Alla inlägg den 5 september 2008

Av phoenix - 5 september 2008 20:37

Efter jobbet idag så tyckte jag att Phoenix behövde komma iväg och göra nåt skoj. Packade in både honom, mig och lådan med fågel i och for iväg. Styrde mot Gullvik och tänkte att där kan man nog träna i skogen utan att oroa sig för att bli skjuten nu när älgjakten är igång.


När vi kom fram så gick vi ned på stranden och lekte lite. Hittade lite pinnar som vi busade med. Jag kastade, Phoenix hämtade. Jag sprang med dom och Phoenix jagade:) Riktigt skoj hade vi där. Ännu bättre var att han hämtade dom ute i vattnet med. Kastade inte så långt att han var tvungen att simma men han gick ut och hämtade alla gånger jag kastade ut den. Matte var jättenöjd kan jag lova.


Sen gick vi tillbaka och hämtade fåglarna. Jag band upp Phoenix och kastade sedan ut fåglarna i skogen. Tänkte köra en liten sökövning. Skickade Phoenix och han gick ut kanon, hittade en fågel rätt snabbt och böjer sig ned för att ta upp den. Då börjar han uppträda väldigt konstigt, hoppar runt och ser ut ungefär som om nåt fastnat i rumpan på honom. Sen gnäller han till och ser orolig ut. Jag ropar på honom och han kommer med svansen mellan benen. Känner igenom honom lite men hittar inget underligt. Då försöker han klia sig bak på ryggen så jag kollar extra noga där. Djupt nere i pälsen hittar jag en geting! Stackarn har blivit stucken. Han vill inte alls lämna mig så jag går för att ta in fåglarna. Vid den fågel han var kryllar det av getingar. Troligen har han trampat i ett jordgetingbo eller så vaknade dom upp redan då jag kastade fågeln dit.


Tar med honom ut på parkeringen och försöker leka lite med fågeln för att han inte ska förknippa fågeln med sticket men han vill inte vara med alls. Jippi nu har man väl förstört ett stort viltintresse med... Försöker ringa Monica för att höra om det kan vara farligt men hon  svarar inte. Åker förbi hemma hos henne men tyvärr är ingen hemma. Ringer Susanne och får flera goda råd.


Vi åker hem och går in. Phoenix uppträder som vanligt, äter och dricker och verkar allmänt pigg men jag ringer veterinären iaf. Hon har aldrig mött nån hund som reagerat kraftigt på getingstick men säger att jag ska hålla koll på honom och ge honom kortison om han blir slö och verkar dålig. Nu blir det till att hålla honom under uppsikt. Som tur är så har jag inte märkt något ovanligt med honom ännu. Han verkar alldeles som vanligt.


När jag tog in fåglarna nu senare så kollade jag om han var rädd. Kastade en fågel inne som han fick apportera och ha  gjorde det utan problem! Förhoppningsvis så håller det i sig!!! Jag önskar verklugen det! Vore så skoj om han fortsätter plocka fågel med sån glädje och iver.


Hemskt vad fort och oväntat farliga situationer kan uppstå. Tur att det gick bra iaf:)



Ovido - Quiz & Flashcards