Alla inlägg den 13 maj 2009

Av phoenix - 13 maj 2009 22:41

Idag var det dags för det stora testet, nämligen att se huruvida grabbarna var skotträdda eller inte. Yessicas kille André jagar så han hade lovat att skjuta så vi kunde kolla hur killarna reagerade. Var första gången för både Phoenix och Casper. Easy och Amos hade testat förut.


Vi började med att Amos gick iväg och fick apportera några dummisar med skott. Under tiden busade vi med de andra tre och lekte en bit bort. Jag kampade med Phoenix, något han uppskattade mycket. När skottet kom så släppte han leksaken och kollade bortåt, men sen lekte han direkt vidare och kampade lika glatt som tidigare. Efter en tre-fyra skott reagerade han inte alls.


Nör han skulle apportera så fattade han först inte vad han skulle göra. Han kollade på skytten och när jag sa apport så sprang han bort till André och letade. Men efter 2 stycken till så var jag nöjd med hans arbete. Då hade han koll på vad som förväntades av honom. Inga tecken alls på rädsla. Kändes så himla skönt!


INgen av dom andra reagerade på skotten heller så det var ett lyckat träningspass! Mycket snällt av André att skjuta åt oss! TACK för hjälpen:) Imorn blir det en lugn dag med skogsprommisar och sen på fredag ska vi lägga spår.

Av phoenix - 13 maj 2009 12:31

Igår vid sex hämtades jag och Phoenix upp av Yessica och Amos. Åkte sedan upp till Åsmasten där vi tog en promenad. Hundarna var riktigt glada och sprang omkring och busade som få. Härligt att dom funkar så bra tillsammans. Blev inte så lång sväng eftersom vi skulle på kursen efteråt men en 30 minuter hann vi väl iaf. Tänkte försöka få ned Phoenix´s boll som jag kastade upp i trädet sist men den hade dessvärre redan hittats av nån annan.


Kursen startade med lydnad, slalom, möten och liknande vilket lilleman AVSKYR. Därefter var det lite gripträning innan vi skulle gå ut i skogen. Delades in i två grupper och fick köra enkelmarkeringar. Phoenix klarade dom bra men hade för lågt tempo enligt mig. Fick en hel del tips som vi ska prova på under veckan. Hoppas att det funkar. Vi stannade kvar en stund efteråt och pratade med instruktörerna. Var riktigt intressant och bra!


Ikväll ska vi prova på skott. Får se hur det går men det har inte varit några problem tidigare så jag tror och hoppas att det kommer gå bra! Annars blir det inget wt i helgen... 

Ovido - Quiz & Flashcards