Alla inlägg den 11 mars 2010

Av phoenix - 11 mars 2010 20:35

Dagarna går snabbt framåt och våren skymtar. Det har varit töväder ett par dagar nu så nu är det blött och slaskigt överallt. Om jag bodde i skåne nu så skulle jag enbart glädjas över att våren vore kommen men här i vinterland så vet man av erfarenhet att det kommer hinna bli iskallt, snöa och töa många gånger till innan våren är här. Gillar inte slaskväder:( Har varit en bra vinter på så vis, har varit kallt och snöigt hela tiden så det har inte varit halt eller slaskigt alls. Desto mer snö att bli av med nu istället.


Märks på Phoenix att det töar. Han har lite jobbigt på promenaderna eftersom han inte gillar att bli blöt. Mattes primadonna sicksackar mellan pölarna eller hoppar över dom. Man kan ju inte kliva i dom! Tycker han har varit lite hängig idag med. Får se om det håller i sig imorn med eller om det bara är dagsformen.


Igår var det träning igen. Det var jag, Ulla, Yessica, Katarina, Monica och Majsan som kom idag. Mycket små vovvar med 3 valpar denna gång. Phoenix var okoncentrerad och hängde inte med riktigt på övningarna så det blev inte så mycket jobb för honom. Dice var däremot riktigt taggad och i gasen. Körde lite inkallning, läggande, och fotposition med honom. Kände dock att det blir väldigt mycket samma med honom och att vi inte kommer så mycket framåt så nu ska jag ta tag i det här. Tog fram boken och bestämde att jag ska börja jobba lite utifrån grundfärdigheterna i den. 


Frida fick välja ett nummer och sen blir det dagens grundfärdighet. Idag valde hon 17 så då har vi jobbat med luktdiskriminering. Svårast med det är att hinna klicka innan han vill plocka upp pinnen. Så länge jag håller i den så gör han helt rätt men ligger den på golvet så vill han plocka upp den. Men det går bättre och bättre så jag är positiv. Han är rolig att hålla på med för han är så glad och vill så mycket lilltrollet.


Efter träningen igår fick Disse busa lite med Katarinas goldenkille Chivas. Detta för att få umgås med trevliga hanar så han inte ska bli otrygg med hanar efter hundattacken på hundtorpet. Det gick jättebra, inga tecken på rädsla alls så det kändes super! Vill ju att han ska få positiva upplevelser av hanar.


Duschade pojkarna i veckan, inte uppskattat av någon av dom men dom finner sig i det. Dice ser ut som ett lockigt troll nu när all päls står åt alla håll och kanter. Passade även på att klippa klor och trimma tassar så nu är det bara öronen som ser hemska ut. Får se när vi tar oss tid med de.

Ovido - Quiz & Flashcards