Alla inlägg den 20 september 2008

Av phoenix - 20 september 2008 15:35

Idag var det då dags för Phoenix andra utställning. Vi var tidigt uppe på torpet eftersom vi ville se på lydnaden med. Blev tyvärr ingen höjdare för tollarna idag, inga första pris alls:( Domaren var petig och fällde heller än friade. Först ut var Yazza som gjorde ett fint program men dessvärre nollade hon läggandet. Blev slutligen ett andra pris, bara några futtiga poäng från första priset.


Nästa hopp stod till Kaizer men inte heller här fick vi jubla. Kaizer som var suverän på gårdagens träning kände av tävlingsnerverna och nollade tyvärr både läggande och ställande:( Är så otroligt trist att de inte får till det på tävling för de är det bästa ekipaget vi har i träningsgruppen på träningarna. Vilket team!!! 


Nästa försök gjorde Figo i tvåan men han fick en otrolig störning då pudeln innan honom pinkade på en skylt alldeles bredvid rutan. Det kunde inte Figge motstå utan var tvungen att pinka över han med. Därmed nollade han momentet och även helhetsintrycket. Tycker det var dåligt att man inte tog bort skylten, gör ju det hela så mycket svårare för de hundar som startar efter den som pinkar..  Men men, bara att gilla läget:)


Åter till Phoenix då, efter x antal timmars väntan blev det slutligen vår tur. Han skötte sig bra inne i ringen, stod mycket bättre än förra  gången och jag tror inte att han tog ett galoppsteg ens. Resultatet blev en etta med HP, BIR och BIG 4:a. Riktigt skoj!


Kritiken: Söt hanvalp. Bra hals och rygg. Tillräcklig kropp för åldern. LIte högställd. Bra vinklar både fram och bak. Trevliga rörelser. Trevlig och välvisad.

Nu får vi se när nästa start blir. Funderar på Kramfors men har inte bestämt mig ännu. Får se hur jag gör.  

Ovido - Quiz & Flashcards