Alla inlägg den 30 augusti 2009

Av phoenix - 30 augusti 2009 08:30

I helgen har jag och Phoenix följt med Ulla, Easy och Casper till Brunflo på valpträff för Caspers kull. Vi åkte på fredag efter jobbet. Blev en trevlig resa med mycket surr, några stopp för rastning av både hundar och människor. Casper och Easy hann till och med bada i en liten tjärn som låg i skogen en bit från Östersund. Detta var dock inget som vi hade planerat utan vi tog bara ut grabbarna vid en p-ficka och gick en kort promenad i skogen. Vi gick uppför en liten kulle och killarna sprang före oss. Dom kom över krönet och ned på andra sidan innan vi var uppe och då hittade dom tjärnen innan vi hann stoppa dom:)


När vi kom fram kollade vi in vandrarhemmet vi skulle övernatta på och träffade där på Civo, Caspers bror samt en tollartik som också skulle vara med på funktionsbeskrivningen. När vi installerat oss på rummet tog vi en promenad med hundarna. Vi hittade en skolgård som var delvis upplyst så där stannade vi och körde lite lydnadsträning. Phoenix var urtaggad och gjorde mycket bra ifrån sig.


Dagen efter var det dags för beskrivningen. Cappe gjorde bra ifrån sig på de olika stationerna och det var roligt att se syskonen. De hade fått Easys kropp alllihop, var nog Casper som var minst lik sin far. Däremot var det Atlas tempo som lyste igenom. Alla hade stor motor och en härlig fart i övningarna. Däremot hade de olika förkunskaper och alla visste inte riktigt vad de skulle göra med dummyn när de väl kom fram till den. Passiviteten var svår för många, vilket den är för många andra tollare med.


Det jag kände mig besviken på var att själva beskrivningen skilde sig så mycket från vår. Kändes inte som att hundarna beskrevs under samma förutsättningar och det tycker jag är trist. Man borde vara tydligare med vad som gäller så att beskrivningarna blir lika på olika håll.


Ett exempel på det är viltintresset. När vi körde hade hundarna bara ett par sekunder på sig för att plocka upp fågeln medan de här kunde få stå en bra stund (minst 10 sek enligt beskrivaren) bara de visade lite intresse iaf. Det hade gjort stor skillnad för Phoenix del. Han vill gärna snusa på fågeln när han kommer fram till en ny men han TAR UPP dom sen. På beskrivningen hann han inte göra det innan tiden var ute och fick med andra ord sämre resultat än om han hade gjort det igår. Nu spelar det ju ingen större roll när det bara är funktionsbeskrivningen men man blir ju fundersam, tänk om MH fungerar på samma sätt. Där är ju resultatet mer en merit.


Efter beskrivningen åkte vi hem till Lena och blev bjudna på soppa och fika. Mycket gott och trevligt men höjdpunkten var ändå stunden i valphagen. Hon hade nämligen 3 stycken valpar på 8 veckor hemma. Hur underbart är det inte med valpar? Trodde man hade glömt hur valpar luktar med direkt när man fick lukten i näsan kände man igen den. Hur gott som helst, Blev väldigt förtjust i en liten kille. Tur att han var bokad annars hade han åkt med i väskan....


Vi avslutade med en promenad ute på en åker tillsammans med Cindy och hennes matte. Blev en del bus och lite träning. Sen styrde vi hemöver med nöjda hundar.


TACK till Ulla och Lena för att jag fick vara med. Var jätteskoj att träffa alla Easybarn med ägare. 

Ovido - Quiz & Flashcards