgt slut på kvällen:)


Tack snälla Ulla med familj för att ni tagit hand om Phoenix!


Imorn blir det heldag på brukshundklubben då jag och Ulla ska jobba som funktionärer i princip hela dagen! Phoenix ska få vara hemma hos Catta och Hans så att han slipper sitta i bilen och ha tråkigt eller vara ensam hemma. Tack vännen för det!

Av phoenix - 8 juni 2009 21:48

Idag har vi varit på viltspårsprov jag och Ulla. Phoenix och jag var först ut. Fick gå för Stig idag. Phoenix tog an spåret direkt och gick första sträckan bra och spårnoga. Vid första vinkeln ringade han snävt och klarade. Andra sträckan gick fint och vid andra vinkeln var återgången. Där vek han direkt åt rätt håll och upplevde alltså aldrig att det var en återgång. Tredje sträckan tappade han lite mitt på men det löste han direkt. Vinkeln klarade han med snäv ringning och sträcka fyra gick utan problem. Vinkel fyra var utan blod och den tog han direkt.


Skottet gick fint men när jag släppte på honom igen så hade han MYCKET bråttom, har ju aldrig upplevt att man skjuter i spåren tidigare. Spårslutet hittade han direkt och blev så nöjd över sin skatt!


Jag blev rent förvånad när spåret slutade så snabbt. Trodde jag hade lååångt kvar innan spårslutet skulle komma. Lilleman skötte sig strålande bra! Känns jättebra, han klarade ett första pris så nu är det bara två stycken kvar! Hoppas vi kommer med på det fasta provet!


Allmänt omdöme: En säker spårhund som fixat vinklarna på ett utmärkt  sätt och visar tydligt vart spåret ligger. Tyst förare som litar på sin hund.


Kvällen fortsatte superbra i och med att även Casper och Ulla fixade ett första pris! Så roligt! Bar jobbat, ni är sååå duktiga!

Av phoenix - 6 juni 2009 20:54

Här kommer lite bilder från våra aktiviteter:



Av phoenix - 6 juni 2009 17:23

Imorse var vi uppe med tuppen och for till Järved för att plocka upp Ulla, Easy och Casper. Under fredagseftermiddagen hade vi nämligen varit ute på Genesön och lagt spår till smågrabbarna. Prognosen sa regn och dåligt väder men det var fint. Lagom soligt och lagom varmt så vi kände oss nöjda. Superduktiga Easy klarade ju sitt viltspårschampionat i måndags så han fick inte nåt spår. Nu ligger fokus på de små.


Casper fick börja. Han startade bra, klarade första sträckan bra och första vinkeln. På sträcka två uppenbarade sig, i Caspers ögon ett läskigt spöke. Vi såg bara en mossig stubbe men Cappe tyckte att den såg läskig ut. Han försökte hitta en väg runt stubben men när han insåg att spåret gick förbi stubben så gav han med sig och gick fram och kollade av den. Därefter klarade han spåret kanon! Genade lite i vinkeln utan blod men tog den utan problem. I återgången så gick han direkt rätt! I spårslutet väntade dock en tråkig upplevelse. Något eller någon hade tagit klöven så stackars Cappe blev utan skatt. Verkligen trist när han kämpat så bra!


Phoenix började tveksamt, rullade sig i spåret efter ca 2 meter och gick sedan första sträckan i lustempo. I första vinkeln går han rakt ut och plöjer i väg en bra bit upp i skogen. Jag hade bestämt mig för att inte styra honom omedvetet om han gjorde fel och stövlade därför efter honom som om inget hade hänt. Började misströsta där uppe ett tag men då plötsligt vänder han ned och tar vinkeln och spårar vidare utan problem.


Andra vinkeln löser han fint, det var den som var utan blod. På återgången går han rätt ut men viker sedan fint av till spåret. På fjärde sträckan får han ett litet tapp precis i en sänka men kommer på det rätt snabbt. Vinkeln klarade han utan problem och så även slutsträckan. Hans klöv var inte stulen så lyckan var stor vid spårslutet! Kände mig inte nöjd under början av spåret men han klarade upp det och löste andra delen kanon!


Efter spåren var vi och apporterade fågel på en äng. Riktigt mysigt område och perfekt för fältsök. Så det fick det bli. Ett stort sök som hundarna fick jobba hårt med. Phoenix skötte sig kanon. Visa att han inte ger upp om han får problem utan fortsätter att kämpa för att hitta det han söker efter.  

Av phoenix - 3 juni 2009 21:48

Igår var det åter dags för apporteringskursen. Även denna gång höll vi till i Bredånger. Jag och Yessica fick starta på vattenapportering den här gången.  Dummyn kastades från en båt en bra bit ut från land. Eftersom att Phoenix är så pass osäker på vatten ännu så var jag tvärsäker på att han skulle vända och simma in igen när han insåg hur långt det egentligen var. Yessica trodde dock på Phoenix vilket resulterade i att jag är skyldig henne en glass nu. Phoenix löste nämligen uppgiften kanon! Tji fick matte som inte trodde på sin kille...


Därefter var vi med Monica i skogen. Körde först markering, dubbelmarkering och sedan linjetag. Är otroligt nöjd med Phoenix. Han gjorde sina uppgifter på ett bra sätt och hade dessutom ett bra tempo, åtminstone för att vara honom! Känns som en riktigt bra kurs. Är supernöjd med instruktörerna! Idag var upplägget lite annorlunda än tidigare och mer individanpassat. Var riktigt roligt!


Idag har vi varit på onsdagsträningen i Bredånger och jobbat med närsök. Gick bra för Phoenix, han jobbar fint med nosen och behöver enbart jobba med sitt tempo. Där är matte fortfarande inte nöjd! Men vi jobbar verkligen med den biten så det ska väl lösa sig!

Ovido - Quiz & Flashcards