Alla inlägg den 7 april 2009

Av phoenix - 7 april 2009 21:53

Måndagsträningarna har ju tagit ett uppehåll nu så då bestämde jag och Ulla oss för att försöka köra ett nytt pass varje vecka istället. Valet föll på tisdagar och apportering. Vi håller tills vidare till på skolgården i Järved och kör lite olika övningar med dummy. Vi har ju mest apporterat fågel så det kan vara nyttigt att köra med dummy med. Idag var det dags för första träningen.


Jag och Phoenix åkte i god tid och var framme vid skolan redan halv sju, 30 minuter innan utsatt tid. Vi tog en promenad för att han skulle vara ordentligt rastad innan träningen. Tyvärr hamnade vi lite fel och gick betydligt längre än det var tänkt så vi fick verkligen skynda oss för att hinna tillbaka i tid. När vi kom dit kom vi överens om vilka övningar vi skulle köra.


Vi valde att köra korta pass och varva mellan hundarna. Phoenix var först ut. Första omgången blev det dubbelmarkeringar med dold kastare. Andra gången dirigering på dolda apporter och slutligen linjetag med störningar. Phoenix klarar övningarna bra. Är samma sak här, upptaget och att direkt komma in med dummysarna är det som strular. Försöker jobba på det när vi är hemma och bara går ut på gården. Men det är en lång bit kvar.


Imorn blir det lydnad igen, får se hur många vi blir då. Sen vet jag inte hur det blir i helgen med tanke på påsken... Nu ska Phoenix få lite kvällsmat och sen ska jag hoppa i säng.

Ovido - Quiz & Flashcards