Alla inlägg den 9 september 2008

Av phoenix - 9 september 2008 20:50

Ja ibland är världen allt bra liten. Ikväll när vi var ute på lillakvällsrundan som vi har börjat med så träffar vi på en tjej med en schäfervalp. Jag har sett dom tidigare när jag har åkt förbi dom med bilen men den här gången stannade jag och pratade med dom. Valpen visade sig vara en tik på 4 månader, alltså en dryg månad yngre än Phoenix.


Vi pratade ett tag och sen frågar hon varifrån Phoenix kommer. Han är från Vingåker säger jag och börjar förklara vart det ligger. Döm om min förvåning när även hennes hund kommer därifrån. Hur stort är Vingåker egentligen? Ligger rätt långt härifrån och ändå bor två nästan lika gamla valpar här i Övik som kommer därifrån. Är inte det lite underligt? Men roligt var det:)


Var till Monica och köpte mat till katterna idag, passade då på att väga Phoenix. Nu vägde han 16,2 kg så han ökar stadigt fortfarande. Nu väger han i princip lika mycket som Kelly gör. Tror hon låg på 16,5 enligt matte Lena... Han börjar även få mer päls, kanske inte blir en nakenhund trots allt:P


Av phoenix - 9 september 2008 15:57

I söndags var jag till Ulla för lite fågelträning på kvällen. Var ju rätt orolig för hur det skulle gå med tanke på getingarna men Phoenix skötte sig riktigt bra! Lät honom sitta uppbunden och titta på medan först Casper och sedan Easy fick apportera fågel. Han skrämde mig ytterligare genom att vara nästan helt tyst vilket han INTE brukar vara. Men när det väl var vår tur så gick det lika bra som vanligt. Vilken kille jag har!!!


För Casper har det gått mycket framåt, i början var han lite tveksam till fåglarna men nu är det inte nåt problem. Han har haft en tendens dock att vilja släppa fåglarna ca två-tre meter framför Ulla men det fick vi bukt med idag! Riktigt roligt när man funderar på lösningar, provar och sen får se att det funkar!


Easy sköter sig kanon!  Han plockar och bär alla fåglar vi visar honom. Det som är kvar med honom är i princip bara avlevereringarna. Det kunde man inte tro när vi var uppe på Torpet:)


Surrade med Linn på msn för nån dag sen. Hon ska ju överta Eliska som jag hade hand om i vintras. Kul att hon ska tävla henne i tvåan. Jag la ju ned en massa jobb på att lära in och befästa momenten för klass två och anmälde tre ggr dock utan att få möjligheten att starta. Första gången missade vi tävlingen då Eliska fick feber. Vid andra försöket ställdes tävlingen in och tredje gången så börjar Eliska löpa natten mot tävlingsdagen. Är det typiskt eller??? Men jag tror inte det blir nåt problem att få ett första pris med henne. Hon var redo för det redan i våras och nu har ju momenten fått mogna in. Lycka till Linn, synd att man inte hann tävla henne själv bara. Men bättre att nån annan gör det än att all träning man lagt ned var i onödan. Hon ska inte vara en soffhund som ligger stilla, utan få visa vad hon kan på tävlingsbanan.


Har börjat ladda inför årets tollarevent i Övik, ska bli skoj!


Ovido - Quiz & Flashcards