Alla inlägg den 28 september 2008

Av phoenix - 28 september 2008 22:48

Ja dagen inleddes med att Ulla kom vid tio för att hämta upp mig och Phoenix. Sen åkte vi upp till pistolskyttebanan där vi tog ut killarna för en promenad. Det var riktigt blåsigt men i övrigt fint väder. Vi gick och surrade ca 30 minuter innan det var dags att möta upp övriga på kursen. Dagens övning var att gå i koppel bland träden. Phoenix hade lite svårt att fokusera på mig, nu var nosen mest i backen. Detta måste vi träna mycket mer på... Vi har aldrig kört nåt sånt här i skogen förut utan där har det mest varit så att han har fått gå lös och snusa bäst han vill. På kursen var det idag, två tollare, två golden, en amstaff och en papillon. Trevliga hundar allihop. Sen var det lite teori inomhus. Vi pratade om dagens pass samt en del om hundens utvecklingsperioder. Rätt intressant måste jag säga.


Därefter var vi ute i skogen med syster och placerade ut orienteringsskärmar inför morgondagens lektion. Gick fint, kartan stämde och vi hade trevligt. Var dock en aning less innan vi var färdiga. Kan bara tänka hur less man kommer vara när man ska hämta in alla skärmar igen.


På kvällen sen var det ett träningspass med fågel inplanerat. Vi for ut till Järved och mötte upp Ulla, Easy, Casper och Fox. Gick ut i skogen och började med att varje hund fick göra två enkelmarkeringar. Gick jättebra för alla. Foxen var dock tveksam till fåglarna. Han har ju inte varit med förut så det kommer nog. Därefter gjorde vi ett sök som framförallt Phoenix och Easy klarade galant. Foxen fick börja, han ratade en fågel men plockade sedan in två dummiesar istället. Casper var rätt trött men klarade två fåglar.


Är jättenöjd med Phoenix. Han har bra fart ut, plockar snabbt, hade mycket bättre grepp idag, kommer in med fåglarna och lämnar i handen. Men framförallt så går det framåt med passiviteten. Från början pep och skrek han ju men nu är det bara nåt enstaka pip kvar. Hoppas verkligen att det håller i sig!


Nu är det dags för sängen. Ska bli skönt! Orientering imorn direkt på morgonen. Sen mer fågel med Ulla på kvällen:)

Ovido - Quiz & Flashcards