Alla inlägg den 5 april 2009

Av phoenix - 5 april 2009 17:33

Idag var det sista tillfället på tävlingslydnadskursen som vi går på. Dagen till ära var det dags för en avslutningstävling.Tyvärr inte officiell så att man kunde tillgodoräkna sig resultatet men en skojig avslutning. Det var första gången för de allra flesta, tror bara att det var jag och Ulla som har varit på en tävlingslydnadsbana tidigare. Vi drog startnummer två och fick då platsen mellan de två hundar som haft tuffast att ligga stilla tidigare.


La Phoenix på platsen och lämnade honom. Föraren till vänster om honom stod kvar bredvid sin hund (man fick själv välja hur mycket hjälp man skulle ge sin hund) medan hon som hade den till höger gick iväg ca 5 meter. Sneglade lite på hunden till höger medan de låg och han såg väldigt lugn och fokuserad ut de första 1½ minuterna ungefär. Sen, som en blixt ifrån klar himmel ungefär, så kastar han sig upp och hoppar fram till Phoenix och börjar snusa på honom och stå över honom. Helvete (!) tänker jag, förstörd platsliggning bara för en plojtävling... Men Phoenix min lille gud låg kvar trots den intensiva uppvaktningen.! Hur stolt blev inte matte då??? Kändes så otroligt bra!


Resten av programmet skötte Phoenix bra, men utan den där extra lilla energin. Han utförde alla moment på ett bra sätt och bäst av allt, han tog en främmande apportbock på första kommandot och höll den tiden ut! Summan av programmet blev 190,5p, dock var det ingen utbildad domare men iaf.


När tävlingen var klar och summerades så slutade min lilleman på första plats och med Ulla och Casper på andra. Tollarna tog hem det! Resten av hundarna var ju Golden allihopa...


Innan vi åkte hem la jag Phoenix på en platsliggning till för att se att han inte blivit oroad av dagens händelser. Vi körde då en regelrätt platsliggning för klass två. Han låg helt lugnt och visade inte några tecken på oro så det kändes kanon! Nu laddar vi inför hemmatävlingarna på Kempis den 18:e april! Då hoppas vi kunna ta det sista första priset i ettan:) Får se om vi lyckas.. 

Ovido - Quiz & Flashcards