Alla inlägg under april 2009

Av phoenix - 12 april 2009 22:44

Idag var det ganska härligt vårväder så det har blivit några promenader för mig och Phoenix. En av turerna gick vi nere vid strandpromenaden runt arenan. Gick sen ned bakom Öviks energi och posten för att kunna gå vid stranden. Passade på att knäppa lite kort på lilleman när det var så bra ljus ute. Vi hittade även vårens första tussilago som tvunget måste förevigas.



Av phoenix - 11 april 2009 20:24

Idag var jag och Ulla på Johanssons och tränade fågelapportering. På grund av ett litet missförstånd och ett antal resor så var det bara vi som kom. Men det ledde i sin tur till att vi kunde lägga extra mycket tid på varje hund istället. Vi valde att köra tre olika omgångar för varje hund. Phoenix och Easy körde samma övningar medan Casper hade lite annorlunda upplägg.


För Phoenix del handlade det om dirigering idag. Första övningen var en dubbelmarkering med störning. Kastade en dubbelmarkering och skickade ut honom på den första. När han lämnat av den kastades en enkelmarkering till samma ställe som den han redan hade hämtat låg på. Riktade och skickade honom på den som låg kvar sedan fösta omgången. Slutligen fick han ta enkelmarkeringen. Den övningen skötte han jättebra. Ingen tendens att gå på fel fågel och bra tempo.


Andra övningen var en utveckling av den första. Började med att lägga ut två fåglar. Satte honom  med ryggen mot dessa och sen kastades en dubbelmarkering framför honom. Vände sedan och skickade ut honom efter dom två utlagda. Vände tillbaka och skickade honom på den ena markeringen, när han lämnade av denna kastades en enkelmarkering. Skickade honom på den andra dubbeln och slutade med enkelmarkeringen. Även denna övning gick riktigt bra!  Han gick direkt på den fågel jag visade honom och hade ett mycket bättre snabbare upptag än han haft tidigare. Så det var ett klart steg framåt!


Sista övningen la vi ut tre fåglar, en till höger om, en till vänster om och en bakom Phoenix. Ställde mig ca 5 meter framför honom och skickade honom med handtecken. Valde att göra det enkelt och ta bakåtskicket sist. Detta eftersom han aldrig blivit skickad bakåt tidigare. Men detta gick oxå bra! han gjorde rätt på samtliga skick, snabbt upptag och kom in med fåglarna direkt.


Summan av kardemumman, en kanonbra insats av lilleman och en riktigt rolig träning! Även Easy och Casper skötte sig jättebra så jag tror att vi alla var nöjda och belåtna när vi avslutade passet. Nu tar vi nya tag på måndag, då kör vi dummyapportering på Järvedskolan! Imorgon blir det nog en vilodag där vi enbart ska promenera och ha det mysigt!

Av phoenix - 10 april 2009 10:58

Igår efter jobbet åkte jag, Frida och Phoenix ned till Kramfors till mamma och pappa. Phoenix tycker att det är roligt att komma hit men han gillar verkligen inte katten Freja.. Han har världens respekt för henne och går omvägar runt henne. Har inte riktigt förstått varför för det har han ju inte för katterna hemma. Dom busar han ju med och leker med stup i kvarten. Igår blev jag dock varse om varför...


På kvällen var vi nere på systers rum, lekte lite med Phoenix och gömde en flirtkula som han fick springa och leta efter. Det tycker han är jätteskoj och han sprang runt som en liten galning. Sen när han är tillbaka på Fridas rum och jag är ute i hallen för att gömma den igen så kommer Freja från förrådet och går in på Fridas rum. Phoenix sitter lugnt och stilla kvar där jag lämnat honom och vad tror ni dumkatten gör?


Jo hon går fram och hoppar på honom. Phoenix skriker rätt ut och försöker sen gå förbi henne bort till mig. Då gör hon ett nytt utfall och hoppar på honom igen. Stackarn bara backade och försökte komma undan så matte fick gripa in och rädda honom. Sen ville han inte alls vara med henne. Håller sihg snällt där jag är. Tur vi inte ska stanna länge. Åker hem igen ikväll. Katterna där hemma vill nog ha mat då och imorn eller på söndag ska vi träna fågel igen.

Av phoenix - 8 april 2009 12:27

Nu är det klart när det blir funktionsbeskrivningen för Phoenix´s kull. Det är den 26 april så då blir det en tur söderut igen. Ska bli jätteskoj att träffa Phoenix´s kullsyskon och alla trevliga förare igen. Var ju ett tag sedan sist. Tyvärr missar vi lydnadstävlingen som vi hade anmält oss till men förhoppningsvis klarar vi ett första pris på tävlingen innan. Då är det bara bra om vi missar den tävlingen eftersom det inte känns skoj att tävla ettan igen då och vi inte är färdiga för tvåan ännu. Men om vi missar på första starten blir det lite trist att missa den andra chansen. Som tur är så kommer det ju fler möjligheter att tävla längre fram.


Kommer bli mycket intressant att se hur Phoenix reagerar under funktionsbeskrivningen. Han är ju inte van att han ska lösa allt utan några kommandon... Exempelvis så sticker han ju aldrig iväg innan man ger honom tilllåtelse. Men men det är bara att testa och se. Vattendelen känns ju aningen jobbig. Han går ju INTE frivilligt i vatten, åtminstone gjorde han inte det ifjol. Får se om han har mognat nåt under vintern. Har dock inga större förväntningar på det, han är ju fortfarande otroligt mesig då det kommer till att bli blöt...

Av phoenix - 7 april 2009 21:53

Måndagsträningarna har ju tagit ett uppehåll nu så då bestämde jag och Ulla oss för att försöka köra ett nytt pass varje vecka istället. Valet föll på tisdagar och apportering. Vi håller tills vidare till på skolgården i Järved och kör lite olika övningar med dummy. Vi har ju mest apporterat fågel så det kan vara nyttigt att köra med dummy med. Idag var det dags för första träningen.


Jag och Phoenix åkte i god tid och var framme vid skolan redan halv sju, 30 minuter innan utsatt tid. Vi tog en promenad för att han skulle vara ordentligt rastad innan träningen. Tyvärr hamnade vi lite fel och gick betydligt längre än det var tänkt så vi fick verkligen skynda oss för att hinna tillbaka i tid. När vi kom dit kom vi överens om vilka övningar vi skulle köra.


Vi valde att köra korta pass och varva mellan hundarna. Phoenix var först ut. Första omgången blev det dubbelmarkeringar med dold kastare. Andra gången dirigering på dolda apporter och slutligen linjetag med störningar. Phoenix klarar övningarna bra. Är samma sak här, upptaget och att direkt komma in med dummysarna är det som strular. Försöker jobba på det när vi är hemma och bara går ut på gården. Men det är en lång bit kvar.


Imorn blir det lydnad igen, får se hur många vi blir då. Sen vet jag inte hur det blir i helgen med tanke på påsken... Nu ska Phoenix få lite kvällsmat och sen ska jag hoppa i säng.

Av phoenix - 5 april 2009 17:33

Idag var det sista tillfället på tävlingslydnadskursen som vi går på. Dagen till ära var det dags för en avslutningstävling.Tyvärr inte officiell så att man kunde tillgodoräkna sig resultatet men en skojig avslutning. Det var första gången för de allra flesta, tror bara att det var jag och Ulla som har varit på en tävlingslydnadsbana tidigare. Vi drog startnummer två och fick då platsen mellan de två hundar som haft tuffast att ligga stilla tidigare.


La Phoenix på platsen och lämnade honom. Föraren till vänster om honom stod kvar bredvid sin hund (man fick själv välja hur mycket hjälp man skulle ge sin hund) medan hon som hade den till höger gick iväg ca 5 meter. Sneglade lite på hunden till höger medan de låg och han såg väldigt lugn och fokuserad ut de första 1½ minuterna ungefär. Sen, som en blixt ifrån klar himmel ungefär, så kastar han sig upp och hoppar fram till Phoenix och börjar snusa på honom och stå över honom. Helvete (!) tänker jag, förstörd platsliggning bara för en plojtävling... Men Phoenix min lille gud låg kvar trots den intensiva uppvaktningen.! Hur stolt blev inte matte då??? Kändes så otroligt bra!


Resten av programmet skötte Phoenix bra, men utan den där extra lilla energin. Han utförde alla moment på ett bra sätt och bäst av allt, han tog en främmande apportbock på första kommandot och höll den tiden ut! Summan av programmet blev 190,5p, dock var det ingen utbildad domare men iaf.


När tävlingen var klar och summerades så slutade min lilleman på första plats och med Ulla och Casper på andra. Tollarna tog hem det! Resten av hundarna var ju Golden allihopa...


Innan vi åkte hem la jag Phoenix på en platsliggning till för att se att han inte blivit oroad av dagens händelser. Vi körde då en regelrätt platsliggning för klass två. Han låg helt lugnt och visade inte några tecken på oro så det kändes kanon! Nu laddar vi inför hemmatävlingarna på Kempis den 18:e april! Då hoppas vi kunna ta det sista första priset i ettan:) Får se om vi lyckas.. 

Av phoenix - 4 april 2009 19:48

Idag har vi haft fullt upp! Dagen började med en promenad, denna gång endast på gator för att undvika att sjunka ned på mjuka skoterspår. Var blött och äckligt eftersom det regnade men det fick duga iaf. När vi var vid Joker på hemvägen så såg vi Frida korsa gatan en bit framför oss. Hon hade oxå vart ute, hon dock för att jobbat med laget på Coop. Jag ropade på henne men hon hade musik på så hon hörde oss inte. Phoenix och jag sprang då för att komma ikapp henne och när vi kom över vägen fick han vittring på henne. Oj vad han drog:) När vi kommit in på vårt område där det inte kör några bilar så släppte jag honom. Han försvann som ett skott bakom knuten och sprang ikapp Frida. Tror han skrämde henne rätt bra:)


Därefter blev det lite vila innan vi for bort på Johanssons för fågelapportering. Det var jag, Ulla, Yessica och Golden-Lena. Parkeringen var blöt och hemsk men Phoenix överaskade och var riktigt pigg och glad trots underlaget. Han brukar ju vara väldigt kinkig när det handlar om att jobab på vått underlag. Han skötte sig riktigt bra idag så matte är supernöjd. Dirigeringarna sitter allt bättre och han börjar ha koll på minnesövningarna nu! Greppet blir sakta bättre men där finns fortfarande en del att jobba med.


Efter träningen for vi hem, jag duschade och Phoenix vilade under tiden. Sen for vi till Catta på kalas eftersom hon fyllde 26 år idag. Det bjöd på fika med tårta och trevligt sällskap! Cattas föräldrar var där med sin kastrerade hane Keno 2år. Keno är en glad och busig blandras, Samojed och Border Collie. Oj vilket bus det blev. Först en hel del ställningskrig dock där Phoenix hade ett övertag! Han fattar inte att han är både yngre OCH ffa mycket mindre. Han säger ifrån med kraftig stämma om nån lägger en tass på hans rygg. Själv lägger han dock upp sina ofta och gärna.


Nu är vi hemma igen. Phoenix har ätit och lagt sig för att sova:) Imorn blir det kursavslutning.

Av phoenix - 3 april 2009 21:21

Haha, ikväll skulle jag promenera bort till Johanssons Plåt och köra lite dummyapportering med Phoenix. Tog honom med mig och traskade iväg. När vi kom till Coop så möter vi en bil som precis ska lämna Coops parkering och köra ut på vägen. Bilen stannar då, dörren öppnas och en kvinna kikar ut. Är det där en tollare frågar hon?


Ja svara jag och då slår hon av motorn och vill prata:) Tydligen har hon en kompis som är väldigt sugen på en tollare men som inte hade sett någon i Övik. Hon ställde massor av frågor och Phoenix och tollare i allmänhet. Lite roligt, speciellt då kön bakom henne växte av bilister som inte var intresserade av att tillbringa fredagkvällen på Coop:) Tillslut kom hon på sig och körde iväg. Kul att folk törs fråga, extra roligt när hon gillade Phoenix med! Ja man vet aldrig vad man kan stöta på under kvällspromenaderna...

Ovido - Quiz & Flashcards