Alla inlägg under augusti 2009

Av phoenix - 12 augusti 2009 07:54


Tänkte passa på att tacka alla som gratulerat oss till Championatet! Både via kommentarer i bloggen, sms, msn, gästboksinlägg på ÖBK och mail! Betyder massor:) Ni är guld värda!

Av phoenix - 9 augusti 2009 14:57


Idag klarade vi det! Phoenix tog hem sitt första championat! Är så ruskigt glad nu så det finns inte:) Mattes underbara kille!


Vi började dagen tidigt imorse med en promenad vilket uppskattades mer av Phoenix än av matte. Sen var det dags för att åka till Älandsbro. Ulla och Casper hämtade upp oss och vi släppte ut killarna en sväng för att dom skulle få bekanta sig med varandra igen. Var ju över en månad sen dom träffades sist men det gick bara fint!


Färden söderut gick fint utan missöden och med en massa surr som vanligt. Killarna tog det lugnt där bak under tiden. När vi kom fram körde vi lite fel till en början men sen hittade vi rätt. Tog ut killarna på en promenad innan det var dags för lottning av spåren. Lite orolig kände jag mig eftersom det redan innan nio var oerhört varmt och Phoenix har ju haft problem med att spåra i värme. Vi hade dock tur och fick spår nummer ett vilket innebar att vi slapp vänta i värmen.


Start/Sträcka 1: Tar snabbt spåret

Vinkel 1: Utan tvekan, bloduppehåll

Sträcka 2: Utan tvekan

Vinkel 2: Utan tvekan, bloduppehåll

Sträcka 3: Utan tvekan

Vinkel 3: Utan tvekan

Sträcka 4: Utan tvekan, bloduppehåll

Vinkel 4: Liten ringning, återgång

Sträcka 5/Spårslut: Utan tvekan

Spårtapp: Inga

Spårningsförmåga: Utmärkt, 30p

Arbetstempo: Lämpligt, 12p

Självständighet: Ingen hjälp

Skottprövning: Godkänd

Spårtid: 16 min

Allmänt omdöme: Utmärkt spårning i lugnt och fint tempo. 42/42 poäng


Pris: 1:a med HP och därmed SVCH!


Grattis till Ulla och Casper som också tog ett första pris idag!

Av phoenix - 8 augusti 2009 22:26

Det här har varit en dag i hundens tecken. Klev upp hiskeligt tidigt för att åka ut till Gideå och lägga ett spår. Fick ett bra spår med trevlig mark att gå i, lite blött på sina ställen men inte så farligt. När jag hade gått ut mitt spår fick jag sällskap av Ulla medan vi väntade på att de tävlande skulle dyka upp. Blev en trevlig pratstund där vi hade mycket surr att ta igen:)


En timme senare ungefär dök de tävlande upp. Lena L skulle gå mitt spår och Tomas H Ullas. Blev en massa hundsurr där vid vändplan medan vi väntade på domarna. Sen blev det en spännande väntan på att dom skulle komma runt spåret. Mitt ekipage hittade alla pinnarna! Härligt när det går bra för hundarna i skogen. Medan vi väntade började värmen komma och det kändes i huvudet när vi skulle åka tillbaka till torpet trots att jag försökte dricka hela tiden.


Sen kollade vi på uppletandet. 5 av 8 hundar hade klarat spåret och var nu med. Alla skötte sig fint och hittade sina fyra saker. Intressant att se hur olika de olika hundarna jobbar. Undrar om Phoenix någonsin kommer att få testa uppletande på tävling....


Därefter var det dags för den avslutande lydnaden. Jag och Ulla agerade skrivare åt varsin domare. Mycket intressant och lärorikt. Vill jag gärna göra om! De flesta hundarna var märkta av värmen och resultaten varierade en hel del. Segrande ur striden gick Ulrika och Musse som dessutom klarade uppflytt till elitspår. GRATTIS GRATTIS säger vi! Verkligen bra gjort!


Var upp en sväng på torpet på kvällen med Phoenix med. Gick rundan och sen tränade vi lite lydnad på planen. Gick riktigt bra den här gången om man bortser från att han tydligen har glömt bort sitt paradmoment, hoppet... Bara att börja träna det igen med alltså:P

Av phoenix - 6 augusti 2009 17:04

Igår var jag och Lena i Gideå för att hjälpa till med snårsnitslingen inför klubbens högre spår på lördag. Många vovvar hade vi med oss i skogen, Phoenix, Kaizer, Ask och Baghera. Härligt att se dom:) Jag började snyggt! Spåret startade nämligen vid ett brett vattenfyllt dike och vi funderade fram och tillbaka på vart man skulle komma över utan att bli genomblöt. Jag tänkte att det kan väl inte vara så svårt att hoppa över och satsade... Hmm, det jag glömde bort var att jag inte kan skjuta ifrån med vänsterbenet. Har nämligen ingen spänst alls i det benet sen knäoperationen. Haha, i luften inser jag att jag inte alls kommer att hoppa ÖVER diket utan NED i diket. Högerbenet plöjde genom vattenytan och innan jag hade nått botten så hade jag vatten upp över knäet... Härligt!


Resten av snitslingen gick fint, det var dock väldigt blött på vissa partier så på lördag blir det stövlar på! Vill inte tillbringa en heldag på torpet emd genomblöta skor kan jag lova! Vet inte hur mycket pinnar Phoenix hann sätta i sig under promenaden runt men det var ett antal...


Idag har vi varit på Genesön jag och Phoenix och plockat mer blåbär. Tror det blev ca 5 liter till slut, nu återstår bara det värsta- att rensa dom:(

Kanske får sätta Frida på det eftersom hon slapp följa med... Har blivit väldigt huslig på slutet, plockat både blåbär, hallon och vinbär och dessutom håller jag på med min egen vinbärssaft! Känner inte igen mig själv:P



Av phoenix - 3 augusti 2009 20:51

Idag var vi på viltspårsprov igen, denna gång ett rörligt prov i SSRK:s regi. Vi fick gå för Stig och hade första spåret. Phoenix tog snabbt an spåret och gick första sträckan spårnoga. Första vinkeln tar han direkt och sträcka två löser han utan problem. I den andra vinkeln gör han en snäv ringning och klarar. Det var vinkeln utan blod. Sträcka tre är han spårnoga men tappar lite när spåret går upp på en berghäll. Hittar dock tillbaka fint.


Tredje vinkeln är återgången och där snurrar han på två varv innan han finner spåret. Där hinner matte bli lite orolig men Phoenix löser uppgiften bra. Sträcka 4 får han omdömet spårnoga, där går spåret i ett vattenfyllt dike en bra bit, det tyckte inte Phoenix var helt bra utan gick vid kanten:) Under denna sträcka fanns också bloduppehållet. Vinkel fyra klarar han med hjälp av snäv ringning och sista sträckan löser han direkt.


Lika ivrig som vanligt vid skottet men hittar klöven direkt den här gången och blir lycklig över att hitta en ÄLGklöv och inte rådjur som förra gången:)


Hans omdöme blev: En säker hane som genomför spårningen på ett utmärkt sätt. Bra vid vinklarna, tyst förare som litar på sin hund.


Spårningsförmåga: Utmärkt

Arbetstempo: Lämpligt

Självständighet: Inget stöd av förare eller domare

Skottprövning: Godkänd

Spårtid: 18 minuter


Det blev Phoenix´s andra 1:a Pris, bara ett kvar nu:)


SUPERGRATTIS till Amos och André som fixade sin sista etta och numera kan titulera sig Svensk Viltspårschampion!

Av phoenix - 3 augusti 2009 15:11

Satt just vid datorn och funderade på vad jag skulle hitta på att skriva om här i bloggen. Tittar mig omkring som för att få inspiration och ser då Molly sitta snett nedanför mig och stirra intensivt på något. Hmm undrar jag, vad är det som är så intressant? Kollar åt det håll hon kikar och är sitter Mio mycket upptagen med att fånga nåt på golvet.


När hon lyfter på huvudet så kilar en liten liten mus iväg från henne och föröker komma i säkerhet under mitt databord. Som tur är så lyckas den eminenta jägaren fånga sitt offer och tar musen i munnen. Hon blir då medveten om att jag och Molly kollar på henne och morrar lite lagom ondsinnt åt oss. GÅ UT säger jag åt henne och tro det eller ej men hon gör det. HUVVA vad äckligt säger jag bara. Vill inte ha in byten i mitt hem! Har varit nog äckligt med döda fångster men levande små möss som springer omkring, där går gränsen!

Ovido - Quiz & Flashcards