Alla inlägg den 11 april 2009

Av phoenix - 11 april 2009 20:24

Idag var jag och Ulla på Johanssons och tränade fågelapportering. På grund av ett litet missförstånd och ett antal resor så var det bara vi som kom. Men det ledde i sin tur till att vi kunde lägga extra mycket tid på varje hund istället. Vi valde att köra tre olika omgångar för varje hund. Phoenix och Easy körde samma övningar medan Casper hade lite annorlunda upplägg.


För Phoenix del handlade det om dirigering idag. Första övningen var en dubbelmarkering med störning. Kastade en dubbelmarkering och skickade ut honom på den första. När han lämnat av den kastades en enkelmarkering till samma ställe som den han redan hade hämtat låg på. Riktade och skickade honom på den som låg kvar sedan fösta omgången. Slutligen fick han ta enkelmarkeringen. Den övningen skötte han jättebra. Ingen tendens att gå på fel fågel och bra tempo.


Andra övningen var en utveckling av den första. Började med att lägga ut två fåglar. Satte honom  med ryggen mot dessa och sen kastades en dubbelmarkering framför honom. Vände sedan och skickade ut honom efter dom två utlagda. Vände tillbaka och skickade honom på den ena markeringen, när han lämnade av denna kastades en enkelmarkering. Skickade honom på den andra dubbeln och slutade med enkelmarkeringen. Även denna övning gick riktigt bra!  Han gick direkt på den fågel jag visade honom och hade ett mycket bättre snabbare upptag än han haft tidigare. Så det var ett klart steg framåt!


Sista övningen la vi ut tre fåglar, en till höger om, en till vänster om och en bakom Phoenix. Ställde mig ca 5 meter framför honom och skickade honom med handtecken. Valde att göra det enkelt och ta bakåtskicket sist. Detta eftersom han aldrig blivit skickad bakåt tidigare. Men detta gick oxå bra! han gjorde rätt på samtliga skick, snabbt upptag och kom in med fåglarna direkt.


Summan av kardemumman, en kanonbra insats av lilleman och en riktigt rolig träning! Även Easy och Casper skötte sig jättebra så jag tror att vi alla var nöjda och belåtna när vi avslutade passet. Nu tar vi nya tag på måndag, då kör vi dummyapportering på Järvedskolan! Imorgon blir det nog en vilodag där vi enbart ska promenera och ha det mysigt!

Ovido - Quiz & Flashcards