Alla inlägg den 8 maj 2009

Av phoenix - 8 maj 2009 18:32

Idag efter jobbet åkte jag och Phoenix bort till Måle och tog en promenad uppe på Gula leden. Var hyfsat väder så jag tog med mig kameran och knäppte lite kort på lilleman. Var härligt att vara ute, vi strosade på och utforskade området kring tv-masten. Phoenix tyckte nog att matte var lite fånig som ville att han skulle hålla sig nära matte och undvika att ramla nedför berget.


Lyckades dessutom med konststycket att kasta bort Phoenix boll. Hade en fin boll med snöre som han vann på sista lydnadstävlingen. Skulle ta i och kasta iväg den långt så att han skulle få jaga efter den och springa lite. Problemet var bara att jag kastade den högt upp i en tall där den snörde in sig jättefint i grenarna... Tror inte att Phoenix blev så nöjd med det, han sprang omkring länge under tallen och försökte lista ut hur matte hade tänkt att han skulle få tag på bollen. Fick leta rätt på en fin pinne att erbjuda honom istället. Då struntade han i bollen. Synd på en ny och bra boll dock.


Här kommer bilder från eftermiddagen. Närmast väntar middag och sen går vi eventuellt upp på Skyttis och tittar lite på fotboll.



Av phoenix - 8 maj 2009 11:04

I tisdags var första träffen för viltspårskursen. Då vi hade apporteringskurs samma dag så missade vi det. Var en teorigenomgång första tillfället och när vi kom hem igen efter apporteringen så fick jag uppdaterande sms från Ulla som hade varit där. Det visade sig att istället för sex ggr så blir det bara tre kurstillfällen med teorin inräknat. Det kändes som en besvikelse vill jag lova. Hade verkligen sett fram emot den här kursen. Vi skulle vid tillfälle två få lära oss lägga ett blodspår och gå ett spår på 50 meter. Ulla hade oxå  frågat om hur mycket blod man skulle lägga ut och fått till svar att man ska bloda varje steg och använda totalt 33 cl på ett anlagsklasspår.


Phoenix har ju tidigare rusat genom spåret helt okontrollerat när jag har haft mycket blod så jaghar dragit ned på blodmängden rejält och enbart droppat ungefär en droppe vart åttonde steg. Med detta i minnet så började läget kännas hopplöst. Hur skulle jag få honom att gå lugnt och sansat med så mycket blod???


Vi åkte på kurstillfälle två igår och fick då bloda upp tre stycken små spår åt Phoenix, Casper och Amos. Dom fick ligga en halvtimme innan det var dags att gå. Phoenix var taggad och ville in i skogen. När jag visade på spåret så gick han första 10 meterna i myrtakt och matte undrade vad som hade tagit åt hunden. Sen ökade han tempot en aning men gick fortfarande väldigt lugnt och fortsatte så hela spåret igenom. Hittade klöven direkt och fick väldigt mycket beröm av kursledaren. Speciellt nöjd var han med tempot som matte hade oroat sig för.


Vet inte vad det var som gjorde att han gick så lugnt. Kanske har han mognat under vintern och börjat inse vad det handlar om eller så var det bara en lycklig slump. Vi får se på måndag när det är tillfälle två. Då har ledarna lagt spåren innan och de kommer vara 200 meter långa med en vinkel.


Har anmält honom till anlagsklass. Får se om vi kommer med. Ska bli spännande att se. Hur det går sen får vi se. Det kan gå utmärkt men sen vet man ju inte vad som har hänt kring spåret under liggtiden. Går det inte vägen får vi väl göra ett nytt försök. Det är inte mer med det...





Ovido - Quiz & Flashcards