Alla inlägg den 10 maj 2009

Av phoenix - 10 maj 2009 20:47

Åhh vilken rolig helg det här har varit. Under både lördag och söndag har vi varit på hundtorpet hela dagen för att drillas av en jätteduktig instruktör, Annika från Härnösand. Det var TÄS som hade anordnat en helg för de som hjälpt till som funktionärer under fjolåret och jag och Lena var inbjudna att vara med. Var verkligen ett bra initiativ! Tack för att vi fick vara med, det var guld värt:)


Under lördagen koncentrerades det mesta till linförigheten. Att vi skulle lära oss (och hundarna) att jobba mer kravbetonat. Vi var allihop fortfarande mer eller mindre kvar i inlärningsfasen trots att hundarna kunde momentet bra. Vi fick jobba utan nån annan belöning än oss själva vilket var väldigt intressant och krävande. Det här var inte riktigt Phoenix´s dag. Han var väldigt okoncentrerad och var inte alls med på planen. Hans största folus låg på tervtiken Mini som var mitt i höglöpen. Men vi jobbade på och innan dagen var slut så gick han iaf skapligt.


Idag fick vi ha med lite belöning samt att vi jobbade med lite olika moment vilka man fick välja själv. Phoenix fick jobba med hoppet, fjärren, inkallning med ställande och rutan. Haha, rutan var ju en hit. Han brukar ju ha en förmåga att ALLTID gå till den första högra konan vilket jag förklarade och ville ha hjälp med. Men inte idag, då gick han rakt in i mitten båda skicken... :) Man upphör aldrig att förvånas:) Över lag så gick han MKT bättre idag. Var mycket mer fokuserad än under gårdagen även om det inte var perfekt.


Vi har lärt oss massor dock och mycket av det vi pratade om i helgen ska jag ta med mig till när vi jobbar med lydnaden. Förhoppningsvis kommer det göra att vi kommer utvecklas i rätt riktning! Det var verkligen en givande helg! Är jättenöjd:) Bra initiativ av TÄS!


Annica Blom har knäppt fina kort på Phoenix från kursen. Här komemr några:

 

Ovido - Quiz & Flashcards