Alla inlägg den 17 augusti 2009

Av phoenix - 17 augusti 2009 22:21

Åhh är riktigt nöjd med dagens träning! Jag och Yessica åkte iväg för att träna apportering på den lilla gräsplanen vid Översjäla idag. Dock grusades våra planer direkt eftersom det tydligen var fotbollsträning där just när vi kom:( Åkte omkring ett tag innan vi till slut bestämde oss för att vara uppe på Åsberget


När vi kom fram började vi med att lägga ut ett sök med åtta dummys. Phoenix fick börja och hjälp vilken laddad kille jag hade idag! Full fart ut och jobbade intensivt, in direkt med fin fart när han hittat dummyn. Han fick hämta in fyra stycken och höll upp motivation och glädje hela tiden. Även Amos skötte sin uppgift fint. Han fick ta in fem stycken och sen skickade vi ut bägge hundarna samtidigt på de tre dummysar som fanns kvar. Amos har aldrig testat att söka samtidigt som någon annan förut och blev lite konfunderad. Phoenix skötte sig dock galant och levererade in allihop!


Nästa övning blev enkelmarkeringar. Bra tempo även denna gång. Gladast blev dock matte på den tredje markeringen. Yessica tappade nämligen tag om den och den flög åt fel håll och skymdes helt. Phoenix fick lite problem och jag testade att blåsa stopp på honom och han STANNADE! Visade sedan vänster och han följde mina anvisningar och hittade dummyn! Är så himla stolt över honom! Det brukar han inte fixa...


Sen körde vi dubbelmarkeringar där framförallt den första omgången gick kanon. Han hade lite svårt med den första dummyn men när jag skickade honom på den andra går han klockrent rätt på den och plockar in den!


Avslutade med ett till sök som gick lika fint som det första. Var så himla roligt att se hans intensitet och glädje idag! Det är såna här träningar man jobbar för! Då är det verkligen värt allt jobb!

Ovido - Quiz & Flashcards