Alla inlägg den 3 maj 2009

Av phoenix - 3 maj 2009 16:23

Efter avslutad spårträning tog vi hundarna med oss ut till Ottelandet där vi gick ned till stranden. Kastade lite leksaker i vattnet till vovvarna och då blev det livat. Till och med Phoenix var ute i vattnet och härjade. Så länge han bottnar så var det inga problem för honom. När det blir djupare så blir han osäker och vänder hellre än fortsätter.


Tog upp dom andra och kastade en boll långt ut när han var ensam. Då gick han "tro det eller ej" ut i vattnet och simmade för att hämta bollen. Matte var såååå stolt över lilleman som trotsade sin osäkerhet och fixade upgiften.


Sen fikade vi på stranden medan grabbarna härjade. Var riktigt mysigt men tyvärr hade matte glömt bort att ta med sig kameran så det blev ingen dokumentation. Det var synd för det kunde ha blivit många fina bilder. Gillar kombinationen blöta tollare, sol, strand, klippor och hav! Men det får vi ta en annan gång.


I veckan börjar kurserna dra igång. Ska bli riktigt skoj! Till helgen ska vi på instruktörsledd träningshelg på klubben. Blir spännande att se hur det kommer att gå.



Av phoenix - 3 maj 2009 15:41

Imorse packade vi in oss i bilen för att åka och hämta upp Jessica och Amos. Därefter mötte vi upp Ulla och hennes pojkar på busstationen och for sedan ut mot Genesön för dagens spårövningar. När vi kom fram gick vi dock först en promenad i skogen för att killarna skulle vara rastade innan spåren. Var glada killar som rusade runt i skogen vill jag lova!


Sen for vi vidare bort mot spåren. Den här gången hade vi lagt ut lite längre spår, ca 400 meter tror jag de blev, i varierande terräng, med ett bloduppehåll samt med 3-4 vinklar varav den ena var en vinkel med återgång. Liggtiden var ca 15 timmar och vi var lite oroliga att nåt djur skulle ha knyckt klövarna under natten.


Easy gick första spåret. Han hade lite problem på första sträckan där han virrade en del men efter att han blivit visad på spåret igen så löste han hela spåret på ett mycket bra sätt. Bra tempo och noggrann spårning. Väldigt lycklig över sin klöv!


Phoenix gick spår nummer två. Han var väldigt på g och löste första sträckan bra. Första vinkeln var jag osäker på men han tog den klockrent. Dock blev han osäker och vände tillbaka men efter ringning klarade han den och kom ut på sträcka två. Den löste han bra. Andra vinkeln var återgången, där gick han ut på blindspåret, ringade sedan och hittade rätt. Slog en del över bloduppehållet och blev nog rätt trött på slutet av sträckan, vände sig och tittade på mig sen spårade han vidare. Klarade nästa vinkel direkt och spårade fint fram till klöven.


Är jättenöjd med honom. Han löste spåret helt utan hjälp och hade endast ett par mindre problem. Kan tycka att han ser ofokuserad ut stundtals men han verkar ju ha koll iaf. Så matte får lite på sin kille!


Casper gick spår tre. Han startade fint, spårade första sträckan jättebra, klarade vinkeln med ringning. Andra sträckan gick fint den med men i nästa vinkel tappade han bort sig. Efter en del hjälp kom han tillbaka på spåret och kunde fullfölja och hittade spårslutet. Klöven var inte väldens bästa skatt men klart intressant iaf. Casper har inte gått lika många spår som Phoenix ännu så han kommer fortsätta utvecklas. Han visar prov på bra spårning!


Amos fick ta sista spåret. Han inledde fint, gick bra ut på första sträckan men vid första vinkeln stod det en jätteläskig stubbe och där tappade han fokus. Efter det så gick det ganska knaggligt ett tag men på slutet av spåret gick han fint. Hittade klöven men då var han så trött att han inte orkade bära tillbaka den. Det var första spåret för året för hans del så man förstår att det var jobbigt för honom. Dessutom var det väldigt varmt idag! Jobbigt för hundarna...



Av phoenix - 3 maj 2009 08:04

Ja igår var det debut för Phoenix i officiella sammanhang på utställning. Klockan 05.00 ringde väckarklockan och det var bara att masa sig upp. Tror lilleman kände på sig att det var nåt särskilt på gång för han följde med upp direkt vilket han iNTE brukar göra. Den mannen ligger gärna kvar längst på mornarna. Vi käkade lite frukost och packade det sista innan vi gick ut för att bli upplockade av Karin och Yazza.


Lång resa upp till Skellefteå fast det gick ganska fort då det fanns mycket att surra om. När vi kom fram blev det en kort promenad. Stod en skylt, rastning på fotbollsplanen undanbedes eller nåt, och snälla som vi är så gick vi runt utanför staketet. Men Phoenix var inte av samma goda uppfostran. När han skulle bajsa så tryckte han upp rumpan mot staketet och bajsade in på insidan av detta. Med andra ord väldigt svårt för matte att komma åt att plocka upp. Det var nämligen sånt där tätt nätstaket runt hela planen....


Sedan gick vi in och satte oss. Phoenix var i gasen och skulle helst hälsa på varenda hund vi mötte på vägen till vår plats. Men när vi väl kom fram och satt oss så låg han snällt på fällen. Vi var först ut och fick möta en kullbror till Casper, Civo! Det var roligt att se honom igen, väldigt lik Easy var han. I ringen skötte sig Phoenix bra men tilltalade inte domaren helt, blev en tvåa idag. Men jag är nöjd iaf. Han fick bra kritik tycker jag. Dessutom stod han bra med tanke på hur lite vi tränar på det. Nu har vi en godkänd bedömning på honom i officiella sammanhang så det känns kanon!


Därefter var det Yazzas tur och där hade vi höga förväntningar eftersom hon har gått så himla bra på utställning hittills. Men den här domaren var inte förtjust i henne heller utan skickade ut henne med en tvåa. Även Yazza fick fin kritik men domaren tyckte att hon var aningen stor och lång. Men men, det är som det är med utställning. Ibland har man det domaren söker och nästa gång har man det inte. Bara att ta nya tag och försöka igen senare.


På kvällen var jag och Ulla ute på Genesön i ett par timmar och la ut fyra spår som ska få ligga över natten. Blir spår på morgonen med Phoenix, East, Casper och Amos. Därefter lite fika, bad och sen fågelapportering. Så det blir en heldag ute! Ska bli himla skoj!

Ovido - Quiz & Flashcards