Alla inlägg den 16 april 2009

Av phoenix - 16 april 2009 17:20

Idag vid tio for vi upp på torpet för en träff med Jessica och Amos. Vi började med att gå rundan. Hundarna har inte lika mycket ut av varandra längre. Det var ganska lite tid som ägnades åt att busa och leka med varandra. Desto mer tid gick iställetåt att springa omkring och snusa och pilla överallt. Lite trist kan jag tycka att dom tappar intresset av att leka med varandra. Dom får ju göra av med sån energi, tränar kondition och samspel när dom leker. Nu handlar allt om att vara stora och coola killar.


Efter promenaden så gick vi till agilityplanen och lekte lite. Båda hundarna tyckte det var superskoj. Full fart och glada hundar hela tiden. Idag tog Phoenix platta tunneln utan att tveka en enda gång. Känns kanon! Hans problem är mest att han kollar så otroligt mycket på mig. Trillar ju nästan av balanshindren när han inte kollar vart han går... Måste nog anmäla honom till en kurs till hösten om vi hittar någon. Annars får vi väl hyra in Lena privat:P Men först ska han röntgas innan vi kör på ordentligt. Vill ju veta att han har bra höftledsstatus innan man hoppar en massa.

Av phoenix - 16 april 2009 16:54

Igår var det dags för veckans lydnadsträning. Det var många som var inbjudna men tyvärr var deltagandet lågt. Var jag, Ulla, Jessica och Barbro som kom. I övrigt var det flera som var bortresta medan några av de nya tyvärr inte hörde av sig alls. Men men, mest synd för dom. Vi körde på vi som var och hade en riktigt roligt stund.


Phoenix fick först sitta i bilen med luckan öppen och enbart kolla på dom andra. Under tiden satt jag med honom och knäppte kort på dom som tränade samt försökte komma med lite råd. Alltid bra att titta utifrån, man ser på ett helt annat sätt än om man försöker se samtidigt som man kör.


Därefter plockade jag ut honom och körde ett väldigt lekbetonat pass. Har kommit fram till att hans bästa belöning definitivt är dragkamp. Han älskar det och blir riktigt taggad. Så vi hade med oss en kamptrasa och lekte fram momenten. Mycket roligt att se att han tog rutan på lååångt avstånd och dessutom snett framifrån. Den börjar sitta nu...


Sen gjorde matte bort sig lite. Lånade Jessicas apportbock för att träna lite apporetering. Första gick bra men vid nummer två skulle matte vara smart och då vet man ju hur det brukar gå... Kastade hans kampleksak en bit framför oss (för att kunna belöna honom efteråt med att han fick ta den, höll sedan fram apportbocken och sa Apport! Vad gjorde Phoenix då? Jo han duckade och sprang bort till leksaken och hämtade den:) Nog är han smartare än matte ibland... Han gjorde ju inte fel, han valde bara att hämta den som var roligast:)  Då kan ju matte inte bli arg...


Nu laddar vi inför helgens tävlingar. Ska bli riktigt skoj!

Ovido - Quiz & Flashcards